vivacredit banner
Posturi de blog

Asigurarea de sănătate – airbag-ul tău pentru situațiile neprevăzute din viață!

Asigurarea obligatorie sau privată pentru locuință sau asigurarea auto (cea obligatorie – RCA și cea facultativă – CASCO) sunt niște tipuri de asigurare pe care mulți dintre noi le-au încheiat. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de o asigurare de sănătate, în afara taxelor și impozitelor obligatorii la CNAS, puțini sunt cei care pun preț pe o asigurare de sănătate privată.

De ce trebuie să beneficiezi de o asigurare de sănătate?

Multă lume cunoaște acest gen de asigurare sub denumirea de asigurare medicală privată, acesta fiind un produs conceput pentru a-ți asigura prioritate în cazul în care ai nevoie de tratament medical viitor într-o instituție particulară și pentru a plăti un cost al tratamentului mult mai diminuat. De asemenea, un alt tip de asigurare de sănătate este cea de asigurare sănătate călătorie, care este recomandată persoanelor care se deplasează pe teritoriul altor state și care doresc să preîntâmpine situația în care orice potențiale probleme de sănătate le pot cauza neplăceri financiare în ceea ce privește tratamentele suportate în respectivul stat.

După efectuarea operațiunii de verificare asigurare sănătate (în cazul spitalizării în străinătate, de exemplu), compania cu care ai încheiat asigurarea de sănătate îți va plăti toate sau unele dintre facturile pe care le ai de achitat către instituția medicală care te-a tratat. În plus, atunci când beneficiezi de o asigurare de sănătate internațională, aceasta ar trebui să te ajute să beneficiezi de un diagnostic mai rapid, precum și de aplicarea unui tratament urgent, precum și să obții o recomandare promptă din partea unui consultant și internarea într-un spital privat cât mai profesionist și mai orientat către nevoile tale.

Dispunând de asigurarea de sănătate, vei avea la dispoziție un spital privat dintr-o listă stabilită de către compania de asigurări, ceea ce implică condiții de cazare cu mult mai bune decât într-un spital de stat – majoritatea spitalelor oferă o cameră privată cu baie proprie, TV și o varietate de alimente, pe care nu le-ai obține în situație în care ai fi doar pacient obișnuit. În concluzie, asumarea efectuării de plată asigurare de sănătate înseamnă:

  • Durată mai scurtă de așteptare pentru tratament;
  • Acces la o cameră de spital cu dotări mai bune;
  • Diagnostice mai rapidă și aplicarea unui tratament superior calitativ;
  • Posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de facilități;
  • Posibilitatea de a beneficia de tratamente diversificate.

De obicei, persoanele care nu încheie o astfel de asigurare ajung în situația de a apela o instituție medicală de stat, iar în lipsa unei astfel de posibilități optează pentru soluții de tip împrumuta acum, care să le ofere banii necesari pentru acoperirea costurilor de diagnosticare și aplicare tratament din instituțiile medicale.

Asigurările de sănătate acoperă o serie de lucruri, inclusiv medicamente exclusive, spitalizarea, proceduri de scanning și o gama variată de proceduri chirurgicale. Internarea într-un centru specializat este una dintre opțiunile care se regăsesc cel mai des în planul de asigurare încheiat, ceea ce face ca în cazul unei asigurări de sănătate prețul să fie acceptabil în raport cu condițiile oferite. Se poate opta pentru tratament cu internare (atunci când ai nevoie de un pat de spital, într-o instituție medicală de pe lista oferită de către asigurător și care este acoperit de majoritatea planurilor de asigurare) sau pentru tratament în ambulatoriu (ceea ce înseamnă că vizitezi specialiști externi sau consultanți și este de obicei disponibil pentru prețuri ceva mai costisitoare).

Un asigurat sănătate beneficiază în general de acoperirea costurilor de spitalizare din partea statului, doar că, în ceea ce privește calitatea, aceasta nu este una care să fie atât de mulțumitoare. Încheierea unei asigurări de sănătate îți va permite să te bucuri de mai multă siguranță în timpul spitalizării, de servicii medicale de calitate și de o gama variată de tratamente. În mod trebuie să știi că o asigurare de sănătate acoperă probleme legate de boli cronice, abuz de droguri, transplanturi de organe, infertilitatea și tratamente cosmetice neesențiale.

Asigurările de sănătate nu sunt ieftine, dar sunt necesare!

Dacă ești într-o stare bună de sănătate și nu ai pe cineva care depinde de tine (soț / soție, copii, părinți) este posibil să fii tentat să renunți la achiziționarea unei asigurări de sănătate, datorită costurilor destul de ridicate ale acesteia. Ceea ce uiți în acest moment este că, dacă vrei să zbori cu un avion, în mod sigur o parașută îți va fi de folos, chiar dacă știi că avionul este un mijloc de transport destul de sigur. Dar, dacă se întâmplă ceva? Nu este mai bine să fii pregătit/pregătită?

*PUBLICITATE

Sau, gândește-te că mergi cu mașina ta și te simți în siguranță atunci când știi că i-ai făcut verificarea periodică și ai încheiat asigurările necesare (RCA și CASCO). De ce să nu procedezi în același mod și cu asigurare de sănătate private? Mai ales pentru că este vorba despre ceva mult mai important decât bunuri, fiindcă este vorba despre chiar viața ta! Dacă nu ai asigurare de sănătate, valoarea costurilor pe care le vei avea de plată pentru diverse tratamente și spitalizare o să-ți genereze costuri mult mai mari pe termen lung decât costul plății primelor de asigurare.

Fără asigurarea de sănătate, probabil că vei fi responsabil de plata tuturor costurilor dacă te vei îmbolnăvi sau accidenta. Cu cât știi mai multe despre asigurarea de sănătate și ce poate – sau nu poate – face pentru tine, cu atât îți va fi mai ușor să înțelegi de ce își merită costurile. Gândește-te la viitorul tău și al celor dragi, al celor care depind de tine și chiar dacă astăzi totul este bine, mâine nu se știe ce poate aduce! O asigurare de sănătate internațională sau una privată îți oferă un airbag în plus, care te poate salva atunci când nu credeai că mai există șanse!

Pregătește-te pentru viitor, asigurându-te împotriva tuturor situațiile neprevăzute care pot apărea în viață, mai ales că sunt multe lucruri care nu depind în mod exclusiv de tine. O asigurare de sănătate îți va asigura mai multă protecție, așa că, informează-te chiar acum care este cea mai avantajoasă ofertă pentru nevoile tale!

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă