vivacredit banner
Posturi de blog

Economisirea în cazul persoanelor fără venituri stabile

Lipsa unui venit încasat în mod regulat este una dintre temerile cele mai mari ale oricărei persoane, așa că, în acest caz, mai poate fi vorba despre posibilitatea de a economisi? Cel mai elocvent exemplu în acest caz este cel al persoanelor care muncesc în sistemul de tip freelancing. Acestor persoane nu le este garantată sursa de câștiguri, multe dintre acestea având perioade de timp în care nivelul încasărilor este foarte scăzut sau deloc, așa că a obține bani astăzi poate rămâne doar la stadiul de dorința. Într-un astfel de caz, cum de este posibil ca un freelancer să aibă un nivel de viață decent, ceea ce presupune și posibilitatea de a face economii?

Muncește astăzi cât mai mult, pentru a avea și mâine!

Ofertele de muncă pot varia în ceea ce privește numărul lor în funcție de sezon sau de calitatea clienților care activează într-un anumit domeniu, dar și de numărul persoanelor care activează pe o anumită nișă. De exemplu, pe piața redactorilor de conținut scris, concurența este acerbă, piața fiind împărțită între copywriterii cu experiență și vechime mare în domeniu și cei care sunt aspiranți și care sunt în căutarea acelei oportunități care să le asigure un start cât mai pozitiv. Dacă în primul caz este cât se poate de clar că acești freelanceri reușesc să-și asigure un nivel de încasări cât de cât acceptabil, în ceea ce privește cea de-a doua categorie, oare cum vor putea aceștia să-și asigure un nivel de încasări care să le permită să se bucure și de alternativa oferită de economisire?

Una dintre posibilitățile de a face bani în acest caz este legată de acceptarea ofertelor de lucru cu un preț mic, dar într-un număr cât mai mare. Desigur, acest aspect înseamnă că trebuie să muncești dublu față de o persoană care are un anumit statut în domeniu, dar, măcar îți vei asigura un venit decent pentru perioada următoare. Ceea ce înseamnă că în acest caz vei putea să strângi și ceva bani de-o parte, pentru a avea un disponibil financiar pentru acele perioade în care nu beneficiezi de oferte de muncă.

O altă alternativă este aceea de a stabili o relație de muncă cu un client, căruia să îi oferi avantajul unui preț mai mic, dar care să-ți asigure venituri în mod constant prin oferirea de sarcini zilnice. Este o soluție care nu este rentabilă pentru tine, din simplul motiv că o să-ți “fure” timpul liber, mai ales în acest domeniu în care trebuie să speculezi la maxim orice oportunitate financiară care ți se oferă. Vei beneficia de niște venituri, dar, într-un astfel de caz, epuizarea mentală o să fie ridicată, iar uzura morală și fizică o să-ți limiteze orice dorință de lucru într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Cea mai avantajoasă modalitate este aceea de a reuși să “cucerești” un client valoros, pe care să-l convingi prin calitatea muncii tale, iar acesta să te aleagă drept colaborator pe termen îndelungat. În acest mod vei beneficia de avantajul de a obține de lucru la un preț decent și care o să-ți permită să economisești, dar și de posibilitatea de a evolua pe termen lung și de a stabili o relație de muncă mai atractivă, în care să poți obține un preț mai bun pentru serviciile oferite. Indiferent care ar fi modul în care vei reuși să câștigi bani, nu uita că, într-un domeniu în care nu ai garanția zilei de mâine, din punct de vedere financiar, este foarte important să strângi astăzi și pentru mâine!

Lucrează în mod eficient, corect și axat pe calitate!

Orice angajator apreciază lucrătorul care știe să-și facă meseria cât mai bine, iar acest lucru se va observa în evoluția recompensării serviciilor prestate. Nu este nicio diferența nici în acest domeniu, în care clienții decid ceea ce se întâmplă pe piață, iar cei care muncesc nu au decât alternativa de a munci cât mai bine pentru a beneficia de bani și în ziua următoare.
Într-un astfel de mediu este esențial să prestăm o activitate cât mai corectă și cât mai superioară din punct de vedere al calității. Numai în acest mod va fi posibil să avem parte de avantaje financiare pe termen îndelungat, așa că, atât timp cât o persoană își face treaba în mod dedicat, șansele de a beneficia de venituri în mod constant, chiar dacă nu are un loc de muncă asigurat, sunt foarte ridicate!

Economisește cât de mult se poate!

Atunci când nu ai o sursă de venit stabilă, cel mai indicat este să faci economii ori de câte ori este posibil. Este o soluție sigură, prin intermediul căreia poți să ai avantaje financiare în acele perioade în care nivelul încasărilor nu este atât de ridicat. Așadar, dacă ai reușit să obții un proiect bine plătit, care îți permite să economisești, atunci este recomandat să îți gestionezi venitul astfel încât să poți redirecționa cel puțin 35% din acesta. Numai în acest mod vei reuși să ai parte de succesul financiar care să-ți permită să administrezi în mod corect acele intervale de timp în care banii nu vor mai fi la un nivel prea ridicat.

*PUBLICITATE

O persoană care nu are venituri regulate știe cum să își pună în valoare abilitățile de a face economii, printre opțiunile cele mai des utilizate în muncă de acasă fiind scutirea banilor pentru transport. Poți să te deplasezi acolo unde ai nevoie cu o bicicletă sau o trotinetă electrică (mai ales că este la modă), așa că banii pentru transport îi vei economisi cu siguranță. În plus, cheltuielile legate de partea de mâncare, îmbrăcăminte și alte necesități, sunt mai ușor de gestionat, pentru că atunci când lucrezi de la domiciliu, nici nu mai este nevoie de foarte multe lucruri dintre cele necesare unui persoane care se deplasează zilnic la serviciu.

Un alt avantaj care îți permite să economisești este legat de faptul că acum ai și mai mult timp la dispoziție, ceea ce îți facilitează posibilitatea de a identifica cele mai bune alternative din punct de vedere al prețului produselor pe care le utilizezi în mod frecvent. Iată că, și-n situația în care nu beneficiezi de o sursă constantă de venituri, dacă ești freelancer, poți să faci economii!

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă