vivacredit banner
Posturi de blog

Cum organizezi o vacanță în străinătate cu bani puțini

Multă lume are impresia că trebuie să cheltui mulți bani pentru a avea o vacanță reușită. Din acest motiv, mulți nu își îndeplinesc visul de a vedea lumea. Însă, poți avea o vacanță de succes și fără să câștigi la Loto. Poți să îți petreci concediul într-un mod plăcut. Te vei relaxa, vei învăța lucruri noi și vei avea noi experiențe. Chiar dacă ai un buget restrâns, poți face unele ajustări pentru a încorpora o vacanță în străinătate. Iar dacă nu ai economisit până acum și nu știi de unde să începi, ia un car împrumut rapid. Astfel, te vei obișnui să pui bani deoparte, iar la anul vei repeta această experiență. Iată cum organizezi o vacanță în străinătate cu bani puțini.

Transport

Biletele de avion către destinație dar și transportul pe timpul vacanței te pot lăsa cu buzunarele goale. Dacă nu ai o destinație pe care îți dorești să o vizitezi, ci mai multe, atunci poți fi flexibil, iar flexibilitatea te ajută să economisești bani. Cumpără biletele de avion atunci când le găsești foarte repede. Cu cât mai multe locuri vrei să vizitezi, cu atât mai ușor îți va fi să găsești un bilet ieftin pentru acea destinație. Poți să iei un car împrumut rapid pentru a te asigura că ai fonduri disponibile pentru a face investiție imediat ce ai găsit acele bilete. Cele mai ieftine bilete de avion le vei găsi ori la începutul anului, ori cu câteva luni înainte de zbor.

În ceea ce privește transportul în orașul pe care îl vizitezi, încearcă să nu te plimbi ca un turist. Nu lua taxiul decât dacă este urgent. Inclusiv orașele turistice au mijloace de transport în comun. Poți investi într-o hartă a acestora sau le poți căuta programul și traseele pe internet. Iar dacă nu te cazezi în zona centrală a orașului de unde poți ajunge pe jos la orice muzeu sau restaurant important, autobuzul sau metroul te vor lăsa cu bani în buzunar. Încearcă să îți stabilești atracțiile pe care vrei să le vizitezi în aceeași zonă, pentru a nu fi forțat să alergi dintr-o parte în alta a orașului. Această metodă de economisire este perfectă pentru vacanțele mai lungi nu pentru city break-uri.

Cazare

Cazarea este un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când pleci în vacanță într-o țară străină și vrei să economisești bani. Ideal ar fi să te poți caza la orice hotel. Însă, atunci când ai o sumă limitată de bani la dispoziție, trebuie să te gândești și la buzunarul tău. Dacă ai cumpărat bilete cu câteva luni înainte de vacanță, atunci ai timp să compari toate ofertele. Poți sta și la un hotel, atâta timp cât nu te costă foarte mult. Însă, mai ai de ales între hostel, motel și airbnb. La hostel vei sta cu mai mulți oameni în cameră, ceea ce este extraordinar dacă vrei să socializezi și să te lipești de un grup. Motelul oferă camere mai mici, de obicei nu ai micul dejun inclus și nici opțiunea pentru masă în cameră. Iar Airbnb presupune să închiriezi cu ziua un apartament în zona rezidențială. Dacă ai o vacanță de o săptămână, atunci ultima variantă te va ajuta să economisești cei mai mulți bani.

De asemenea, trebuie să ai în vedere și locația cazării. Totuși ești turist și vrei să vezi cât mai multe înainte de a te întoarce acasă. Prin urmare, dacă închiriezi un apartament ieftin la ieșire din oraș vei petrece foarte mult timp pe drumuri. Astfel, este indicat să alegi o opțiune care te avantajează, chiar dacă asta înseamnă că trebuie să scoți mai mulți bani din buzunar. În plus, un hostel sau motel îți oferă și indicații în cazul în care nu știi ce să faci cu timpul sau dacă vrei să vizitezi locații mai puțin populare. În ceea ce privește cazarea, poți economisi bani, însă trebuie să iei în considerare faptul că ai nevoie de confort pe perioada vacanței tale. Poți să iei un car împrumut rapid pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere pentru tine.

Mâncarea

Atunci când mergi într-o țară străină este indicat să încerci bucătăria locală. Însă, dacă pe toată perioada vacanței vei mânca la restaurante de lux, contul tău va avea de suferit. O altă metodă de a experimenta culinar este să mănânci de la vânzătorii stradali și la restaurantele mici. La fel ca în România, mâncare bună, tradițională găsești la localurile mici, populate de oameni care știu ce să aștepte de la ceea ce au în față. Te ajută foarte mult să cauți pe internet localurile care oferă o experiență unică culinară.

*PUBLICITATE

Piețele sunt un alt loc unde găsești mâncare ieftină. Dacă ai o bucătărie în camera de hotel sau în apartamentul închiriat, atunci îți va fi ușor să îți gătești sau măcar să îți faci câteva gustări pentru a sări o masă atunci când ești în oraș. Dar dacă nu vrei să stai la cratiță, mergi în orice piață, sau aglomerare de oameni și vei găsi un vânzător stradal. Mâncarea este mult mai ieftină și uneori chiar mai bună decât dacă ai mânca-o în restaurant. Restaurantele de cartier și pub-urile sunt locuri unde vei întâlni oameni cu care s vorbești dar și mâncare bună.

Când pleci în vacanță într-o țară străină dar nu ești dispus să cheltui foarte mulți bani, poți să renunți al anumite lucruri care țin de confort. Însă, o astfel de vacanță te va aduce mai aproape de locuitorii acelei țări. În definitiv o vacanță petrecută în jurul piscinei hotelului nu îți va îmbogăți experiența de viață. Poți face același lucru și în România. Ieși din aria ta de confort, vizitează toate obiectivele turistice mai puțin cunoscute, vorbește cu oamenii, experimentează. O vizită într-o țară străină este un schimb de experiență. Chiar dacă trebuie să iei un car împrumut rapid pentru a te descurca financiar, și nu te relaxezi în sensul tradițional al cuvântului, îți vei încărca bateriile pentru că ieși din cotidian. Iar exact acest lucru se traduce printr-o vacanță reușită.