vivacredit banner
Posturi de blog

Succesul financiar depinde de nivelul implicării personale

Banii sunt unul dintre motivatorii fiecăruia dintre noi, reprezentând nu doar o formă de a ne oferi satisfacerea dorințelor pe care ni le stabilim, ci și o modalitate de a ne determina nivelul de trăi. Fără bani nu se pot face prea multe lucruri în viață (deși un glumeț a spus cândva că se pot face datorii), așa că, succesul financiar al fiecăruia dintre noi depinde în mod direct de nivelul de implicare individuală.

Într-o epocă în care există o gamă diversificată de împrumuturi rapide cu buletinul, poate că nu mai suntem atât de tentați să ne implicăm în dezvoltarea personală și în îmbunătățirea nivelului salarial sau al câștigurilor. Cu toate acestea, există o multitudine de opțiuni pe care ni le putem împlini atunci când avem mai mulți bani, așa că, fie și pentru acest simplu motiv, ar trebui să ne implicăm mai profund în creșterea și diversificarea nivelului de câștig!

Oricine poate câștiga mai mulți bani, tot ceea ce trebuie să facă fiind să găsească acele moduri prin care pot atrage un venit mai ridicat. Plafonarea financiară este una dintre marile probleme ale fiecăruia dintre noi, care, în ciuda faptului că ne dorim un câștig mai mare, rămânem la actualul loc de muncă, pe aceeași poziție.

*PUBLICITATE

Una dintre soluțiile la care putem apela este legată de îmbunătățirea nivelului salarial prin extinderea prerogativelor pentru actuală poziție, ceea ce ne poate aduce acel plus de bani de care avem nevoie. Pentru cei care preferă să se implice mai mult, o nouă poziție la locul de muncă este o provocare pe care o pot aborda cu optimism, pentru că aceasta le poate aduce mărirea de salariu de care au nevoie.

Trebuie să înțelegem faptul că doar atât timp cât suntem implicați în ceea ce facem și aducem un profit companiei la care lucrăm, suntem îndreptățiți să solicităm o parte din acel profit. Altfel, nu reprezentăm decât o altă cheltuială contabilă, care mai devreme sau mai târziu va necesita o ajustare financiară. De aceea, pentru a reuși să beneficiem de o situație mai bună din punct de vedere al finanțelor este recomandat să fim noi cei care facem primul pas către creșterea veniturilor. Nu trebuie să așteptăm ca să fim remarcați de către superiorul ierarhic și nici să ne considerăm nedreptățiți atunci când altcineva este promovat în locul nostru. Cei care știu ce vor, întotdeauna vor obține ceea ce își doresc, așa că, fii și tu unul dintre aceștia!

O zicală populară spune că “norocul și-l face omul cu mâna lui”, această expresie fiind elocventă pentru persoanele care sunt îndemânatice și care știu cum să se pună în valoare mai bine pentru a reuși să aibă succesul financiar pe care și-l doresc. Nu te mulțumi niciodată cu puțin atunci când vine vorba despre câștigurile financiare, mai ales dacă poți să obții venituri mai ridicate! Atât timp cât poți să câștigi mai bine, de ce să te limitezi la actualul salariu și să nu-ți valorifici potențialul? Până la urmă, tu ești cel/care care are de câștigat, așa că nimănui nu i-a fost rău când a avut parte de mai bine! Persoanele care au capacitatea de a se bucura de diverse aptitudini în domenii conexe celui în care activează își pot mari nivelul financiar fără niciun fel de problemă.

De exemplu, un arhitect nu trebuie doar să se mulțumească cu partea de proiectare, mai ales dacă este abil și în ceea ce privește partea de manageriat, ci își poate deschide și o companie care să se ocupe de construcții. În acest mod nu doar că o să-și dubleze veniturile, dar o să poată să lucreze cu o echipă aleasă de el, ceea ce ii va permite o coordonare mult mai bună a proiectului edilitar la care lucrează. Identificând în mod corect acele domenii conexe în care putem activa cu succes ne va favoriza posibilitatea de a avansa din punct de vedere financiar, dar, în același timp, ne va permite să ne bucurăm de șansa de a ne pune în valoare și din punct de vedere profesional.

Sunt foarte multe situații în care oamenii ales să își forțeze limitele, fără a deține acele abilități necesare gestionării în mod corect a ceea ce pot face. În acest caz, chiar dacă este vorba despre asumarea implicării, aceasta nu este utilă pentru persoană în cauză, din simplul motiv că nu deține caracteristicile necesare pentru a obține succesul financiar dorit. Așadar, implică-te pentru a obține mai mulți bani doar dacă ai și trăsăturile necesare în vederea atingerii obiectivelor profesionale. Nu este de ajuns să-ți dorești să câștigi și nici să te implici în activități care sunt generatoare de bani, atât timp cât nu ai calificările necesare pentru a duce la bun sfârșit ceea ce trebuie realizat.

Un astfel de caz este frecvent întâlnit este cel al persoanelor care au o părere foarte bună despre ele și care consideră că nu pot eșua în ceea ce li s-a încredințat să facă la locul de muncă. Din păcate pentru acestea, sarcinile încredințate se dovedesc a fi mult prea dificil de gestionat și cu toată implicarea lor, se întâmplă ca succesul financiar să fie doar o himeră. Ceea ce înseamnă că de cele mai multe ori, respectivele persoane revin la nivelul salarial anterior și la starea inițială. De aceea, dacă îți dorești să te implici în activități care sunt generatoare de mai mulți bani, tot ceea ce trebuie să faci este să-ți evaluezi în mod corect posibilitățile de a duce la bun sfârșit ceea ce ți se încredințează. În cazul în care nu poți face față, fie renunți, fie încerci să înveți și să dobândești acele cunoștințe care te pot aduce în poziția dorită!

Oricare ar fi alegerea ta, important este să rămâi la fel de implicat/implicată, pentru că numai în acest fel o să ai posibilitatea de a atinge succesul financiar și te vei bucura de mai mulți bani și de un viitor mai bun. Implicându-te cu adevărat o să ai parte de tot ceea ce îți dorești și evaluându-ți în mod corect posibilitățile de punere în practică a ceea ce poți face, o să reușești cu siguranță să te bucuri de prosperitate financiară!

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă