mogo banner
Posturi de blog

De ce o mașină electrică te ajută să economisești pe termen lung!

Situația mediului înconjurător la nivel planetar este din ce în ce mai problematică, de aceea, cu rezervele de petrol la nivel de avarie și cu o perspectivă negativă, oamenii încearcă să găsească soluții noi pentru protejarea naturii. În acest mod, nu doar că avem grijă de ceea ce ne înconjoară, ci ne asigurăm că propria noastră existență o să fie prelungită.

Mașinile hibrid și cele electrice sunt formele high tech care vor înlocui în următorii 25 de ani autoturismele pe benzină și motorină, cu un grad foarte ridicat de poluare. Ceea ce reprezintă cu adevărat un avantaj pentru cei care optează de pe acum pentru achiziționarea unui astfel de autovehicul este faptul că nivelul de economisire pe care îl oferă pe termen lung este multiplu, așa cum o să cum o să vedem în cele ce urmează!

De ce este recomandat să-mi cumpăr acum o mașină hibrid/electrică?

În momentul actual, parcul auto din România este unul populat cu mașini foarte vechi (majoritatea au între 10-15 de ani vechime), iar directivele Uniunii Europene sunt din ce în ce mai presante în ceea ce privește automobilele care nu se încadrează în normele de poluare Euro 5 și Euro 6. Peste 45%

Autoturismele din România se încadrează în clasele de poluare Euro 1- Euro 3, în timp ce numărul automobilelor noi, din gama hibrid și electrice nu depășește valoarea de 4500 de unități. Iată că acum este cel mai bun moment pentru a-ți achiziționa o mașină din această categorie, pentru că:

*PUBLICITATE
  • Piața auto din afara țării este în schimbare, iar noile modele de mașini electrice și hibrid determină o scădere a prețului modelelor mai vechi, ceea ce îți oferă posibilitatea achiziționării unui autovehicul din această gamă la un preț foarte accesibil;
  • Guvernul României derulează programul “Rabla Plus”, care îți oferă o subvenție de până la 10,000 Euro la cumpărarea unui automobil electric nou (și până la 4500 Euro pentru unul hibrid), bani pe care îi poți cumula cei obținuți dintr-un împrumut disponibil printre ofertele de creditare din România pentru 2018;
  • Valoarea economisită cu ajutorul unei mașini de acest tip este uriașă (de exemplu, calculele realizate de specialiști indică faptul că se pot parcurge până la 100 km cu un cost efectiv al carburantului de numai 8 Ron);
  • Polița de asigurare RCA pentru o mașină hibrid sau una electrică este mult mai scăzută în ceea ce privește valoarea, pentru că este vorba despre modele noi, nepoluante, ceea ce îți oferă din start acces la un pachet mult mai avantajos decât în cazul motoarelor diesel și pe benzină;
  • Taxele și impozitele aplicate la nivel local pentru deținerea unei astfel de mașini sunt cu până la 95% mai ieftine decât în cazul unui autoturism din seria clasică, a celor cu combustibil benzină sau motorină;
  • Nivelul serviciilor de mentenanță este cu până la 50%-60% mai reduse decât cele datorate pentru autovehiculele tradiționale – piesele de schimb sunt disponibile spre achiziționare online, ceea ce înseamnă încă un plus la economiile pe care le vei face.
  • Mașina poate fi încărcată chiar acasă (dacă locuiești la curte), pentru că se alimentează de la rețeaua normală de curent electric de 220V, așadar nivelul de economisire este unul foarte ridicat.

În plus, acum ai ocazia de a schimba ceva atât pentru tine, cât și pentru cei care îți vor urma, pentru că având grijă de mediul înconjurător care nu mai este atât de prielnic vieții, o să ajuți la prezervarea vieții pe Pământ. Dacă acesta să nu ți se pară un argument plauzibil pentru a face trecerea de la mașina tradițională la cea electrică, atunci privește la motivele mai sus menționate și o să înțelegi mai bine de ce este recomandat să te raliezi de pe acum noii mașini a viitorului.

De ce să aleg o mașină hibrid sau electrică în loc să-mi cumpăr o mașină nouă Euro 6?

Atunci când pui pe primul loc bugetul familiei și siguranța acesteia este mai indicat să faci economii decât să te bucuri de o mașină puternică pe care o mai poți utiliza la nivel maxim aproximativ 5 ani. Cu siguranță că mașinile electrice (mai ales în formele lor îmbunătățite, cu sistem de asistență la conducere de tip robotizat, cu display-uri generoase și o autonomie în mișcare din ce în ce mai sporită) vor surclasa chiar și actualele modele de top din gama mașinilor clasice.

Marii producători de automobile deja și-au creat divizii de proiectare și de asamblare de modele electrice, care sunt din ce în ce mai performanțe și rivalizează cu modelele din clasa superioară a celor tradiționale (design, interior, fiabilitate, performanță auto, capacitate cilindrică, etc.).

O mașină nouă chiar și cu normă de poluare Euro 6 nu va face decât să amâne inevitabilul (viitorul este al mașinilor nepoluante și care oferă 100% protejarea naturii), iar în ceea ce privește banii tăi o să te facă să-i consumi pentru costuri de mentenanță mult mai ridicate, carburanți și piese de schimb mai scumpe și multe alte elemente care nu vor favoriza economisirea.
Alegând modelul electric, mașina ta o să-ți ofere posibilitatea de a strânge bani pentru a-ți îndeplini alte scopuri (chiar și pentru achiziționarea unui autovehicul electric mult mai performant). Banii strânși că urmare a multiplelor facilități oferite de o astfel de mașină pot ajunge la un nivel destul de ridicat pe termen lung (procentul de 8% alocat combustibilului pentru transport o să meargă în contul de economisire, pentru că îți vei putea încărca acumulatorul mașinii chiar de la prize proprie).

Deschizând porțile viitorului, nu doar că o să ai acces la o mică parte din acesta, dar o să înveți că banii se vor adună mult mai ușor decât dacă ai rămâne axat pe tipologia actuală de autovehicule. Privește această achiziție că pe o investiție cu amortizare rapidă și care îți oferă avantaje pe termen lung, atât în termeni financiari, cât și în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător. Economisește până la 10% în plus față de ceea ce reușeai în mod obișnuit doar fiindcă de acum înainte o să conduci o mașină care este eco și care îți permite să te îngrijești mai bine de natură și de banii tăi!

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă