vivacredit banner
Posturi de blog

Cât economisim atunci când suntem “meșterul casei”?

Să economisești și-n același timp să-ți dovedești că ești o persoană capabilă care să îndeplinească diferite sarcini în gospodărie reprezintă un exercițiu demn de orice bărbat. A fi “meșterul casei” nu este, însă o treabă pentru toată lumea, așa cum se întâmplă ca nu toți să reușim să facem economii. Cu toate acestea este important să găsim acele metode care să ne permită să strângem mai mulți bani la sfârșit de lună, iar pentru aceasta eliminarea din lista noastră de cheltuieli a acelor costuri pe care le putem suplini într-un mod inteligent este ceea ce trebuie să ne propunem fiecare dintre noi, așa cum precizează echipa de editori Credit247.ro în articolele despre cele mai bune modalități de a economisi. Tu te consideri “meșterul casei” sau doar o persoană care știe cum să facă economii pe termen lung?

Cine poate fi “meșterul casei”?

De obicei, bărbatul este socotit “priceput în toate”, dar multe femei se descurcă și ele destul de bine, nu doar în partea de meșterit, ci și în ceea ce privește modul în care acestea analizează și reușesc să vină cu cele mai interesante și inteligente metode de a strânge cât mai mulți bani la final de lună. Desigur, să te pricepi la reparații, înlocuit de țevi, baterii la baie și bucătărie, gletuit, zugrăvit și alte activități casnice și care sunt niște operațiuni destul de dificile, dar și să alegi aceste produse pe care să le utilizezi în procesul de înlocuire reprezintă totuși o abilitate specială.

În general, atunci când transformăm aceste eforturi în bani, sumele pe care reușim să le economisim sunt destul de mari, pentru că, numai în cazul zugrăvirii unui apartament cu o suprafață de 50 de metri, costurile implicate de colaborarea cu o firma de specialitate îți va scoate din buzunar aproximativ 5000 Ron (se practică prețuri de aproximativ 25-70 Ron/mp). Pare paradoxal, dar acestea sunt niște prețuri reale, cerute de către companiile care se ocupă de zugrăvirea locuințelor, așa că dacă ai în casă un “meșter” priceput la toate, atunci economisirea pe care o realizezi este destul de ridicată.

*PUBLICITATE

De asemenea, în cazul în care orice montare de baterie la baie te poate costă între 100-150 Ron, în afară de costurile datorate cu “deplasarea” (între 80-100 Ron), “meșterul casei” tale te salvează de un consum foarte mare de bani. Orice operațiune care impune solicitarea de ajutor din afară este consumatoare de bani; de cele mai multe ori, chiar și o simplă înlocuire a unei yale îți va scoate din buzunar între 50-150 Ron. Cei care se pricep în specialitatea lor pun un preț foarte ridicat pe serviciile prestate, așa că, atunci când îți vei “evalua” “meșterul” din casă, gândește-te că acesta chiar valorează foarte mult, mai ales că îți oferă posibilitatea de a economisi la un nivel atât de ridicat.

Există situații în care “meșterul casei” cheltuie decât să economisească?

Pentru că nu toată lumea se pricepe la tot, așa cum au fost învățați românii, decât să te consideri un bun meșter și care dispune de calitatea de a rezolva orice situație, dar care mai rău păgubește, învață să-ți recunoști limitele, pentru că în acest fel o să reușești să economisești (chiar dacă la un nivel mai scăzut decât dacă te-ai pricepe cu adevărat). De exemplu, atunci când vrei să faci o acțiune de genul acesta (reparații prin gospodărie), gândește-te dacă îți poți asuma această responsabilitate sau dacă nu ar fi mai bine să lași pe altcineva să o facă în locul tău.

Cel mai elocvent exemplu în acest sens este acela de a zugravi – cine nu știe să dea cu trafaletul și să întindă pe perete vopseaua? Se pare că nu este tocmai așa, pentru că puțini știu că trebuie să dai cu amorsă pereții înainte de a aplică vopsea, iar sensul de zugrăvire trebuie să fie într-o singură direcție pentru a nu lăsa dâre sau linii care să se diferențieze pe perete.

În cazul în care ai decis că “te pricepi” și te-ai “exprimat” prin toate casa, iar rezultatul este unul care nu te mulțumește, atunci o să apelezi la un specialist. Care, chiar dacă este vorba despre o persoană privată, tot o să-ți solicite o sumă ridicată, ce, bineînțeles, se va adăuga sumelor deja cheltuite cu materialele achiziționate (vopsea, amorsă, glet, instrumente de vopsit și zugrăvit, echipament de zugrăvit, etc.).

Un nou drum la magazinul de bricolaj și pe lângă aceste costuri ai mai plusat cu partea de transport. Per ansamblu o să ai de acoperit aceste costuri, ceea ce înseamnă că în loc să faci economii, o să fii nevoit/nevoită să lucrezi mai mult de acum înainte. Concluzia nu poate fi decât una singur, în acest caz: dacă nu te pricepi, mai bine nu începe, ci lasă-i pe ceilalți care să pricep să o facă, pentru că numai așa o să poți face economii (chiar dacă la un nivel mai scăzut)!

Economisește fiind “meșterul casei” decât acolo unde te pricepi cu adevărat!

Dacă ai acasă un kit de construcții sau o trusă de scule profesioniste, asta nu te face în mod automat un “meșter” care repara tot, ci doar o persoană prevăzătoare. Ca să reușești să faci economii este mai bine să performezi acolo unde chiar te pricepi, gen în grădina, la tunsul gazonului, la operațiuni de curățenie a gardului viu sau la plivitul legumelor ori la saditul și aranjatul florilor. Întotdeauna analizează înainte situația și nu te “avânta” crezând că o să poți rezolva tu totul, pentru că, nu doar că riști să nu te bucuri de succesul scontat, ci chiar poți face mai mult rău.

Persoanele care reușesc să facă economii sunt cele care caută cele mai avantajoase soluții pentru rezolvarea unor astfel de situații din gospodăria lor. Pentru că vor știi nu doar să aleagă cele mai bune materiale, dar la prețurile cele mai accesibile, ci și pe acei “meșteri ai casei” adevărați, care, pentru prețul corect, își vor face treaba într-un mod care îți va permite ție, că într-un final, atunci când tragi linie la final de lună, să ieși pe plus în ceea ce privește economiile!