vivacredit banner
Posturi de blog

Pe cât de multe împrumuturi rapide nebancare în România, pe atât de multe calculatoare credit!

Piața de credite rapide și de nevoi personale din România a devenit din ce în ce mai aglomerată, datorită popularității în creștere a acestui tip de împrumut. Activitatea acestor companii nebancare este reglementată prin intermediul legii nr. 93/2009, până în prezent existând înscrise în Registrul de Evidență al Băncii Naționale a României peste 5826 de societăți nebancare, în timp ce în Registrul General al Băncii Naționale figurează 184 de entități care activează în acest domeniu. Așa că, atunci când îți dorești să identifici cel mai bun credit dintre aceste împrumuturi rapide nebancare În România, cum ar ai putea proceda, astfel încât să economisești timp și bani?

Alege un site de comparații împrumuturi nebancare și bancare!

“Secolul vitezei” nu ar fi fost denumit astfel dacă nu s-ar fi bazat pe nevoia din ce în ce mai acută de timp a omului. Drept urmare, datorită dezvoltării internetului și tehnologiei de accesare a informației, astăzi este foarte simplu să contractezi un împrumut online, fără să mai fie nevoie să petreci prea mult timp pe la companiile bancare și nebancare. Totuși, pentru a-l alege pe cel mai avantajos pentru tine, ai nevoie de serviciile unui site care să-ți ofere posibilitatea de a filtra cele mai bune oferte, pentru a opta, într-un final, pentru cea care este optimă pentru necesitățile tale financiare.

Majoritatea acestor site-uri (la fel ca și societățile bancare și nebancare) îți pun la dispoziție un calculator împrumut, al cărui rol principal este să-ți simplifice căutarea. În momentul în care știi care îți sunt nevoile financiare, o să introduci suma pe care dorești să o împrumuți și perioada pe care intenționezi să se desfășoare creditul și apoi vei obține mai multe date de natură financiară despre viitorul credit și care este compania care îți oferă cele mai avantajoase condiții de împrumut. Practic, din doar câteva mișcări o să afli informații prețioase, care îți vor permite să alegi cel mai benefic împrumut pentru tine!

*PUBLICITATE

Care sunt tipurile de calculator credit care sunt disponibile pe piață de împrumuturi?

Trebuie făcută distincția între categoriile de credite care există pe piață, precum și între tipul instituțiile care le acordă. O societate bancară, de exemplu, îți oferă posibilitatea de a accesa credite cu o valoare mult mai mare în comparație cu o companie IFN, cu o dobândă mai mică (dar care poate fi variabilă și se raportează la cursul dobânzii ROBOR) și cu un termen de rambursare mai îndelungat, dar îți poate solicita garanții bancare, nu aprobă creditul pentru persoanele cu venituri mici, durata verificării și aprobării împrumutului este mai îndelungată și presupune necesitatea de a te deplasa la sediul acesteia pentru depunerea dosarului.

În schimb, societățile nebancare ifn îți oferă posibilitatea de a știi de la început care este valoarea împrumutului (datorită existenței unui calculator credit nevoi personale), îți acordă împrumutul în maxim 24-48 de ore, solicită un număr scăzut de documente pentru a obține creditul, aceste acte pot fi depuse prin intermediul contului online, iar gradul de aprobare este unul destul de ridicat (fiind acceptate persoane cu venituri mici, dar și cu diferite categorii de câștiguri, nu doar din salariu și pensie, precum în cazul băncilor). Cu toate acestea, valoarea dobânzii este mult mai mare datorită perioadei scurte de rambursare, nivelul dobânzii penalizatoare pentru fiecare zi de întârziere este mare (poate ajunge până la 2% pe zi), iar prelungirea termenului de returnare a banilor impune plata unui comision.

Printre tipurile de calculatoare de credit se numără:

  • Calculator credit ipotecar – rolul acestuia este de a-ți oferi informațiile necesare despre un credit care presupune o garanție de natură imobiliară, are o durată de rambursare de până la 30 de ani, valoarea avansului fiind între 15%-25%, dobânda fixă sau variabilă după o anumită perioadă și poate fi întâlnit la instituțiile bancare;
  • Calculator credit Prima Casă – este un calculator care îți oferă toate datele necesare accesării în siguranță a unui împrumut oferit de statul român și o societate bancară (în proporție de 40%-60%, deși în trecut era de 50%-50% la nivel de participațiune financiară), se întinde pe o perioadă de maxim 30 de ani, cu un avans de 5%, dobândă variabilă, raportată la evoluția cursului ROBOR/EURIBOR și este oferit de către companiile nebancare;
  • Calculator credit imobiliar – este o variantă de credit cu garanții de tip imobiliar, cu un avans mare, care poate ajunge și până la 35%-40% din sumă, dobândă fixă, perioadă de rambursare de până la 25 de ani și este acordate de către societățile bancare;
  • Calculator nevoi persoanale – este oferit atât de către instituțiile bancare, cât și de cele nebancare, fără avans, sume care pot fi împrumutate sunt limitate la o valoare maximă de 5000-10000 Euro (echivalentul în RON), cu o dobânda fixă, perioadă de rambursare de până la 2 ani.

De asemenea, pe piață mai sunt disponibile și calculatoare împrumuturi rapide și auto, primele fiind printre cele mai accesate (nu presupun garanții, avans și au o perioadă de rambursare foarte scurtă), în timp ce împrumuturile auto se acordă pentru o perioada de până la 5 ani și presupun oferirea de garanții (autoturismul).

Ce trebuie să cauți la un calculator împrumut?

Pentru a beneficia de cel mai util calculator credit trebuie să ai în vedere următoarele aspecte care trebuie întrunite de către acesta:

  • Să îți ofere posibilitatea de a filtra ofertele de creditare pentru a o obține pe cea mai bună;
  • Să îți ofere maximul de informații utile despre viitorul credit pe care îl accesezi (valoare totală împrumut, valoare rată lunară, valoare DAE, perioada de rambursare, costurile ce trebuie plătite pentru prelungirea datei scadente);
  • Să fie ușor de utilizat, iar datele oferite să fie corecte.

Cu toate că piața de împrumuturi rapide nebancare în România este atât de bogată în oferte, alegerea celui mai bun credit impune deținerea de informații precise și de natură să-ți ofere posibilitatea de a lua cea mai bună decizie pentru viitorul tău financiar. Bazează-te pe avantajele oferite de un calculator împrumut, dat fiind faptul că acesta îți scurtează timpul petrecut pentru a naviga printre ofertele de credit și te ajută să ai parte de maximul de beneficii pentru a contracta întotdeauna cel mai bun împrumut!

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă