vivacredit banner
Posturi de blog

Economisirea, între reducerile de la promoții și produsele de calitate superioară!

Este binecunoscut faptul că fiecare om este diferit în ceea ce privește întregul său, ceea ce înseamnă că atât nevoile, cât și dorințele sale diferă în comparație cu ale celorlați. Chiar dacă modul de manifestare este asemănător, intervalul de timp și posibilitățile de îndeplinire ale acestor dorințe sunt distincte. Același lucru se poate spune și despre economisire și felul în care oamenii înțeleg să se bucure de avantajele oferite de această formă de asigurare a bunăstării financiare pe termen îndelungat.

Pentru că aceste nevoi ale fiecăruia dintre noi sunt diferite este foarte important să identificăm în mod corect formele de a le pune în practică, ceea ce înseamnă că unii oameni vor apela la economisire că mod de îndeplinire a dorințelor, iar alții vor caută alte soluții, așa cum sunt creditele pentru diferite nevoi personale. Opțiunea este la liberă alegere a fiecăruia, pentru că, atunci când economisești, de exemplu, anumite persoane optează pentru achiziționarea de produse de calitate superioară, care să le ofere un nivel sporit de satisfacere a nevoilor, pe termen lung, în timp ce alți oameni aleg să meargă pe opțiunea reducerilor și a promoțiilor.

Obiective comune, moduri de punere în practică diferite!

Dacă ne propunem să achiziționăm o mașină sau un alt produs echivalent, cu o valoare ridicată, putem opta între împrumutul de bani sau economisire. Fiecare dintre aceste metode vin la pachet cu anumite avantaje (creditul îți oferă posibilitatea de a obține toți banii dintr-o dată, în timp ce economisirea îți oferă avantajul de a cumpără produsul respectiv cu banii proprii) și dezavantaje (împrumutul înseamnă plata unei dobânzi, în timp ce economisirea echivalează cu limitări și un interval de timp mai îndelungat, necesar pentru acumularea întregii sume).

Iată că, în ciuda obiectivului comun, o persoană poate alege o modalitate diferită pentru a se bucura de ceea ce își dorește. Acest lucru înseamnă și asumarea dezavantajelor care decurg din aceste acțiuni, fiindcă, oricare dintre aceste metode alese presupun căi separate de a atingere a obiectivului. De exemplu, o persoană alege să facă economii și optează pentru achiziționarea obiectelor de îmbrăcăminte și încălțăminte de la magazine de tip second hand. Un astfel de magazin le pune la dispoziție oamenilor posibilitatea de a cumpăra bunuri care sunt purtate sau uzate, dar care, pot să prezinte și avantajul de a fi de calitate superioară.

O persoană care alege această modalitate de a face economii și care dispune de timpul necesar sau de conexiunile corespunzătoare (cu toții avem o vânzătoare favorite sau un vânzător preferat) poate beneficia de achiziționarea unor produse de calitate și care vor putea fi folosite pentru foarte mult timp. În altă ordine de idei, altcineva poate opta pentru achiziționarea de produse de calitate superioară, care încă de la început îi va oferi oportunitatea de a beneficia de folosință pe termen îndelungat. Avantajul în acest caz este dat de faptul că persoana respectiva utilizează în mod continuu și pentru sine produsul ales, fără ca acesta să mai fie folosit de o altă persoană sau de alți oameni înaintea sa.

Ambele variante sunt avantajoase pentru că îi oferă celui care le alege posibilitatea de a face economii. În cazul produselor care sunt cumpărate la reducere, avantajul este dat de faptul că prețul este mai mic, iar cantitatea de articole este mai mare (ceea ce înseamnă că în situația în care o persoană utilizează în mod frecvent aceste articole va beneficia de acestea pentru o perioadă mai îndelungată de timp). Pentru obiectele care se încadrează în categoria produselor de calitate superioară, acestea sunt avantajoase prin faptul că persoana respectiva la va folosi pentru o perioada mai îndelungată, la un nivel de utilizare intens, fără ca acestea să își piardă din proprietăți. În contra balans, prețul va fi un argument destul de important, pentru că un astfel de produs va avea costuri de achiziție mai ridicate, ceea ce nu este la îndemâna oricui.

*PUBLICITATE

Ce se întâmplă cu bunurile second hand, care, în teorie, oferă avantajele ambelor categorii? Sunt acestea o soluție cu adevărat economică pentru cei care doresc să strângă bani? Dincolo de faptul că acestea sunt însoțite de un preț foarte redus, iar calitatea lor (nu este o regulă valabilă în toate cazurile) este de nivel superior, trebuie luat în calcul aspectul estetic, care, în anumite situații lasă de dorit. Desigur, o geantă de la un producător de top îți oferă avantajul materialelor de calitate, iar logo-ul original va stârni invidia celorlalte femei, de exemplu, dar, dincolo de prețul de chilipir al achiziției, modelul va fi unul vechi, iar aspectul sau vizual nu o să fie atât de încântător, dat fiind faptul că a fost folosită înainte (nu se știe pentru ce interval de timp).

Atât timp cât îți vei asumă întreg pachetul de avantaje și dezavantaje, cu certitudine că o să îți poți stabili care este cea mai utilă soluție pentru ține în ceea ce privește economisirea. Analizează cu atenție fiecare modalitate prin care îți poți duce la împlinire obiectivul, studiază care sunt alternativele la această și alege doar atunci când ai înțeles în întregime că balanță avantajelor este net superioară celei a dezavantajelor. Din când în când, poți opta pentru alternarea acestor modalități, pentru a observă care ți se potrivește cel mai bine, dar și pentru a experimenta și “cealaltă cale”. Este important să înțelegi în mod corect avantajele și dezavantajele fiecărei modalități, pentru că numai în acest mod vei putea alege soluția corectă pentru ține și nevoile tale. Nu tot ceea ce se potrivește unei persoane poate poate fi utilă unei alte persoane!

Doar tu ești singurul/singură care știi cum să îți valorifici într-un mod cât mai avantajos o anumită modalitate. Așa că, ghidează-te doar după propria dorința, pentru că, în cazul în care vei fi dezamăgită/dezamăgită, măcar o vei face pe baza alegerii tale. Indiferent care ar fi soluția pentru care vei opta în ceea ce privește economisirea (reduceri, promoții, achiziționarea de produse second hand sau de calitate superioară), este foarte important să fii mulțumit/mulțumită de alegerea pe care ai făcut-o și să-ți asumi statutul care decurge din aceasta, cu toate avantajele și dezavantajele ce o însoțesc. Pentru că, atât timp cât economisești, înseamnă că deja ești pe drumul cel bun, de acum înainte contând doar identificarea celor mai benefice modalități de creștere a nivelului de economisire!

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă