vivacredit banner
Posturi de blog

Este posibil să obții un împrumut fără garanții?

Credite fără garanții ușor de accesat și cu condiții foarte avantajoase!

În momentul în care ai nevoie de bani se întâmplă să îți faci tot felul de scenarii. Te gândești dacă ți se va solicita să prezinți garanții mobiliare sau imobiliare, dacă trebuie să garantezi cu mașina ori cu alte bunuri. Astăzi este foarte simplu să accesezi împrumuturi fără garanții, mai ales că poți obține banii online. În plus, beneficiezi de condiții avantajoase de creditare. Ce trebuie să faci? Optează pentru bani împrumut de la un creditor de încredere dintre cei recomandați. Alege inteligent și bucură-te de un credit ușor de rambursat!

Ce este un credit fără garanții?

Este un tip de împrumut în care:

 • Primești o sumă de bani cu o valoare determinată;
 • Banii sunt acordați pe o perioadă de timp bine stabilită;
 • Suma de bani primită nu necesită prezentarea vreunei garanții sau gaj.

Nu sunt diferențe în procedura de obținere, creditele putând fi accesate atât de persoane fizice, cât și juridice. Acestea pot fi solicitate instituțiilor bancare, cât și nebancare. Pot fi solicitate online sau la sucursala creditorului. Există și posibilitatea prelungirii termenului de plată, în funcție de compania de creditare.

 Cine poate accesa un împrumut fără prezentarea de garanții?

Acest tip de credit este pus la dispoziția clienților persoană fizică sau juridică. Acestea trebuie să se încadreze în condițiile specificate de creditor. Fiecare companie le poate oferi clienților condiții diferite de împrumut (raportat la vârstă, vechimea în muncă, tip de venit și valoarea acestuia, termen de rambursare, numărul de documente solicitat).

Care sunt condițiile în care pot fi obținute împrumuturi rapide fără garanții?

Există diferențe în modul de acordare în funcție de tipul de solicitant. Ideea de bază este clară: este ușor să obții un împrumut 10000 euro fără garanții, atât ca persoană juridică, dar și ca persoană fizică. Acesta este unul dintre avantajele majore ale acestui credit. Dacă vrei să soliciți un astfel de împrumut, ca persoană fizică, iată care sunt condițiile generale de care se ține cont:

 • Realizarea de încasări de către societate pentru o anumită perioadă de timp (intervalul minim este de 3 luni, în mod consecutiv);
 • Număr de angajați;
 • Valoarea cifrei anuale de afaceri;
 • Valoarea totală a activelor firmei;
 • Compania nu trebuie să aibă interdicții, popriri sau credite nerambursate ori întârzieri de plată în momentul solicitării;
 • Compania nu trebuie să figureze ca având risc în CRC (Centrala Riscurilor de Credit) sau la BPI (Biroul Procedurilor de Insolvență).

Este de remarcat faptul că:

 • Nu se solicită prezentarea de garanții sau avans;
 • Există posibilitatea extinderii perioadei de creditare cu o anumită perioadă (în funcție de creditor);
 • Beneficiarului i se poate oferi o perioadă de grație;
 • Numărul de documente solicitat nu este unul ridicat;
 • Banii pot fi primiți în maxim 1 săptămână de la solicitare și obținere aprobare;
 • Nu se solicită justificarea modului de utilizare a sumei primite împrumut.

Dacă ești persoană fizică, atunci poți obține împrumuturi rapide nebancare fără garanții la fel de ușor. Este important să îndeplinești condițiile specificate de împrumutător:

 • Valoarea venitului net – în general se acceptă venituri cu o valoare în jurul sumei de 1200-1500 Lei;
 • Vârsta – sunt acceptate persoanele cu vârstă de minim 18 ani (în cazul anumitor creditori este posibil ca nivelul să crească puțin, până la 19 sau 20 de ani);
 • Cetățenie – orice cetățean român care îndeplinește condițiile impuse de împrumutător, precum și orice persoană străină, care este rezidentă în România;
 • Tipul venitului – salarii, pensii, obținut din orice tip de activitate independentă, din cedarea drepturilor de folosită și care sunt înregistrate în mod legal, din prestări de servicii și alte tipuri de venit ce pot fi dovedite și au caracter de regularitate.

Este important să nu figurezi cu credite restante sau să ai un istoric de creditare negativ. De remarcat faptul că anumiți creditori pot oferi bani împrumut urgent fără garanții și celor cu risc.

Alte lucruri importante de știut despre creditele fără garanții

În general, perioada de rambursare este de 60 de luni (5 ani). Suma minimă și maximă poate varia în funcție de creditor. Banii se acordă în LEI, iar ceea ce este esențial: nu trebuie justificat modul de folosire a banilor împrumutați. De asemenea, nu se solicită niciun fel de garanție ori gaj. În plus, nu sunt solicitate nici comisioane suplimentare (cum ar fi de analiză sau de administrare).

Prin garanție se poate înțelege nu doar un bun, ci și o persoană (care ar fi jucat rolul de co-debitor sau garant). Totodată, prin garanție se poate înțelege și o asigurare de viață, care ar fi trebuit să fie încheiată de debitor. Această asigurare ar servi ca o formă de garanție în cazul în care persoană nu ar plăti creditul.  Dobânda este calculată în mod diferit de către fiecare creditor, dar ținându-se cont de reperele financiare indicate de BNR.

În momentul în care accesezi un astfel de împrumut este important să ții cont și de alte aspecte. Mai ales de cele care nu sunt controlabile de debitor în mod direct. Printre acestea se numără fluctuația dobânzii (de aceea trebuie optat pentru o dobândă fixă). Un alt element este stabilitatea locului de muncă. De aceea este recomandat să rambursezi creditul cât mai rapid (eviți și plata surplusului financiar – dobânda).

Pentru a te bucura de un împrumut fără garanții cât mai accesibil trebuie să optezi pentru un creditor de top. Acesta îți va oferi condiții clare de creditare, transparență completă și opțiuni pentru diverse scenarii din perioada derulării împrumutului. Cum ar fi cazul dificultăților financiare (poți opta pentru prelungirea contractului sau recalcularea ratelor într-un mod mai convenabil ori refinanțare).

*PUBLICITATE

Îți recomandăm să îți alegi întotdeauna creditorul în funcție de calitatea acestuia. Este foarte important să obții bani împrumut în condiții relaxante, fără să te împovărezi financiar și fără să crească riscul de neplată. Banii ii primești în câteva ore sau în maxim 48 de ore. Pentru că procedura se desfășoară online, totul este mai simplu când aplici pentru un împrumut. Așa că, folosește-te de acest avantaj și solicită un împrumut fără garanții în cele mai sigure și accesibile condiții!