vivacredit banner
Păreri

Viva Credit păreri

Viva Credit este o instituție financiară nebancară (IFN) cu sediul în București, specializată în împrumuturi pe termen scurt.

Firma a fost înființată în 2010, fiind unul dintre jucătorii cu experiență și vechime din România. Pe site-ul propriu, compania susține că a fost prima care a introdus pe piața locală conceptul de credit până la salariu. Firma din spatele instituției nebancare, Viva Credit IFN S.A., mai operează separat și furnizorul specializat de credite de nevoi personale Viva Personal, care oferă produse cu un profil diferit.

Viva Credit se remarcă printr-o prezență online simplă și aerisită, pe prima pagină existând doar informațiile esențiale. Configuratorul de credit intuitiv, cu două bare ajustabile, ocupă majoritatea spațiului. Legăturile de pe prima pagină oferă explicații la obiect despre produsele firmei dar și răspunsuri la întrebările frecvente despre credite rapide în general. Pagina care explică felul în care se calculează dobânda anuală efectivă (DAE) se pierde însă în calcule matematice complexe și exemple destul de bizare.

Compania este activă pe rețelele de socializare, cu conturi de Facebook, Google+, Linkedin și Youtube, aplicații pentru Android și iOS, plus un blog și un forum. Contul de Facebook este cel mai activ și amestecă ofertele companiei cu diverse informații utile, melodii sau clipuri amuzante.

Viva Credit oferă un sigur tip de produse, credite nebancare cu valoare și durată scurtă. Spre deosebire de alte IFN care oferă sume și perioade foarte diverse, Viva s-a specializat numai pe credite de tipul „până la salariu”. Valoarea poate fi între 100 și 1500 de lei, cu o perioadă între o zi și 35 de zile. Firma se angajează să transfere banii cel târziu la ora 8.30 în dimineața zilei următoare.

Condițiile de creditare sunt similare tuturor instituțiilor nebancare, fără multe acte sau adeverință de venit, fiind acceptați și clienții de pe lista neagră a Biroului de Credit. Cei care solicită un credit au nevoie de un cont activ, un venit stabil permanent din salariu, pensie sau PFA și trebuie să aibă cel puțin 21 de ani împliniți. Este necesară o copie a actului de identitate, plus un document care să facă dovada venitului. Se poate aplica pentru un împrumut exclusiv în mediul online, nu există alte posibilități.

Prin intermediul Viva Personal, compania oferă credite de nevoi personale cu durata fixă de un an și o valoare între 500 și 10000 RON. DAE se situează între 77 și 171% iar condițiile sunt desigur mai aspre decât cele ale creditelor rapide.

*PUBLICITATE

Toate informațiile despre Viva Credit se regăsesc pe site-ul https://vivacredit.ro/. Compania are un singur sediu, la adresa Bulevardul Iancu de Hunedoara, nr. 8, Sector 1 din București. Firma poate fi contactată prin live chat pe site sau telefonic la numerele 021 303 0080 sau 0372 402 500, în timpul programului de funcționare care este de luni până vineri între orele 8:30-20:00, iar sâmbăta și duminica între orele 9:00-17:00. Adresa de email pentru clienți este suport@vivacredit.ro dar se poate folosi și info@vivacredit.ro. Alte metode alternative de contact sunt prin fax (la numărul 037-287-9383) sau prin SMS trimis la 1891.

Solicită împrumut