vivacredit banner
Posturi de blog

Economisirea – modalitatea eficientă de combatere a situațiilor financiare neplăcute!

Nu de puține ori se poate întâmplă ca viața să te pună în față unor situații neașteptate, neprevăzute și care par să nu aibă o soluție imediată. Cu atât mai mult cu cât, financiar nu ești pregătit să le faci față, ceea ce înseamnă un motiv de stres în plus. Așadar, ce ai putea face într-un astfel de caz, atunci când totul pare să fie împotriva ta? Ar putea reprezenta un credit urgent astăzi o soluție care să te ajute să-ți rezolvi problema?

Desigur, numai că într-o astfel de situație, vei fi nevoit să plătești niște dobânzi, ceea ce înseamnă că, pe termen lung, problema ta va avea repercursiuni de natură pecuniară. De aceea, cea mai avantajoasă soluție este să ai bani economisiți, acele rezerve “pentru zile negre”, așa cum le place românilor prevăzători să spună. Această este cea mai eficientă modalitate prin care orice situație financiară care se manifestă pe neașteptate va găsi o rezolvare rapidă, fără să creeze alte neplăceri pe termen lung și a cărei rezolvare va depinde doar de tine, în mod exclusiv.

“Banii albi pentru zile negre” – cea mai sigură soluție pentru cei care vor să aibă parte de siguranță în viață!

Economisirea este modalitatea cea mai evidentă care îi asigură unei persoane posibilitatea de a rezolva orice situație neprevăzută cu maximul de eficientă și fără să genereze alte probleme conexe. În plus, atunci când este vorba despre manifestarea unei probleme, indiferent de natură acesteia, banii pe care i-ai economisit îți vor fi de mare ajutor. Situațiile medicale sunt printre cele mai frecvent invocate motive pentru care majoritatea persoanelor strâng bani, acestea, alături de teama survenirii unor decese printre membrii familiei și de asigurarea unor condiții de tratament mai bune fiind cele mai “populare” opțiuni printre persoanele care economisesc.

Desigur, acești bani nu sunt doar pentru situațiile neprevăzute, de ordin negativ, ci pot fi utilizați și pentru a profita de diverse oportunități care pot surveni pe neașteptate. De exemplu, în cazul în care primești o oferta pentru o vacanță cu un preț foarte avantajos (acele oferte de tip “last minute” sau neonorate de beneficiarul inițial și care sunt revândute la un preț mult mai scăzut). Mai există și alte situații în care banii pe care i-ai strâns pot fi utilizați în scopuri pozitive, așa cum sunt achizițiile de bunuri în cadrul promoțiilor limitate de timp (cele care durează maxim 24 de ore) sau a acelor campanii că permit obținerea unor discounturi foarte mari dacă se plătește un avans imediat.
Cine sunt persoanele care sunt mai prevăzătoare în ceea ce privește economisirea?

Economisirea este o metodă de a strânge bani care este oferită tuturor persoanelor ce beneficiază de o sursă de venituri sau care pot obține bani din prestarea unor activități. De aceea, începând cu vârsta de 16 ani (atunci când o persoană dispune de capacitate restrânsă de decizie, din punct de vedere legal) se poate începe acțiunea de economisire. De altfel, cu cât mai scăzută este valoarea vârstei la care o persoană începe să facă economii, cu atât este mai eficient nivelul de economisire. Cei care optează pentru acumularea de bani de la o vârstă cât mai fragedă beneficiază de posibilități de diversificare a surselor de venituri mult mai extinse în comparație cu o persoană care începe această activitate mai târziu.

De exemplu, în cazul în care începi să faci economii de la vârsta de 18 ani, situația ta financiară se poate îmbunătăți mult mai rapid și într-un sens favorabil, dat fiind faptul că îți vei putea stabili obiective financiare diversificate. În acest timp vei putea să optezi și pentru investirea în propria-ți dezvoltare, ceea ce va avea ca efect propulsarea pe o poziție superioară, cu avantaje financiare mult mai bune pentru tine. Din contra, dacă o persoană începe să facă economii abia de la vârsta de 40 de ani, atât motivația, cât și posibilitățile de economisire vor fi limitate. Se poate spune că o persoană care începe să facă economii de la vârsta de 18 ani să aibă un grad de economisire cu până la 75% mai ridicat decât al unei persoane care a început să facă economii, abia de la vârsta de 40 de ani.

Cu toate acestea, în România se poate constata că persoanele în vârstă sunt cele care sunt orientate către economisire, majoritatea dintre acestea fiind motivate, de fapt, de aspectele negative ale unei situații financiare survenite pe neașteptate. În schimb, tinerii sunt mai degrabă axați de creditare, această fiind o soluție mai la îndemână pentru a-și asigura atingerea obiectivelor, dar și pentru a “trata” acele situații financiare care apar atunci când te aștepți mai puțin. Desigur, chiar și motivația pentru care aceștia ar face economii este diferită decât a persoanelor mai în vârstă, tinerii fiind mult mai atrași de oportunitățile pozitive din punct de vedere financiar.

*PUBLICITATE

De ce este mai avantajos să ne axam pe economisire?

Deținerea unor resurse financiare proprii ne oferă alternative multiple pentru rezolvarea unei probleme, pentru că accesarea acestor bani depinde doar de noi înșine. În cazul în care s-ar apela la o sursă exterioară, atunci am depinde de banii unei alte persoane, de atitudinea acelei persoane și de motivația acesteia. Având proprii bani la dispoziție, atunci nu o să mai avem nevoie de ajutor extern, pentru că ne vom baza numai pe noi, ceea ce ne va scuti și de alte probleme de ordin moral (jena de a împrumuta bani de la rude, bancă, etc.).

Este recomandat să începi să strângi “bani albi” cât mai rapid, chiar din primele momente în care ai intrat în posesia primului salariu sau în primii ani de activități. În cazul în care consideri că banii nu sunt suficienți pentru a face economii, atunci caută surse alternative din care poți obține mai mulți bani, pentru că numai în acest mod o să ai parte de succesul financiar pe care ți-l dorești. Mai ales că îți vei securiza viitorul în cazul manifestării acelor “vremuri negre” care ne încearcă pe fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu. Economisind, vei depinde de tine exclusiv, ceea ce îți oferă un avantaj major în rezolvarea oricărei probleme financiare neplăcută!

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă