vivacredit banner
Posturi de blog

Prosperitatea financiară – opțiune personală sau joc al destinului?

De cele mai multe ori ne consultăm horoscopul zilnic, săptămânal sau lunar și zâmbim larg atunci când ne menționează câștiguri financiare în dreptul semnului nostru zodiacal. Cu toate acestea, în aproximativ 80% din cazurile nativilor, se întâmplă că astfel de previziuni să nu se adeverească. Care este motivul? Unul cât se poate de simplu și care are legătură strictă cu persoana fiecăruia dintre noi: bunăstarea financiară este o opțiune personală, nu un joc al destinului și o chestiune de noroc.

Vizualizează succesul financiar și depune toate eforturile pentru a-l atinge!

Diferența dintre un visător și un realist rezidă în nivelul financiar, pentru că în cazul celui de-al doilea, acesta nu doar vizualizează reușita financiară, ci și depune toate eforturile pentru a o face să devină realitate. Banii nu ne definesc personalitatea, dar ne ajută să ne oferim un stil de viață care să ne permită să ne bucurăm de o stare de bine. Așa cum se întâmplă în cazul în care găsești împrumuturi rapide nebancare într-un loc, astfel încât să nu fie nevoie să cauți în mai multe părți.

Indiferent de domeniul în care activezi, posibilitatea de a câștiga mai mult este în puterea ta. Poți să alegi calea cea mai lungă, în care depui eforturi în mod constant, studiezi și îți îmbunătățești nivelul de pregătire și avansezi pe scară pozițiilor din cadrul companiei. Ori, poți să optezi pentru păstrarea actualei poziții, efectuarea de ore suplimentare la locul de muncă și diversificarea activității în timpul liber. După cum se poate observa, acest aspect este legat de propria voință și de alegerea personală, nu de ceea ce “hotărăște” destinul pentru tine.

Banii pot fi obținuți (în mod legal) numai printr-o muncă realizată la nivel constant și prin lărgirea perspectivelor asupra tuturor posibilităților de câștig. De aceea, atunci când îți propui să câștigi mai mult, propune-ți să identifici acele modalități care să-ți ofere avantaje materiale cu un efort cât mai scăzut și într-un interval de timp mediu. În acest fel o să te poți bucura atât de câștigurile tale, cât și de modul în care acestea îți sunt utile; dacă vei deveni “sclavul banilor” atunci îți vei petrece majoritatea timpului căutând să câștigi cât mai mulți bani, dar fără să te bucuri de avantajele oferite de aceștia.

Eforturile tale trebuie să fie îndreptate către ceea ce poți face cu banii câștigați, iar nu către acumularea nejustificată a acestora. Bucură-te de banii câștigați, dar nu uită să faci și economii, pentru că în acest mod o să ai parte de un viitor asigurat, ceea ce îți va permite să nu mai fie nevoie ca în perioada bătrâneții să cauți modalități de asigurare a situației tale materiale. Nu lasă destinul să-ți hotărască modul în care câștigi, așa cum nu trebuie să lași nici banii să-ți hotărască soarta!

Oricât de mulți bani ai, evită întotdeauna risipă!

*PUBLICITATE

Aceasta este una dintre lecțiile pe care bogații lumii o transmit tuturor celor care vor să ajungă la nivelul lor. Chiar dacă o să observi că aceștia își permit aproape totul, modul în care își duc viața este unul cât se poate de normal, asemenea oamenilor obișnuiți. Doar cei care nu au câștigat banii în mod corect o să îi risipească fără un plan financiar, pentru că în cazul bogaților, nimic nu este lăsat la mâna destinului. În acest mod, bogații își permit să se bucure de avantajele oferite de bunăstarea financiară, ceea ce nu se va întâmpla în cazul celor care nu respectă banii și ii consumă pe lucruri fără valoare.

În loc să risipești banii, mai degrabă orientează-te către acele operațiuni financiare care îți permite să le crești valoarea. Cei care sunt bogați nu o să consume banii pe vacanțe foarte costisitoare sau pe un număr considerabil de mașini, ci o să îi investească în acțiuni la bursă, în plasamente bancare sau în achiziționarea de bunuri imobile care vor genera profit. Până la urmă, evitarea risipei înseamnă să le dai banilor tăi un scop precis, corect și care îți este folositor.

Influențează-ți situația financiară în mod activ!

Nu trebuie să aștepți ca oportunitățile financiare să îți fie oferite “pe tavă”, ci tu trebuie să fii persoana care le creează sau care le descoperă. Este cât se poate de clar că persoanele care așteaptă să “le cadă bani din cer” nu sunt niște oameni care să știe ce vor și cum să-și ofere singuri astfel de oportunitate. Banii sunt pentru toată lumea, așa că tot ceea ce trebuie să faci este să îți “iei partea”, iar acest lucru este posibil numai dacă reușești să identifici în mod corect acele opțiuni financiare care îți oferă acces la bani.

Fiind activ în tot ceea ce implică partea financiară din viața ta, o să ai parte de posibilitatea de a câștiga mai mult, în mod constant și într-un mod mult mai simplu. Învățând și investind în tine vei descoperi metode de câștig mai simple, pentru că acestea vor implică mai puțin timp petrecut la serviciu și o mai bună exploatare a timpului liber. De exemplu, o persoană care are cunoștințe temeinice într-un anumit domeniu, le poate aprofunda și se poate dezvolta la nivel profesional. Acest lucru va echivala cu obținerea unei poziții mai bune la locul de muncă, a unui salariu mai mare și cu asigurarea unui viitor stabil din punct de vedere financiar!

Dacă nu te vei implica și nici nu vei căuta soluții financiare care să-ți ofere mai mulți bani, vei stagna în actual poziție de la locul de muncă și te vei plafona într-o existență care nu o să-ți ofere acces la bunăstarea financiară. Atât timp cât ai înțeles că viitorul financiar depinde în totalitate de ține și disponibilitatea ta de a descoperi metode de îmbunatățire a nivelului acestuia, atunci ai toate șansele să atingi prosperitatea financiară mai devreme sau mai târziu. Tu ești singurul/singura care deții puterea de a te îmbogăți, fiind cel/cea care știe ce este mai bine pentru sine; de aceea, atunci când este vorba de bani, nu lasă destinul să-ți hotărască drumul în viață, ci joacă-ți cărțile singur/sigură, pentru că numai așa o să ai parte de succes în tot ceea ce faci, dar mai ales în ceea ce privește partea financiară!

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă