vivacredit banner
Posturi de blog

Să aflăm câte ceva și despre fondurile de investiții!

Fondurile de investiții reunesc un număr variat de diferiți investitori individuali, managerul fondului fiind persoana care se va ocupa de investirea sumei atribuită de către client. Acesta trebuie să identifice cele mai avantajoase instrumente și modalități prin care banii tăi să genereze un profit (acțiuni, obligațiuni și alte active).

Piața românească încă nu dispune de atât de multe fonduri de investiții precum se găsesc pe piețele mari ale lumii, așa cum este în Asia sau America. Orice fond de investiții din România are nevoie de timp și de foarte multă încredere din partea clienților (ceea ce înseamnă investiții foarte profitabile) pentru a ajunge în top și pentru a beneficia de un portofoliu de clienți solid.

Fiecare fond de investiții își are propriul obiectiv de investiții, care determină modul în care se comportă din punct de vedere financiar fondul. Alegerea unor fonduri de investiții în România trebuie să se bazeze pe rentabilitatea pe care o ai în minte pentru banii tăi. Un fond care are oportunitatea obținerii unor profituri mari va investi în principal în acțiuni, în timp ce un fond cu așteptări reduse de profit va investi în principal în obligațiuni.

Administratorul fondului va monitoriza îndeaproape piețele financiare pentru a atinge obiectivele investiționale ale fondului, ajustând componența fondului că răspuns la schimbările din piață. Aceasta înseamnă că raportul dintre obligațiuni și acțiuni se va schimba în mod constant, iar determinarea unor bune randamente fonduri de investiții este strâns legată de calitatea profesională a celor care se ocupă de banii tăi.

Cum pot alege cele mai bune fonduri de investiții?

Pentru investitorii cu bani, care caută un mod rapid și relativ ieftin de a-și diversifica portofoliile financiare, fondurile de investiții ar putea fi cheia către obținerea unui profit cât mai ridicat. De asemenea, chiar și cei care dispun de sume de bani mai mici și care doresc să obțină profit își pot îndrepta atenție către acele servicii de top fonduri de investiții. Astfel, cu ajutorul fondurilor de investiții, cei care nu dispun de sume mari de bani pentru a investi direct în acțiuni și alte valori mobiliare pot cumpăra “unități” într-un fond care este compus dintr-un întreg sortiment de active diferite. Dar, cum îți poți da seama care este acel fond de investiții ce prezintă seriozitate și îți poate garanta obținerea profitului atât de mult așteptat.

  • Verifică nivelul de rating al managerului fondului de investiții – dacă acesta a înregistrat un nivel constant în ceea ce privește profitul în ultimii 3 ani, atunci merită toată atenția ta. Cu toate acestea, gândește-te că nu este atât de simplu precum în cazului unui credit online de la Credit247, așa că nu trebuie să te aștepți la o multiplicare a banilor tăi peste noapte.
  • Experiența managerului unui fond de investiții – un manager experimentat are o experiență de cel puțin cinci până la zece ani în acest domeniu. Totuși, mulți manageri buni își ghidează și învață succesorii tot ceea ce știu de-a lungul unei perioade foarte mari (de mai mulți ani) așa că, un fond cu un nou manager poate fi avantajos, în contextul în care fondul a avut rezultate bune în mod constant.
  • Sectoarele de plasare a investițiilor – sectoarele se referă la tipurile de activități în care fondul investește, cum ar fi serviciile financiare sau asistența medicală. O distribuție echilibrată între sectoare înseamnă că fondul este bine diversificat, ceea ce echivalează cu niște foarte bune potențiale randamente fonduri de investiții, aceasta fiind ceea ce cauți.
  • Nivelul de performanță (rata de rentabilitate) – este de dorit să alegi acele fonduri de investiții în România care au un istoric de randamente puternice. Concentrează-te pe profiturile pe termen lung, de 10 ani sau mai mult, dacă este posibil. Nu căuta o anumită rată de rentabilitate, dar vrei un fond care să depășească în mod constant majoritatea fondurilor din categoria sa.
  • Costurile investiției – este recomandabil să optezi pentru fondurile de tip front-end. Cu acest tip de fond, plătești taxele și comisioanele în avans atunci când faci investiția. O astfel de abordare îți permite să obții profit fără a mai fi împovărat de taxele de gestionare, care sunt atât de scumpe. Acordă atenție, de asemenea, raportului de cheltuieli al fondului, pentru că un raport mai mare de 1% este considerat scump.
  • Raportul privind cifra de afaceri a fondului – cifra de afaceri se referă la cât de des sunt cumpărate și vândute investițiile în cadrul fondului. O rată redusă a cifrei de afaceri de 50% sau mai puțin arată că echipa de management are încredere în investițiile sale și nu încearcă să lungească lucrurile pentru a obține un avantaj pentru sine. Dacă observi o cifră de afaceri foarte ridicată, atunci nu este fondul potrivit pentru tine.

Beneficiile oferite de către fondurile de investiții

Poate că nu o să reușești să găsești cele mai bune fonduri de investiții din țara noastră și va fi nevoie să optezi pentru unele din străinătate, mai ales că orice și oricine este accesibil online, de aceea este recomandat să afli de ce este bine să optezi pentru acele servicii de top fonduri de investiții:

  • Îți oferă acces la o gamă diversă de modalități de a obține profit;
  • Este ușor de investit într-un fond de investiții;
  • Pot fi lichidate rapid dacă este necesar;
  • Numărul mare de opțiuni financiare;
  • Beneficiezi de un mod de administrare a banilor foarte profesionist;
  • Alegerea unui fond de investiții este o operațiune simplă, dacă știi ce cauți;
  • Costuri de cumpărare relativ scăzute (unele fonduri de investiții pot fi accesate pentru o sumă de maxim 4000 Ron).

Nu uita că atunci când lucrezi cu cele mai bune fonduri de investiții este precum ai accesa un credit online de la Credit247: simplu, rapid și avantajos. Cu o sumă mică de bani îți vei permite să cumperi un număr mare de acțiuni sau obligațiuni, dar este recomandat să îți diversifici portofoliul cât mai mult posibil între active și sectoare de activitate, ceea ce înseamnă că te vei confrunta cu un risc mai mic de pierdere a banilor.

*PUBLICITATE

Nu ai nevoie de cunoștințe despre investiții, ca să faci o investiție profitabilă, mai ales dacă fondul de investiții ales este administrat de un manager profesional, iar investițiile sunt ajustate pentru a reflecta situația de pe piețele financiare. Tot ceea ce îți mai rămâne este să te bucuri de viitorul profit financiar!