ferratum-ro_cae3a6_728x90_ro
Posturi de blog

Cum poți să investești în Bitcoin

S-a tot vorbit despre moneda virtuală Bitcoin (BTC) în ultima vreme și creșterea fulminantă a tranzacțiilor a surprins pe toată lumea. Pe lângă faptul că oferă o metodă alternativă de plată cu avantaje importante, moneda digitală poate fi și o investiție extrem de profitabilă.

Bitcoin a apărut în 2009, fiind prima cripto-monedă din lume. Este o platformă de plată virtuală, în care banii nu există în format fizic sau pe hârtie, ci doar electronic. Spre deosebire de alte monede, Bitcoin nu este controlată de nimeni, fiind operată de fapt de toți cei care participă la sistem sau efectuează tranzacții.

Motivul pentru care moneda a devenit atât de populară în ultimii ani este faptul că oferă câteva avantaje unice. În primul rând, plățile nu pot fi urmărite în nici un fel și toți cei care dețin Bitcoins rămân perfect anonimi. Asta înseamnă că banii nu pot fi impozitați și cei care vor să-și ascundă averea o pot face fără nici o grijă. Cetățenii unor țări unde tranzacțiile valutare sau transferurile internaționale sunt restricționate, cum ar fi China, se pot folosi de Bitcoin pentru a scăpa de supravegherea guvernamentală. Desigur, cripto-moneda este ideală și pentru diverse activități ilegale din toată lumea.

BTC pot fi schimbate oricând în alte monede folosind platformele dedicate de tranzacționare dar există chiar și în România un fel de bancomate de unde se pot retrage sume cash. Numărul magazinelor fizice sau online care acceptă plata în Bitcoins este în continuă creștere.

*PUBLICITATE

Valoarea monedei virtuale este extrem de volatilă și fluctuațiile pot fi bruște. Este o investiție pe termen lung, pentru care nu are rost să ceri împrumuturi rapide fără garanții pentru că riscul pe termen scurt este mare. Dacă în 2013 un Bitcoin costa numai câțiva dolari, acum a depășit pragul de 1900 de dolari și creșterea pare să continue. Valoarea depinde însă foarte mult de evenimentele internaționale, de exemplu guvernele unor țări importante pot lua măsuri împotriva monedelor virtuale sau companii importante decid să le accepte ca plată. S-a întâmplat ca prețul Bitcoin să se prăbușească din astfel de cauze într-un timp foarte scurt.

Pe termen lung însă, cotațiile și-au revenit iar cei care au avut răbdare au realizat profituri impresionante. De aceea, investiția în Bitcoin este una pe termen lung, care seamănă cu cea pe Bursa de Valori.

Cum poți câștiga și tu bani din Bitcoins? Așa-numita minare a monedei virtuale folosind propriul computer nu mai este de mult profitabilă, rezultatele fiind mai mici decât resursele consumate.

Poți însă converti o sumă de bani în moneda electronică și să aștepți ca valoarea ei să se majoreze. Dacă nu dispui de fondurile necesare, un credit de nevoi personale poate fi o alternativă bună.

Există mai multe platforme, atât românești cât și internaționale, de unde poți achiziționa Bitcoins. După ce ți-ai plasat banii în titlurile digitale, urmărește cotațiile și vinde-le într-un moment favorabil. Nu uita, tranzacțiile cu Bitcoins nu pot fi urmărite deloc, așa că nu vei fi nevoit să plătești taxe pentru profitul realizat.

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă