vivacredit banner
Posturi de blog

Cum alegi în mod corect un credit auto

Cum îți poți achiziționa o mașină?

Deținerea unui autoturism a devenit o necesitate. Nu mai este un bun de lux, ci o modalitate de simplificare a vieții. Prețurile autovehiculelor sunt la un nivel accesibil multor categorii sociale. Astăzi, este din ce în ce mai ușor să-ți cumperi mașină. Poți face economii pentru a-ți achiziționa un autoturism. Ori poți aplica pentru un împrumut auto. Există și opțiunea de leasing. Fiecare modalitate este însoțită de avantaje și dezavantaje. Care ți se potrivește cel mai bine? Știi cum să-ți alegi în mod corect forma de creditare auto?

Modalitățile de achiziționare a unui autoturism

Mai mult ca sigur că economisirea este o modalitate avantajoasă pentru cumpărarea unei mașini. Dar presupune multe eforturi, iar rezultatele se observă într-o perioadă de timp îndelungată. Înseamnă să faci economii, să te restricționezi de la anumite obiceiuri și să aștepți un interval de timp. Nu îți vei putea cumpăra mașina acum, ci după un anumit număr de luni ori ani.

 De aceea, soluția este un împrumut auto fără fond. În acest moment beneficiezi de trei opțiuni. Una este un credit clasic, fără destinație și la care nu trebuie justificată suma. Poți obține (în funcție de suma pe care o vei plăti) un credit de consum ori de nevoi personale. Pentru automobilele din categoria EURO 2 sau EURO 3 poți opta pentru un credit rapid. Acest lucru este posibil datorită prețurilor mici ale acestor mașini.

 În cazul în care vrei o mașină EURO 4, EURO 5 sau EURO 6, atunci ai nevoie de mai mulți bani. Ceea ce înseamnă leasing auto sau un credit auto. În ambele situații primești acces la mașină imediat. Numai că, leasing-ul nu îți oferă calitatea de proprietar al autoturismului. Ești doar o persoană care îl folosește pentru o perioadă de timp. Abia după achitarea ultimei rate și a valorii reziduale devii proprietar deplin. Împrumutul auto este mult mai avantajos. Pentru că beneficiezi de calitatea de proprietar din momentul semnării actelor.

Mai există și varianta creditării la comerciantul de mașini. În speță, la firmele care se ocupă de vânzarea de mașini noi și rulate. Numai că, în acest caz, nu tu ești cel care îți alegi creditorul, ci societatea care îți vinde mașina. Iar obligațiile asumate prin pachetul de creditare nu sunt controlate de tine. Optează întotdeauna pentru un împrumut pe care îl poți controla 100%!

Ce trebuie să știi atunci când vrei să faci un credit pentru mașină?

 Analizează foarte bine ofertele auto, cât și creditorii care îți pot oferi bani împrumut. Este în interesul tău să faci o alegere corectă în ambele situații. Pentru că, dacă iei o mașină slabă calitativ cu un împrumut avantajos, nu este deloc bine. Iar dacă iei o mașină bună cu împrumut dezavantajos, situația este la fel de neplăcută.

Așadar, ai nevoie de o mașină bună și un împrumut auto online fără giranți. Cum le poți obține? În ambele situații există comparatoare de prețuri pe net. Un automobil bun înseamnă un an mai recent de fabricație, dotări mai bune, kilometraj mic și o marcă cunoscută. Adică, exact cum trebuie să arate creditul tău. Iată ce trebuie să știi despre împrumutul bancar pentru mașină:

*PUBLICITATE
 • Se acordă pe o perioadă de timp limitată (până la 5 ani sau 60 de luni);
 • Contează tipul de propulsie pentru avans (se solicită un avans mai mic pentru mașinile cu propulsie clasică, în comparație cu cele electrice sau hibrid);
 • Unii creditori obligă la achiziționarea unei mașini noi;
 • Nu trebuie să figurezi cu debite restante ori să ai un istoric de creditare negativ;
 • Limita de vârstă este cuprinsă între 21 și 70 de ani;
 • Este solicitată vechime în muncă (minim 12 luni vechime generală în muncă sau 3 luni de muncă la actualul serviciu, cumulat cu o vechime în muncă de cel puțin 1 an);
 • Se impune încheierea unei polițe de asigurare CASCO;
 • Sunt acceptate mai multe categorii de venit;
 • Mașina este considerată garanție pe întreaga durată de derulare a contractului de împrumut;
 • Trebuie să fii cetățean român, care să își aibă rezidență fiscală în România.

 Ți se pare că nu există o opțiune mai avantajoasă? Ce-ai spune de credit pentru mașină de la IFN-uri? Iată care sunt beneficiile oferite în acest caz:

 • Nu ți se solicită niciun fel de garanție – acest lucru înseamnă că mașina nu se constituie în bun garant;
 • Nu ți se impune încheierea unei polițe de asigurare CASCO;
 • Sunt luate în calcul o varietate de tipuri de venit;
 • Obținerea creditului este posibilă fără dovedirea tipului de venit (interogare la ANAF, extras de cont, etc.);
 • Împrumutul se obține mult mai ușor și mai rapid (online, cu documentație minimă, plata în maxim 24-48 de ore);
 • Nu se solicită un avans din sumă, așa cum se întâmplă în cazul băncilor;
 • Nu se impune o anumită vechime în muncă și nici realizarea unui venit în formă regulate;
 • Nu este impusă nicio regulă legată de tipul mașinii achiziționate (să fie nouă, de exemplu sau cu un anumit tip de propulsive, ceea ce ar influență valoarea avansului).

 Există chiar și împrumut auto pensionari oferit de companiile nebancare. Așadar, un astfel de credit își dovedește utilitatea prin condițiile mult mai accesibile și flexibile la împrumutarea banilor.

Cum îți alegi în mod corect un împrumut auto online fără giranți?

Varietatea ofertelor de creditare este un obstacol pentru multe persoane interesate de un împrumut. De aceea, simplificarea procedurii de alegere este cea mai simplă soluție pentru identificarea creditului perfect. În acest sens trebuie să iei în calcul un comparator de împrumuturi auto online. Dintre ofertele prezentate, creditorul ideal se remarcă prin:

 • Rapiditatea analizării cererii de credit;
 • Bază extinsă de venituri care sunt luate în calcul la aprobarea creditului;
 • Varietate de modalități de expediere a banilor (în cont, pe card, în numerar, la Poștă, etc.);
 • Formular simplu de creditare, cu documentație minimă solicitată creditorului;
 • Dobândă cât mai avantajoasă și rate fixe la rambursarea împrumutului.

 Alege un credit legal, avizat de BNR și care îți poate oferi garanția unei colaborări avantajoase. Este foarte important ca acesta să fie de încredere. Optează pentru un credit auto care să-ți ofere siguranță. Așa cum trebuie să se întâmple și cu mașina ta!