vivacredit banner
Posturi de blog

Alege întotdeauna creditul care ți se potrivește și evită înregistrarea în Biroul de Credit!

Împrumuturile sunt o modalitate de a beneficia de bani atunci când nu dispui de rezerve financiare proprii, nu ți-ai încasat salariul la timp și ai de achitat facturi și rate ori în momentul în care intervin anumite nevoie (cu o valoare mai mare sau mai mică). În funcție de aceste aspecte, vei opta pentru cea mai bună alegere, pentru un anumit tip de împrumut, iar dacă l-ai ales pe cel corect și pe care ți-l permiți din punct de vedere financiar, nu doar că vei beneficia de un istoric de creditare mult mai solid, ci vei evita situația de a fi înscris la Biroul de credit.

Ce este Biroul de Credite și cum afectează piața de creditare?

Biroul de Credit este o instituție care îndeplinește rolul de înregistrare a persoanelor care au acumulat penalizări și întârzieri de plată care depășesc o anumită perioadă de timp. Acestor persoane li se impune o interdicție de până la 4 ani, în care nu pot contracta alte împrumuturi de tip bancar. Cu toate acestea, pe piața de creditare există posibilitatea de a obține un credit fără verificare în biroul de credit, astfel că, în ciuda valorii scăzute a sumelor de bani care pot fi obținute, celor rău platnici li se oferă această alternativă de a primi bani cu împrumut. În plus, anumite instituții de tip IFN îți oferă posibilitatea de a primi o refinanțare dacă ești în biroul de credite (celor care se încadrează în această categorie), ceea ce te va ajuta să scapi de problemele financiare acumulate.

Atunci când spui birou credite în mod automat trebuie să te gândești la faptul că, în cazul manifestării dorinței de accesare a unui împrumut, solicitarea ta va verificată și analizată și prin filtrele impuse de către această instituție. Practic, rolul acesteia este și de a le oferi creditorilor siguranță în ceea ce privește creditele pe care le acordă aceștia. Cu toate acestea, piața de credite nebancare din România dispune de posibilitatea de a-ți oferi un credit fără consultarea biroului credit, așa că, atunci când ești înscris în evidențele acestei instituții, optează pentru un astfel de împrumut. Piața de creditare avea nevoie de o astfel de instituție pentru că oferă siguranță creditorilor și ajută la prevenirea acordării de împrumuturi care pot deveni ineficiente din punct de vedere al recuperării debitelor. În acest mod, aceste instituții nu vor mai acorda astfel de împrumuturi, iar rezultatul va fi o piață mult mai benefică din toate punctele de vedere, atât pentru creditori, cât și pentru debitori.

Ce se întâmplă dacă am ajuns în evidențele Biroului de Credit și cum pot preveni acest lucru?

Există și opțiunea de ștergere din biroul de credit, dar, atunci când ai întârziat cu bună știință sau nu ai plătit, deși ai primit somații și notificări de plată, cu siguranță că acele clauze nu ți se vor aplica. Pentru că aceste clauze se referă la ștergerea acelor date care au fost înscrise într-un mod neconform cu normele legale, există un document cu putere de lucru judecat și care atestă obligativitatea ștergerii datelor sau atunci când acestea au expirat. Poți afla de pe biroul de credite online care este legislația care se guvernează activitatea acestui Birou. De asemenea, poți afla dacă ești în biroul de credite printr-o interogare a acestuia, adresată printr-un email, scrisoare cu confirmare de primire sau direct la sediul instituției.

Dacă te afli în biroul de credite rău platnici lista acestora este accesibilă numai prin intermediul acestora metode. Cu toate că este o situație destul de neplăcută să te regăsești pe această listă, încă mai poți beneficia de împrumuturi fără verificare biroul credite, așa că nu ai motiv de a intră în panică. În momentul în care ai ajuns aici, singură ta alternativă este doar să apelezi la creditele nebancare, iar de acum înainte să-ți plătești la timp ratele de la împrumut. În plus, dacă te întrebi în cât timp ieși din biroul de credit, răspunsul este 4 ani ori dacă te încadrezi în situațiile mai sus prezentate. Altfel, nu te gândi că ai vreo șansă!

Pentru a preveni situația aceasta neplăcută și care te poate pune în față unor provocări financiare foarte greu de acceptat, învață să împrumuți întotdeauna în mod responsabil. În situația în care ai nevoie de datele din biroul de credit contactul este foarte simplu, direct la sursă, prin email sau cu o scrisoare cu confirmare de primire. În plus, oricând poți obține credite chiar dacă ești în biroul de credit pentru că este foarte simplu, avantajos și pentru toți cei care au nevoie de bani. Nu contracta niciodată un împrumut care îți depășește puterea de plată și nici nu gira alte persoane pentru a obține bani cu împrumut.

Orice neplată la timp sau întârzierea în mod succesiv a plății ratelor la credit echivalează cu asumarea riscului de a fi înscris pe listele Biroului de Credit. Astfel nu o să mai poți primi un nou împrumut de tip bancar (dar ai la dispoziție posibilitatea de a obține un credit nebancar), iar istoricul tău de credit va fi unul negativ (ceea ce va conduce la excluderea de pe lista celor care pot beneficia de un împrumut de la o instituție bancară, indiferent de suma dorită). În plus, alege acele instituții financiare care îți oferă condiții de prelungire a creditului în caz de nerambursare la timp. Optează pentru împrumuturi care nu-ți depășesc forța financiară, chiar dacă nevoile tale sunt mult mai mari!

*PUBLICITATE

Învață să ai grijă și de situația ta financiară, să economisești și să alegi soluția oferită de creditare numai în situația în care nu poți opta pentru o altă opțiune. Pentru că orice greșeală de natură financiară te poate aduce în situația de a intra pe listele de rău platnici din Biroul de Credite, de a primi interdicție în contractarea unui nou împrumut de la orice bancă și de a avea un istoric de creditare negativ (ceea ce îți va afecta situația financiară, chiar și după ce ai fost șters din evidențele Biroului). De aceea, alegerea unui credit care să poată fi returnat cu ușurință este soluția ideală pentru orice persoană care are nevoi financiare!