vivacredit banner
Posturi de blog

Hai să ne gândim la viitor!!

Momentan suntem în prag de criză, dar așa cum spun oamenii de știință, trebuie să vedem mereu partea plină a paharului. Ideile de afaceri pe tip de criză sunt cele mai bune oportunități. Prin ele putem să încercăm să ne ducem viața de zi cu zi la un nivel de decență, putem să renunțăm la job-urile actuale sau să încercăm să devenim anteprenori atunci când ne dăm seama că statutul de angajat nu mai este benefic pentru noi.

Poți să începi si prin idei mici, din care pot rezulta afaceri profitabile. Cheia succesului constă în oportunitățile de dezovoltare pe care le prezintă. Oamenii de știință preconizează un an dificil pentru cei care vor să dezvolte idei de afaceri complexe cu un capital mare. Însă pentru ideile de rang mai mic,v rapide și destul de ușor de pus în practica , adică acele idei care presupun riscuri reduse, va fi un timp benefic. Pentru ați dezvolta ideea însă nu ai resursele necesare ,poți doar să deschizi internetul și aici vei găsi “n” de institutii care spun: oferim împrumuturi rapide.

Dacă ești unul din cei care au idei cât mai originale, mai creative dar care să aducă beneficii multiple si soluții reale, tepoți bucura de un succes incredibil.

*PUBLICITATE

Ideea de muncă la domiciliu nu este vazută cu ochi atât de buni. De cele mai multe ori ne lovim de oameni neserioși in mediul online cât și in cel face-to face și așa ne lovim de eșec. Dar partea goală a paharului ne arată că sunt o mulțime de idei de afaceri mici care se îsi dovedesc profitabilitatea.

Înainte de toate trebuie să te gândești ce fel de activitate îți place dar nu în ultimul rând să te înarmezi cu răbdare.

Eu recunosc, că sunt o mare iubitoare de câini și la rândul meu îmi place să stau în compania iubitorilor de animale. De aici dacă pornim, o mică idee de afacere poate să fie dezvoltarea unei pensiuni canine. Să știi ca aceasta idee este chiar profitabilă, însă trebuie să urmezi niște pași foarte bine organizați.

Sunt foarte mulți iubitori de animale, oameni cărora le place să petreaca timpul cu animalul de companie. Problema intervine când job-ul nu îți mai permite să petreci atât de mult timp în preajma lui și când ai timp intervine oboseala .Pentru cei care locuiesc la bloc, mai intervine problema: vecinii!! În timpul zilei de exemplu, câinele stă singur, latră ,face gălagie, iar dragii tăi vecini îțî fac reclamații. Ce e de facut??? Foarte simplu ,acești oameni își pot duce cainele la o pensiune canină. Și aici trebuie să intervi tu împreună cu ideea ta. Deschide-ți o pensiune canină.

Ce trebuie să ai în vedere pentru ați pune în practică ideea.

În primul rând trebuie să gasești un spațiu. Asta presupune să cercetezi foarte bine orașul și să vezi ce loc s-ar potrivi cel bine pentru ideea ta. Nu uita să iei în calcul și de cât spațiu ai nevoie ( aici trebuie să te gândești deja  ce număr de animale vrei să cazezi). Spațiul însă trebuie gândit și din perspectiva urmatoare: majoritatea căinilor au nevoie de mișcare, deci ideal ar fi ca spațiul găsit să aibe și curte.

Ok ,acum că ai inspectat orașul și ai găsit și spațiul trebuie să te gândești cum organizezi spațiul interior. Pai hai să ne gândim puțin: ai nevoie de cel puțin o cameră pentru câini, încă una pentru pisici și încâ una în cazul în care aveți și alte animale în cazare (pasări sau rozătoare). Pe lângă aceste camere trebuie să mai ai un loc de depozitare și nu în ultimul rănd un cabinet în care un veterinar poate acorda consultații.

Tot pentru amenajarea spațiului interior, trebuie să cumperi cuști pentru animale, diferite mărimi, tăvițe pentru a-și face nevoile, și alte obiecte distractive. În cazul în care spațiul pe care l-ați ales are curte, trebuie să fie amenajat și un traseu pe care câinii să alerge.

După amenajare ,trebuie să te găndești la un program de lucru și un program pentru desfașurarea activităților. Trebuie să știi că în cazul căinilor adulți, ieșitul afară trebuie sa fie o data la 8 ore și in cazul celor micuti la 4 ore. Deci,programul angajaților trebuie să îl faci în functie de aceste nevoi, iar ei trebuie să fie instruiți cu informații despre toate procedurile respective.

Te poți duce la un en-gross pentru a face cumpărăturile: mâncare, jucării, hamuri, paturi, castroane dar în ultimul rând si materiale și substanțe pentru curătat și sterilizare.

Acum mai trebuie doar să calculezi în cât timp poți amortiza investiția și apoi poți calcula preturile.

Dar chiar daca ai facut pașii de bază, te poți gândi să incluzi în oferte și alte servicii pentru venituri suplimentare. De exemplu : antrenamente si dresaj profesioniști ( aici trebuie să ai referințe bune despre oamenii care se ocupa de activitatea asta), innot și îngrijire corporala.

Ok acum că ai și prețurile, trebuie să știi cum să promovezi aceasta afacere. Prețul e un factor important in promovare și trebuie să știi să îl pui in valoare. Un bun impact în promovare îl au și pachetele de servicii de bază dar și cele premium ( pentru clienții mai vechi de “n” timp). Poți de exemplu ,la serviciile de bază sa ai în ofertă: “Câinele tău va fi scos de 2 ori pe zi si beneficieaza de 20 minute de joacă pe teren” .Dacă stăpânii vor mai mult, poți percepe o taxă suplimentară.

Bineînțeles ,ca în fiecare afacere trebuie să iei în considerare și riscurile. Aici gradul de risc e destul de scăzut, asta dacă afacerea funcționează legal ( asta înseamnă să ai toate avizele si permisele obținute). Dar trebuie să te gândești și la o situație neprevăzută: atunci cand un propietar aduce un animal cu probleme de sănătate și nu te anunță, și se poate întămpla ca acel animal să moară la pensiune. De aceea îți recomand să ai un contract și cu un veterinar. Asta poate aduce impunerea unor reguli pentru proprietarii de animale: să aduca carnetul de sănătate al câinelui pentru a vedea starea de sănătate al acestuia).