vivacredit banner
Posturi de blog

Bunătăţile făcute de bunica!

Parcă şi acum simt acel miros îmbătător, al acelor gogosi făcute de bunica. Cred că toţi poftim la gogosile simple cu zahăr, la brânzoaicele  cu acea brânză sărată, şi la faimoasele fundiţe pudrate cu zahăr din abundenţă. Acum dacă reformulăm puţin ideea, şi îi aducem  îmbunătaţirile contemporane.

Această idee de afaceri rămâne o afacere pe care toată lumea o poate începe destul de simplu. Doar la o primă vedere dacă analizezi profitul, poţi observa că daca tu vei vinde 2000 de bucăţi de gogoşi într- o singură zi, vei avea un profit măricel într-o zi. Am spus că este o afacere simplă, însă trebuie totuşi sa acordăm o mare atenţie şi amănuntelor  secrete aş putea spune , care de altfel sunt foarte importantă. pentru a avea succes.

Este nevoie şi de o investiţie , ca la orice fel de afacere. Acum poţi apela cu încredere şi la acele credite online doar cu buletinul. Este o idee practică, în zilele noastre, mai ales că toţi folosim internetul. În câteva ore cu siguranţă vei  avea aprobarea pentru un credit in jur de 5000 euro.Acum că am rezolvat problema investiţiei, să trecem la treabă.

Gogogoşile în general se mănâncă ca şi desert sau ca fel principal, asta este ăn avantajul tău, poţi atrage mult mai mulţi clienţi. Dacă tot am vorbit de partea de investiţie, să ştii că ai costuri destul de reduse în ceea ce priveşte ingredintele şi producţia.

În legătură cu costurile de pornire, ne gândim la utilajele care ajută la procesarea gogoşilor  şi la chiria pentru spaţiul unde îţi  desfăşori activitatea. Trebuie să ai în vedere faptul că spaţiul trebuie să îl fereşti de umiditate şi o temperatură ridicată ceea ce vei avea în gogoşerie. Pentru asta trebuie să ai  pereţii cu faianţă, tavanul să fie dintr-un material impermeabil Şi  pavajul cu gresie. Pentru oamenii ce vor lucra În acst spaţiu , cel mai bine este să fie Şi un aer condiţionat, oricum eşti obligat prin lege să ai un sistem de ventilare. Pe viitor poţi apela Şi la nişte profesionişti, cofetari de renume.

Gogoşile sunt deja pe piaţă un produs foarte cunoscut şi favorit în preferinţele oamenilor, ceea ce înseamnă că au încă un atuu. Ele se vând foarte bine şi sunt foarte uşor de făcut. Fiind un produs de patiserie, se realizează foarte simplu , aşadar ai nevoie de zahăr, făină, drojdie , sare , apă şi ulei în care se prăjesc. Dacă vrei să ai un real succes cu aceste gogoşi, trebuie să fie cât mai pufoase din punct de vedere al aluatului şi în primul rând să nu fie uleioase.  Punem în balanţă şi sănătatea oamenilor, aici mă refer la faptul că uleiul trebuie  să  fie în cantităţi mici.

Înainte de toate trebuie să ai în vedere numarul oamenilor care este posibil să treacă prin faţa  gogoşeriei tale şi în ce interval orar. La început poţi să urmăreşti ce reacţtii au cei care trec pe acolo. Asezaarea pentru acestui spaţiu trebuie să fie gândită în funcţie de următoarele aspecte: Dacă este vreo staţie pentru transportul în comun, parcuri, şcoli etc. Impactul vizual trebuie să fie unul vesel, care să atragă trecătorii.

*PUBLICITATE

Nu trebuie să omiţi şi casa de marcat, deoarece eşti obligat prin lege sa dai bon oricăui client care cumpără de la tine. Deci vei avea nevoie aproximativ de 3000 de euro pentru a începe afacerea.

La început vei avea nevoie de minim doi angajaţi, sau daca vei lucra şi tu, de încă un om. Unul se va ocupa cu prepararea Gogoşilor şi unul de vânzarea propiu- zisă. Asta în legatură cu personalul de producţtie, dar pe lângă ei , vei mai avea nevoie şi de un contabil, care te poate ajuta în gestiunea afacerii,.

Ideal pentru tine este să dispui de mai mulţi distribuitori in priviinţa materiei prime, cu care poţi încheia un contract, să te poţi asigura că vei primi regulat marfa. Dacă ai mai mulţi distribuitori, vei avea şi mai multe oferte, asta înseamnă că avantajul este de partea ta.

Aşa că dacă vrei să fie şi la tine acea coadă cum vezi la alte patiserii, trebuie să fii capabil să oferi clienţilor produse frumos ambalate dar şi zâmbetul tau de pe buze contează- De cele mai multe ori mirosul îţi aduce clienţii, aşa că organizează-te cu acele ore de vârf.

De asemenea trebuie să ai în vedere şi partea de igienă. Dacă procesul de Producţie al gogoşilor este vizibil şi pentru clienţi, este în favoarea ta, vei da încredere oamenilor să cumpere de la tine.

Este clar şi faptul că, dacă ai o gamă largă de produse, gogoşi cu diferite umpluturi vei avea încă un avantaj, oamenilor le place diveristatea.

Dacă ai început afacere şi totul merge ca la carte, poţi avansa . Asta înseamnă că poţi adăuga şi alte produse de patiserie , de exemplu, langoşi cu smântână sau covrigi cu diverse seminţe, sau diferite umpluturi.

După ce vei scoate profit poţi de asemenea să  participi la diferite festivale gen FOOD STREET. Aceste festivale sunt in diferite anotimpuri în diferite zone ale ţării. De exemplu, vara  pe litoral şi iarna am vayut ca merg în oraşe gen: Sibiu, Braşov, Sighişoara etc.

Să nu uiţi însă şi de partea de promovare, conteaZĂ  foarte mult şi în această afacere. O poţi face prin afişe despre noua ta locaţie  şi despre gustul minunat pe care îl au gogoşile tale. Poţi face promovare şi într-o discuţie pe care o ai cu prietenii sau cunoştinţele, la un pahar de vorbă.

În concluzie nu vei avea costuri atât de mari pe partea de salarizare şi  pe partea de investiţii. Interesează-te de unde trebuie să iei avizele pentru buna funcţionare a gogoşeriei şi să te aştepţi să  ai şi periodic controale şi inspecţii.în această afacere contează foarte mult igiena.

Gogoşile sunt acea gustare practică pe care o luăm, în viteya cu care mergem la muncă.

Aşa ca îţi doresc să ai spor la făcut gogoşi, Şi să ne dai să degustăm şi nouă.