vivacredit banner
Posturi de blog

Totul despre microjoburi

În situația în care cheltui mai mulți bani decât câștigi într-o lună, un credit doar cu buletinul te scoate pe moment din necaz. Dacă problemele financiare persistă, este clar că trebuie să găsești o soluție ca să câștigi mai mulți bani.

Poți încerca să obții o mărire de salariu, să cauți un loc de muncă mai bine plătit sau chiar să lucrezi în două locuri diferite. Acum ai însă la dispoziție încă o variantă, care este deosebit de populară în unele țări și a pătruns mai nou și în România: microjoburile.

După cum sugerează și numele, microjoburile sunt mici sarcini care pot fi efectuate în timpul liber. Ele nu asigură un venit constant și este dificil să trăiești doar din așa ceva dar oferă un câștig suplimentar care poate completa în modul cel mai fericit salariul lunar sau o pensie mică.

Job-urile de acest gen sunt de regulă foarte rapide, sistemul fiind avantajos pentru ambele părți. Să zicem că cineva are nevoie de o traducere scurtă, de doar câteva paragrafe. Ar putea apela la un traducător sau o firmă specializată, dar asta ar însemna mult timp pierdut și un cost ridicat. Printr-un microjob, traducerea se poate finaliza în doar câteva minute. Clientul își rezolvă problema, iar tu te alegi cu o mică sumă de bani fără prea mult efort.

Un avantaj al acestor job-uri este că le poți folosi ca să îți exersezi abilitățile, să te pregătești pentru viitorul job dar îți oferă și posibilitatea să câștigi niște bani pentru unele activități pe care le faci oricum din pasiune. Exemplele includ redactarea de texte, sarcini din domeniul IT, traduceri, proiecte grafice și multe altele.

Microjoburile pot fi împărțite în mai multe tipuri. Cele mai numeroase sunt cele online, în care totul se petrece în mediul virtual. Există însă și unele care trebuie îndeplinite în lumea reală, de exemplu unii clienți au nevoie de cineva care să adune informații, să cerceteze piața sau să plătească o factură în numele lor. O categorie separată a celor online sunt proiectele în echipă, atunci când un număr mare de colaboratori sunt angajați pentru a lucra împreună, fiecare fiind responsabil de o bucățică a sarcinii. Alte cazuri speciale sunt completarea de chestionare sau testarea unor programe, jocuri sau site-uri web.

*PUBLICITATE

Ca să începi, ai nevoie de un calculator conectat la internet și de o adresă de email validă. Sarcinile le găsești pe platforme specializate, atât românești cât și internaționale. Nu trebuie decât să te înregistrezi și să specifici abilitățile tale, apoi poți începe să licitezi pentru job-uri. Ideal ar fi să termini cât mai multe într-un timp cât mai scurt dar nu uita că și calitatea este importantă, recenziile bune din partea clienților te vor ajuta să câștigi mai mult pe viitor.

După cum spuneam, microjoburile sunt din ce în ce mai populare și unii experți cred chiar că vor ajunge să facă o reală concurență formelor de muncă de tip clasic. Un microjob nu reprezintă doar alternativa la un credit rapid fără acte dar poate fi chiar un prim contact cu un model al viitorului.