vivacredit banner

IFN credite pentru rau platnici

Ce e IFN, un partid politic, v-ați putea întreba. Nu, nu e un partid politic, IFN este prescurtarea de la instituție financiară nebancară, adică o entitate privată care se ocupă cu unele dintre aceleași lucruri ca și o bancă – de exemplu acordarea de credite – dar nu este organizată în conformitate cu legislația privind băncile.

Pentru a primi împrumutul trebuie să completați cererea de împrumut cu informațiile de contact valide (număr de telefon sau e-mail). Aceste informații de contact vor fi utilizate de către companiile creditoare în cazul în care este nevoie să vă contacteze.

Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Max prima dată Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
10 min Nu 200 – 1400 RON 10000 RON 45 zile
15 min Nu 200 – 1000 RON 4000 RON 30 zile
2 ore Da 200 – 2000 RON 2000 RON 25 zile
15 min Da 200 – 2000 RON 2000 RON 30 zile
20 min Da 100 – 3000 RON 3000 RON 59 zile
24 de ore Da 100 – 2000 RON 2000 RON 30 zile

Timp pentru a obține: 10 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 1400 RON

Împrumut max: 10000 RON

Perioadă: 45 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 1000 RON

Împrumut max: 4000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 2 ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 25 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 20 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 3000 RON

Împrumut max: 3000 RON

Perioadă: 59 zile

Timp pentru a obține: 24 de ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 30 zile

Păi dacă nu respectă legislația, cum poate să-mi ofere un credit? Instituțiile financiare respectă legislația societăților comerciale, doar că nu o respectă pe cea specifică băncilor – și de aceea nu este o bancă și nu oferă toate serviciile pe care le oferă o bancă.

Dar, de asemenea, nu are unele dintre cheltuielile destul de serioase pe care le implică legislația bancară românească și nici unele dintre interdicțiile din aceasta – așa au apărut creditele IFN pentru rău platnici.

Ce sunt IFN credite pentru rau platnici?

După cum le arată și numele, sunt credite la care pot apela persoanele care au fost înscrise cu datorii la Biroul de Credit. În asemenea cazuri, de obicei băncile refuză din start acești aplicanți.

De ce totuși IFN-urile nu îi refuză și sunt dispuse să le ofere credite IFN rău-platnicilor? Ei bine, au existat multe cazuri în care oamenii au ajuns pe lista rău-platnicilor din cauze birocratice – multe persoane au fost foarte surprinse să afle că existase câte o sumă infimă – de multe ori sub 10 lei – care nu fusese plătită, cel mai probabil ca urmare a aplicării vreunui comision de care nu fuseseră informați. Evident că nimeni nu se duce să plătească o datorie pe care nu știe că o are, așa că oamenii respectivi au ajuns brusc să nu mai poată lua credite.

Un alt motiv este că de multe ori valoarea unui credit IFN nu este foarte mare – iar pentru cele cu valoare de peste 10.000 de lei se cer giranți sau alte garanții.

ifn credite pentru rau platniciDin cauza problemelor avute anterior cu creditele de valoare mare, mulți dintre cei care apelează la un credit IFN doresc de obicei o sumă mai mică, pentru o urgență pe care trebuie să o rezolve. Aceste persoane știu că trebuie în continuare să facă față ratelor vechilor împrumuturi și de cele mai multe ori nu au bani puși deoparte pentru urgențe, pentru că încearcă să acopere datoriile vechi și de aceea ajung să apeleze la creditele IFN pentru rău platnici.

Apelarea la un credit IFN online poate de asemenea să ajute prin faptul că o persoană aflată în situația de a fi considerată rău-platnică se simte jenată să se ducă la o bancă și să discute cu personalul bancar și să trebuiască să explice de ce a ajuns pe această listă. Desigur, trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre, dar nu e niciodată ușor să recunoaștem că am greșit, uneori că am fost pur și simplu naivi, necitind sau neînțelegând contractul de credit și neinteresându-ne de potențiale taxe și comisioane ascunse.

Realitatea e că sistemul bancar a promovat o creditare destul de puțin transparentă și responsabilă, iar majoritatea oamenilor care au făcut împrumuturi nu erau experți economiști sau experți în limbaj juridic, ceea ce a dus la multe neînțelegeri, rate mai mari decât posibilitățile de plată ale debitorului, etc.

Din asemenea motive, un credit IFN online, unde în stituția financiară nebancară nici măcar nu contactează Biroul de Credit pentru a afla dacă ai sau nu restanțe, poate fi preferat de asemenea persoane.

Alte puncte în favoarea instituțiilor financiare nebancare sunt rapiditatea răspunsului la cererea de creditare și lista mult mai scurtă de documente necesare pentru cererea de credit. Evident, una se influențează pe alta, pentru că este mult mai ușor să verifici o cerere scurtă și una sau două alte hârtii decât un întreg dosar. În plus, nici solicitantul creditului nu mai trebuie să meargă în diverse locuri și să obțină respectivele documente, scurtând și simplificând și mai mult procesul.

Un alt avantaj este că majoritatea instituțiilor financiare nebancare nici nu transmit date Biroului de Credit, deci o întârziere la plata unei sume infime nu cauzează aceleași probleme ca în cazul băncilor.

Și totuși, dacă creditul IFN pentru rău platnici este acordat unei persoane care a ajuns rău-platnică cu rea intenție? E adevărat că viața nu este perfectă și orice firmă, din orice domeniu, știe că se poate confrunta cu evenimente neprevăzute sau cu persoane rău-intenționate. De aceea există diverse tipuri de asigurări și planuri de afaceri cu sume prevăzute pentru pierderi și de aceea dobânzile sunt mai mari la instituțiile financiare nebancare decât la bănci.

O asemenea perspectivă asupra vieții ar fi foarte utilă și pentru persoanele care au ajuns în postura de rău-platnici, deoarece, după cum am menționat și mai sus, în destule cazuri acest lucru nu s-a întâmplat din rea voință ci din necunoașterea sau neprevederea unor evenimente viitoare.

Evident, nu spune nimeni că ar trebui toți să devenim experți contabili ca să înțelegem un plan de afaceri pe 10 ani conform cu normele de contabilitate din trei țări, dar ar trebui să fim cu toții foarte conștienți de două lucruri:

  • exact care ne sunt veniturile și cheltuielile și
  • nu avem cum să știm ce ne rezervă viitorul.

Exact pentru că nu știm ce ne rezervă viitorul

  • schimbări la nivel macro-economic, cum a fost criza financiară
  • modificări majore în cursul valutar, care au dus la problema creditelor în franci elvețieni
  • probleme familiale și de sănătate, care ne pot împiedica să muncim la capacitatea maximă

și multe altele asupra cărora nu avem niciun control, o idee foarte bună înainte de a ne angaja în orice investiție serioasă sau credit ar fi să studiem foarte bine piața de asigurări și să transferăm altcuiva aceste riscuri – există asigurări care plătesc rata creditului până când găsim un alt loc de muncă de exemplu, asigurări CASCO pentru a acoperi toate reparațiile necesare mașinii și multe altele, care ne pot scuti de o mulțime de bătăi de cap.

De asemenea, o imagine clară a veniturilor și cheltuielilor noastre lunare sub forma unui simplu tabel/document Excel ne poate arăta mult mai clar ce ne permitem și ce nu.

Ce este un IFN?

Termenul de IFN se referă la o instituție financiară nebancară (IFN-urile din România se bazează pe legea 93/2009, care le reglementează cadrul de funcționare)

Ce fel de credite oferă un IFN?

Aceste instituții oferă credite variate, de la cele rapide, de consum, de nevoi personale, până la împrumuturi de leasing, credite auto și micro-credite.

Ce trebuie să fac pentru a obține un credit de la IFN?

Trebuie să fii cetățean român sau să deții rezidență permanentă ori temporară în România, să ai între 18-75 de ani și să realizezi un venit care se găsește pe lista veniturilor acceptate de IFN-uri.

Când este o idee bun să iei un credit de la IFN?

Atunci când nu ai alte soluții sau alternative de finanțare a nevoilor tale financiare. În general, atunci când cererea de credit îți este respinsă de bancă sau ai un istoric de credit negativ.

Pot obține un împrumut de la IFN dacă am un istoric de credit negativ?

Da, acesta este unul dintre avantajele oferite de acest tip de creditare. În cazul anumitor creditori este posibilă solicitarea unui co-debitor pentru a beneficia de împrumut.

Mă poate ajuta un credit IFN să scap de istoricul meu de credit negativ?

Da, dar numai dacă rambursezi împrumutul la termen, fără să existe întârzieri de plată sau solicitări de prelungire a împrumutului. Creditele returnate la timp îți acordă un punctaj pozitiv la credit scoring.

Cât de mult pot împrumuta de la un IFN?

Este posibil să împrumuți între 100 și 10,000 de Lei, dar limita se poate mări, în funcție de creditor. Găsești pe site-ul nostru credit247.ro cele mai bune oferte ifn.

Poate să fie influențată cererea mea de credit de la un IFN de istoricul de credit negativ al soției?

Fiind vorba despre un credit personal este luat în calcul numai istoricul de credit al solicitantului. Așa că nu are nicio influență. Cert este că, în caz de nevoie, nu poți chema drept co-debitor pe cineva cu un istoric de credit negativ.

Care sunt avantajele unui credit IFN?

Îți permite să iei bani împrumut în condiții foarte accesibile, chiar dacă ai un istoric de creditare negativ și un venit mic. Un astfel de împrumut ajută la consolidarea credit scoring-ului unui persoane.

Care sunt dezavantajele unui credit IFN?

Dobânda DAE este mare - 200% (pentru cele rambursate în termen de 15 zile), 100% (pentru cele cu returnare până la 90 de zile) și 10x rata Lombard practicată de BNR (pentru cele de peste 90 de zile). Neplata la termen atrage raportarea la Biroul de Credit.