vivacredit banner
Posturi de blog

Cum să economisești bani și să te muți de la oraș la tară

Este bine știut că în timpul perioadei comuniste, în Romania s-au făcut strămutări masive de la sate la oraș. O mare parte a populației a fost adusă astfel cu de-a sila în marile orașe pentru a deveni clasa muncitoare.

Această parte a populației avea să devină fundamentul dezvoltării industriale în comunism. Între timp, un alt segment enorm de populație s-a suprapus peste cei deveniți între timp rezidenți și anume o pătură socială tânără. Aceștia au migrat din provincie, dornici să găsească o slujbă și să beneficieze la fel ca mulți alții de confortul locuințelor de la oraș.

Aceste locuințe sunt bine-cunoscutele blocuri comuniste prezente în toate marile orașe ale țării, dotate însă cu facilitați rare în acea perioadă la țară. Nu era puțin lucru să ai apă curentă, toaletă în interior, să fii racordat la gaze și la electricitate. Mulți au apreciat confortul pe care nu îl aveau în casa părintească dar au adus cu ei totodată obiceiuri specifice unei vieți la curte. O bună parte de timp lucrurile nu s-au schimbat și o nouă generație a apărut. Născuta și crescută fiind în aceste apartamente de bloc tinerii nu concep să le părăsească și nu vor să schimbe mediul și orașul în care s-au născut.

Părinții lor însă, mai ales cei care au ieșit la pensie sau nu mai au un loc de muncă activ preferă în ultimul timp să se reîntoarcă de unde au plecat și să abandoneze de bună voie viața la bloc. Aceștia, fie le cedează copiilor apartamentele din blocuri, fie vor să își reducă din cheltuieli și vând sau își închiriază proprietățile de la oraș. Această parte a populației de vârsta a treia alege tot mai des în ultimul timp să părăsească locuința de la bloc în favoarea celor de la țară.

Foarte multe persoane au vândut din pământ însă au păstrat casa părinteasca în care s-au născut. Cei dornici să renunțe definitiv sau parțial la aglomerația orașului, la plata întreținerii, la cheltuielile mărite, la mâncarea scumpă și prea puțin sănătoasă de la supermarket o fac tot mai des. Majoritatea celor ieșiți la pensie au investit de-a lungul timpului pentru a aduce îmbunătățiri în aceste case de provincie. Pentru cei care nu s-au gândit din timp sau nu au reușit financiar să ducă la bun sfârșit acest lucru exista credite la care pot apela în orice moment, chiar înainte de părăsi orașul. Creditul de nevoi personale vă poate ajuta în cazul în care doriți o renovare completă sau parțială. Indiferent cât de mult și-ar dori cineva să se reacomodeze cu lipsa unui confort elementar acesta are șanse foarte mici de reușită.

*PUBLICITATE

Acest tip de credit se obține foarte ușor și repede și se poate folosi oricând după bunul plac. Având în vedere ca viața la tară este mult mai puțin costisitoare decât cea de la oraș, cel care se hotărăște să investească într-o astfel de locuință trebuie să aibă în vedere economisirea pe care o va face.

Un credit rapid vă poate ajuta oricând să puneți pe picioare o casă de la tară și vă dă posibilitatea să vă mutați cât mai repede, fie doar pentru vacanță sau pentru tot restul vieții.