vivacredit banner
Posturi de blog

Cum reduci cheltuielile pentru mâncare

Ai redus toate cheltuielile posibile și tot nu ești mulțumit cu suma pe care o economisești lunar? Sau vrei să îți păstrezi unele obiceiuri dar să și economisești? Mâncarea este capitolul bugetar unde poți face cele mai multe economii dacă ești deschis la unele schimbări de stil de viață. Cu alte cuvinte, dacă vrei să economisești bani, poți să micșorezi coșul de cumpărături. Probabil ai auzit de această metodă atunci când ai început să trăiești responsabil. Primul pas spre economisire este să transferi în contul de economii toți banii pe care nu i-ai cheltuit la supermarket. Iar pe măsură ce înveți să îți restricționezi cheltuielile, realizezi că poți să faci mai mult. Iată cum reduci cheltuielile pentru mâncare.

Investește în echipament performant

Având în vedere că economisirea pe hrană are la bază ideea că gătești acasă, trebuie să ai toate instrumentele pentru a face acest lucru. Ia un credit rapid doar cu buletinul pentru a renova bucătăria cu echipament performant. Cu cât calitatea oalelor și a electrocasnicelor este mai ridicată cu atât mai ușor îți va fi să gătești adevărate opere de artă. Nu este îndeajuns să ai câteva farfurii, o tavă și o oală dacă vrei să îți planifici mesele. Trebuie să ai toate instrumentele la dispoziție, deoarece te vei plictisi foarte repede de singurul fel de mâncare care se pretează vesela ta.

Plătește cu bani cash

Ori de câte ori mergi la cumpărături este indicat să iei o sumă fixă cu tine, astfel vei fi obligat să o respecți. Cardul de credit îți dă impresia că ai mereu bani la dispoziție și vei fi tentat să cumperi cât mai multe chiar dacă te îndatorezi. Dacă găsești un produs redus de care ai nevoie și este redus substanțial, ia un credit rapid doar cu buletinul. Odată ce vei începe să îl plătești nu vei mai fi tentat să te îndatorezi mai mult. Dacă plătești cash vezi și câți bani lași la casă, altfel spus vei avea un stimul vizual să cheltui mai puțin pentru a rămâne cu bani în portofel. Pare a fi o metodă barbară, în special că suntem încurajați de sistemul bancar să folosim cât mai mult cardul de debit sau credit, însă, te ajută să economisești bani.

Evită magazinele de cartier

Magazinul de la colțul blocului este sfânt atunci când rămâi fără pâine, însă pentru restul produselor pe care le consumi există supermarketul. Lanțurile mari de magazine îți permit să mențină prețurile mici pentru că având mai multe produse la raft, au profi din mai multe locuri. Însă, magazinele de cartier, pentru că au puține produse un an adaos comercial foarte mare pentru a supraviețui. Din acest motiv este indicat să alegi hipermarketul. În plus, pentru că nu este foarte comod să îl vizitezi tot timpul, va trebui să îți faci o listă e cumpărături pe care să o respecți. Un trick în acest sens este să te descurci cu ce ai acasă în cazul în care ai uitat să cumperi ceva de pe listă. Cu cât vizitezi mai rar magazinul de cartier, cu atât mai mulți bani vei rămâne în buzunar.

*PUBLICITATE

Mergi la piață

Pentru că este foarte comod să cumperi totul de la supermarket, uiți să treci pe la piață unde găsești legume și fructe proaspete tot timpul. Dacă vrei să reduci din cheltuielile pentru mâncare, mersul la piață este un exercițiu foarte bun, pentru că vei fi obligat să mănânci mâncare de sezon. Dar având în vedere că folosești legumele proaspete la prepararea ei vei fi mai câștigat, deoarece aportul de vitamine și minerale va fi mai mare. Deci, faci o investiție în sănătatea ta. În plus, la piața de cartier vei găsi și fructe de sezon. Prin urmare, vei avea un meniu complet în fiecare zi.

Cumpără la reduceri

Atunci când găsești alimente neperisabile la reducere, fă-ți rezerve. Conservele, orezul, zahărul, fasolea, cerealele și uleiul pot fi ținute în cămară ani întregi dacă sunt păstrate corespunzător. Prin urmare, atunci când le găsești la reduceri ar trebui să cumperi cantități considerabile. Astfel, chiar dacă investiția inițială este mai mare, pe termen lung vei plăti mai puțini bani la casă pentru că nu vei mai cumpăra aceste produse o perioadă. Ar trebui și tu să înveți să faci conserve. Zacuscă, murături și dulcețuri se fac în mod tradițional în fiecare toamnă la noi în țară. Chiar dacă trebuie să îți sacrifici un week-end, două, vei fi mulțumit atunci când nu va trebui să le cumperi. Pentru a prepara aceste conserve ai nevoie și de instrumente. Ia un credit rapid doar cu buletinul pentru a face această investiție inițială.

Mănâncă în oraș doar la ocazii speciale

Dacă vrei să economisești bani nu trebuie să renunți la viața socială. Poți ieși la cafea sau bere cu prietenii, însă nu este indicat să cheltui mulți bani. Iar atunci când grupul decide să cumpere mâncare, poți să împarți comanda ta cu cineva pentru a economisi bani. Dar trebuie să recunoști că nu mănânci în oraș numai atunci când ieși cu prietenii. Ci și atunci când ți-ai uitat mâncarea de prânz acasă sau când nu ai chef să gătești. Ei bine, la restaurant ar trebui să mergi numai la ocazii speciale, astfel mâncatul în oraș nu îți va pierde farmecul. Iar atunci când ieși asigură-te că ai destui bani la tine pentru a te trata cu tot ce îți dorești. În rest, te poți hrăni cu ce ai în frigider.

Mâncarea este o categorie la care poți face mereu cumpărături. Fie că renunți la mâncatul în oraș sau la restaurantele scumpe, poți economisi bani. Însă, dacă vrei să îți atingi repede scopul financiar, este indicat să înveți să gătești acasă. Internetul este plin de rețete, iar atunci când ai îndoieli poți oricând să îi ceri mamei tale o rețetă de mâncare bună. Cumpără toate ustensilele de care ai nevoie cu un credit rapid doar cu buletinul. Și încetul cu încetul vei reuși să strângi suma pe care ți-o dorești. În plus, dacă înveți să gătești acasă poți să controlezi ceea ce mănânci, ceea ce înseamnă că vei avea un stil de viață mai sănătos.