vivacredit banner
Păreri

Smilecredit păreri

Compania Smilecredit este unul dintre cei mai noi jucători pe piața instituțiilor financiare nebancare (IFN) din România. Firma a fost autorizată de către Banca Națională a României sub numele Smile Credit IFN SA abia în anul 2016. Ca multe companii noi din domeniu, se concentrează pe credite până la salariu.

Datele despre structura acționarilor și capitalul social al firmei nu sunt publice dar Smilecredit este una dintre puținele IFN care nu are sediul în București ci la Sibiu. Încă de la lansare, compania s-a remarcat prin dobânzile mai mici decât media, un articol de specialitate publicat anul trecut a descoperit chiar că aveau cea mai convenabilă DAE (dobânda anuală efectivă) de pe piață la momentul respectiv. Chiar dacă este înființată de curând, societatea s-a înscris deja în organizația non-guvernamentală Patronatul Creditului.

Pagina Smilecredit are un design foarte aerisit și prezintă de la început toate informațiile de bază. Este unul dintre cele mai simple site-uri din domeniu, mai există doar o secțiune cu întrebări frecvente și una cu termeni și condiții. Categoria noutăți de pe pagina de pornire include câteva link-uri spre articole informative de pe un blog, însă acestea nu sunt funcționale și accesarea lor generează erori.

Site-ul nu menționează conturile companiei din social media dar Smilecredit este prezentă pe Facebook, unde postează materiale promoționale de câteva ori pe săptămână.

Firma oferă un singur tip de credit rapid, cu caracteristici standard. Valoarea începe de la 100 de lei și poate ajunge la un maxim de 2000 de lei, pe o perioadă cuprinsă între 3 și 35 de zile. DAE variază între 126.5 % și un maxim de 1292.4 %. Pentru întârziere se percep penalități de 1.2% pe zi.

Smilecredit derulează o ofertă promoțională permanentă unică pe piață: pentru împrumuturile care sunt rambursate anticipat în mai puțin de trei zile nu se percepe nici un fel de comision sau dobândă. Desigur, acest lucru este de cele mai multe ori greu de realizat dar promoția beneficiază de un spațiu generos pe prima pagină a site-ului.

Compania se laudă cu cel mai rapid credit 100% online însă solicită mai multe acte decât alte instituții nebancare. Pe lângă o copie după cartea de identitate și un extras de cont pe ultimele 3 luni, mai este nevoie și de un document care să ateste venitul obținut în tot anul precedent, iar uneori chiar și alte dovezi suplimentare. Restul condițiilor sunt standard: vârsta de cel puțin 18 ani împliniți, venituri lunare permanente și un posesia unui card bancar unde să fie virați banii.

*PUBLICITATE

Adresa companiei Smilecredit este Sibiu, str. Justiției, nr. 22, ap. 2, Cod Postal 550004, nu există o filială în București. La sediul social nu se lucrează cu publicul, creditele se acordă numai online. Compania poate fi contactată prin telefon la numărul 0369/437.234 sau prin email la suport@smilecredit.ro. O altă metodă de contact este prin intermediul formularului disponibil pe site. Programul de lucru al Smilecredit este doar în timpul săptămânii între orele 8:00 – 17:00, fără activitate pe timpul nopții sau în week-end.

Solicită împrumut