ferratum-ro_cae3a6_728x90_ro
Posturi de blog

Mai multe servicii de care nu ai nevoie

Se poate întâmpla ca fără să-ți dai seama să ajungi într-o situație financiară deplorabilă, cu restanțe la întreținere, facturi neachitate și datorii la bancă. Este posibil chiar să figurezi pe lista neagră de la Biroul de Credit și singura soluție pentru finanțare să fie IFN credite pentru rău platnici.

Unul dintre principalele motive care te-au adus aici sunt costurile foarte mari ale utilităților. Vei fi surprins să afli câte dintre acestea sunt umflate de servicii pe care de fapt nici nu le folosești și cât de mare poate fi economia realizată dacă renunți la ele.

Să începem cu abonamentul de televiziune. Probabil că ai un abonament cu o mulțime de posturi, rămas de pe vremea când televiziunea prin cablu era la mare modă. La câte dintre ele te uiți de fapt? Chiar ai nevoie de pachetele opționale, cum ar fi cel de la HBO? Un decodor avansat, care are opțiunea de a înregistra emisiuni de exemplu, necesită și el o chirie lunară. În cazul în care te uiți rar la televizor, poți renunța definitiv la televizor și să faci astfel economie la curent dar și mai mult spațiu în casă. Altfel, poate ar fi mai bine să optezi pentru un abonament de bază, care să includă un număr rezonabil de canale, fără un decodor scump.

Mai mult ca sigur că și abonamentul tău de mobil este supradimensionat. Ofertele de azi au depășit cu mult nevoile reale și primești mult mai multe minute decât folosești, plus un trafic de date enorm și o mulțime de alte servicii. Vestea bună este că abonamentele de bază au scăzut până la un preț derizoriu și includ totuși suficiente servicii. Mută-te pe un plan tarifar mai ieftin, vei putea oricând să-l modifici ulterior, în cazul în care ți se pare insuficient.

*PUBLICITATE

Ajungem acum la contractul de internet. Și aici, viteza a depășit cu mult necesitățile zilnice, mai ales că România se află pe primele locuri în topurile mondiale. Este foarte comod să poți descărca un film în doar 2 minute, dar ar fi oare o diferență atât de mare dacă ar dura de două ori mai mult? Contractul cel mai ieftin oferă deja o conexiune excelentă, la o viteză pe care internauții din alte țări nici nu o visează. În plus, abonamentele vin uneori la pachet cu tot felul de servicii adiționale, gen licențe antivirus, pe care oricum nu le vei activa niciodată.

Vechile contracte de energie electrică ofereau diverse scheme de consum avantajoase pentru acea vreme, cum ar fi un preț mai redus în timpul nopții. Contextul s-a schimbat mult de atunci, ar fi momentul să le compari cu ofertele actuale. Nu uita că nu mai există monopol pe piața de furnizare, ai acum de ales între mai multe firme, unele dintre ele au prețuri promoționale de care ar trebui să profiți și tu.

Felicitări dacă ai reușit să aplici măcar o parte din măsurile de mai sus, efectul lor se va vedea în timp. Poți chiar să sărbătorești cu banii din niște împrumuturi rapide fără garanții.

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă