vivacredit banner
Păreri

Provident păreri

Firma Provident este unul dintre cei mai mari și cunoscuți jucători de pe piața creditelor rapide din România. A fost prima instituție financiară nebancară (IFN) care și-a făcut publicitate pe scară largă și mulți oameni au aflat din reclamele lor pentru prima dată că există și alt model de credit, pe lângă cel oferit de bănci.

Compania are o lungă tradiție, fiind fondată încă din anul 1880 în Marea Britanie sub numele Provident Financial. În anii 1990, și-a extins activitatea și în străinătate, pentru ca din 2007 divizia internațională să devină independentă față de firma mamă. Corporația este azi listată la bursă cub numele International Personal Finance plc (IPF) și desfășoară activități în multe țări ale lumii, mai ales din Europa de Est. Filiala din România se numește Provident Financial Romania I.F.N SA și este o societate administrată în sistem dualist care a fost autorizată din anul 2007 și are azi un capital social în valoare de 16.607.480 RON.

Modelul de business al Provident este diferit față de majoritatea competitorilor. Dacă multe IFN se concentrează aproape exclusiv pe mediul online, compania britanică se bazează pe o rețea foarte puternică de agenți și pe servicii la domiciliul clientului.

Are desigur și un site informativ și bine pus la punct și o prezență în social media. Surprinzător, Provident România nu are o pagină de Facebook, există însă conturi de Twitter, Linkedin, Google+, Youtube și Slideshare.

Site-ul iese în evidență printr-o serie de elemente foarte neobișnuite pentru o instituție nebancară. Provident oferă cursuri de educație financiară, burse pentru artiști și finanțare pentru proiecte comunitare sau de protecția mediului. Site-ul are și o amplă secțiune de recrutare, pentru completarea rețelei de agenți zonali. Se remarcă și promoția care oferă 200 RON tuturor persoanelor care aduc un client nou companiei printr-o recomandare.

*PUBLICITATE

Provident oferă două tipuri de credite rapide. Împrumutul Standard are valoarea între 500 și 10000 de lei și poate fi rambursat în rate săptămânale sau lunare. Necesită un venit minim lunar de 300 de lei.

Împrumutul STAR are o valoare mai mare, care începe de la 6000 de lei, cu un maxim de 10000 RON. Este necesar un venit minim lunar mult mai mare, de 1300 RON, dar dobânda anuală efectivă (DAE) este mult mai avantajoasă și rambursarea se face în rate fixe lunare.

Cele două tipuri de credite au în comun faptul că nu este nevoie de garanții sau garanți și durata este între 44 și 100 de săptămâni. Tipic pentru Provident este faptul că atât acordarea cât și rambursarea creditului se pot face în cash la domiciliul clientului, fără a fi nevoie de un card sau cont bancar.

Sediul companiei este în București, Calea Șerban Vodă nr. 133, Central Business Park, corp D-E, etaj 1, corp D, etaj 2, sector 4. Compania poate fi contactată prin email (relatiicuclientii@provident.ro), telefon (la numerele cu tarif normal 021 9877 sau 021 275 75 75) sau prin SMS la 1805. Programul este între 7:30 – 22:00 de luni până vineri, 8:00 – 19:00 sâmbăta și 8:00 – 18:00 duminica.

Solicită împrumut