vivacredit banner
Posturi de blog

Independența financiară înseamnă, înainte de toate, dobândirea independenței personale

Noi, românii, avem o expresie foarte popular atunci când dorim să spunem despre cineva că este independent financiar – “este pe picioarele lui”, ceea ce înseamnă că se descurcă, că nu are nevoie de ajutorul nimănui și că este capabil/capabilă să-și poarte singur/singură de grijă. Înainte de toate, independența financiară este rezultatul tuturor acțiunilor prin care noi ne dobândim independența individuală, adică știm și suntem capabili să ne descurcăm în orice situație, alegând cea mai bună soluție pentru viitorul nostru personal și financiar.

Există o mulțime de sfaturi financiare pe site-ul Credit247.ro, așa cum se întâmplă și-n cazul altor site-uri de pe internet, în care se urmărește descrierea modalităților prin care poți obține independența financiară, așa că, sper că aceste ponturi pe care vi le voi oferi în acest articol să contribuie la extinderea orizontului vostru financiar și să vă ajute să deveniți independenți financiar!

Caută să gândeșți cât mai analitic și să fii selectiv în tot ceea ce faci!

Nu pleca niciodată de acasă, dacă mergi la cumpărături, fără să știi în mod clar care îți sunt prioritățile de pe lista de shopping, pentru că în caz contrar o să ai parte de un surplus de greutate la întoarcere și de un minus în buzunare! Informează-te în legătură cu ceea ce îți trebuie prin analizarea produselor pe care le ai în casă (în frigider, debara, cămară, etc.) și abia atunci întocmește-ți lista de cumpărături.

Analizează-ți nevoile și selectează-le pe cele care trebuie să fie satisfăcute imediat, dar, mai înainte de a alege cea mai simplă modalitate de a le satisface, gândește-te dacă nu cumva ai și alte alternative (mai puțin costisitoare) la îndemână. De exemplu, în loc să-ți cumperi o pizza, al cărui preț (în funcție de mărime este cuprins între 25 și 50 Ron), nu mai bine optezi pentru o pizza pregătită acasă (alege o rețetă de pe internet)?

La fel de avantajos este să-ți oferi posibilitatea de a învață să te descurci în cât mai multe situații, așa că, dacă înainte mergeai cu hainele la spălătorie și consumai o groază de bani, nu mai bine investești într-o mașină de spălat performantă și care îți permite să ai rufele gata spălate acasă? Desigur, pentru că un individ independent pe plan personal și financiar știe că ajutorul cel mai prețios este cel oferit de către propria-i persoană, multe dintre acțiunile care ne costă bani (pe care ii putem economisi în acest mod) pot fi performate de către noi.

Cât de greu poate fi să calci sau să faci curat în casă, fără să fie nevoie să plătești o parte din venitul tău pentru o persoană care să efectueze aceste acțiuni? Dacă ești un fan al cumpărăturilor online, atunci trebuie să știi că, pentru confortul de a primi bunurile la ușa, trebuie să plătești. Optează pentru acest serviciu numai atunci când costurile de expediție sunt gratuite și incluse în prețul final al produsului, altfel, îți recomand să mergi pe variată achiziționării articolelor și ridicării acestora din show-room sau din magazin.

Pentru cei pasionați de sport, un antrenor personal nu o să te facă mai puternic, ci doar o să-ți ofere niște informații legate despre modul de executare al exercițiilor sau numărul acestora, așa că nu este musai să investești 100 Ron în fiecare luna pentru un antrenor personal de fitness. Poți să economisești și mai mult, dacă alegi să-ți faci antrenamentele de fitness într-un loc în care există aparatură oferită gratuit, mai ales în timpul anotimpurilor călduroase. Gândește-te că numai așa o să ai parte de posibilitatea de a te evalua într-un mediu în care nu există decât o singură persoană care trebuie să conteze: tu!

De ce este atât de importantă obținerea independenței financiare?

Banii au reprezentat, reprezintă și vor reprezenta o constantă în viața noastră, o modalitate de a cuantifica și evalua capacitatea noastră de muncă, dar și posibilitățile noastre de orice fel. Independența financiară înseamnă că începând dintr-un anumit moment al vieții tale să nu mai depinzi de venitul lunar, ci să dispui de economii sau resurse financiare care să-ți permită să abordezi viață într-un mod liber și fără temeri financiare. Adunând bani în perioada în care acest lucru este posibil din punct de vedere fizic, mai târziu, atunci când capacitatea fizică este diminuată, o să poți face o mulțime dintre lucruri preferate fără să fie nevoie să te îngrijorezi de costurile acestora.

Desigur, cei care beneficiază de o cale mult mai rapidă de atingere a independenței financiare, o pot obține mult mai rapid, ceea ce înseamnă o perioadă de timp mult mai extinsă în care să se bucure de aceste avantaje. Cu toate acestea, obținerea independenței financiare trebuie să fie precedată de cea personală, pentru că un individ care este încorsetat într-un labirint de nevoi nu se poate bucură de potențialul sau de dezvoltare.

*PUBLICITATE

Învață să te descurci de unul singur/una singură pentru că numai așa o să poți să fii independent/independentă și fără să ai nevoie de ajutorul celorlalți! Descoperă-te pe ține așa cum ești, investește în tine și-n dezvoltarea ta personală, știind că mai târziu, aceste eforturi vor fi răsplătite printr-o poziție mult mai bună la serviciu sau de ce nu, prin obținerea unei slujbe mai bine plătită sau, cea mai bună variantă, de a fi propriul tău șef!

Atunci când devii independent financiar înseamnă că stilul tău de viață este unul corespunzător unui anumit nivel de așteptări, știi cum și când să faci economii, dispui de resursele financiare necesare pentru a face investiții și poți folosi timpul pe care îl ai la dispoziție după bunul tău plac. Independența financiară înseamnă un nivel ridicat al economiilor, cel al surselor de venituri, câștiguri suplimentare și orice mod prin care banii vin în mod constant în contul tău bancar.

Cu cât este mai ridicat acest nivel, cu atât se poate spune că ești mai liber /liberă din punct de vedere financiar, așa că, tot ceea ce trebuie să-ți propui de acum înainte este să identifici cele mai avantajoase modalități prin care îți poți crește valoarea personală și financiară, astfel încât să ai parte de independență și prosperitate financiară!