vivacredit banner
Păreri

Zaplo păreri

Compania Zaplo este un competitor relativ nou dar foarte dinamic pe piața nebancară din România, care a căpătat rapid notorietate prin intermediul campaniilor de publicitate TV.

Instituția financiară nebancară Zaplo IFN S.A. activează sub moto-ul „bani oricând ai nevoie” și face parte din grupul european de creditare online 4finance. Grupul a fost fondat în 2008 în orașul Riga, capitala Letoniei, și activează acum în 15 țări, majoritatea din Europa dar și în Mexic sau Statele Unite ale Americii. 4finance susține că a acordat peste 10 milioane de credite la nivel global. Filiala din România a fost autorizată de Banca Națională a României în anul 2015 și dispune de un capital social în valoare de 900000 RON, relativ mic în comparație cu alți competitori. 4finance mai operează în România un al doilea IFN, care oferă produse diferite sub brandul Onnen.

La scurt timp după lansare, Zaplo a început o campanie agresivă de promovare prin reclame televizate, care a propulsat-o rapid în topul celor mai cunoscute IFN de pe piață. Compania se promovează și azi în acest fel.

Site-ul este unul simplist și aerisit, cu accent pe ofertele promoționale pentru primul credit. În mediul social media, Zaplo are conturi de Facebook, Google+ și Youtube, plus un blog pe teme legate de home finance. Pagina de Facebook nu este foarte activă și moderarea lasă de dorit, fiind prezente comentarii nefavorabile despre produsele companiei.

Zaplo derulează o ofertă promoțională și acordă primul credit cu dobândă zero. Sumele sunt cuprinse între 200 și cel mult 600 de lei, pe o perioadă între 5 și 30 de zile. De la al doilea credit, se pot cere împrumuturi ceva mai mari însă durata maximă rămâne de 30 de zile, toate creditele sunt deci de tipul până la salariu. Este însă posibilă extinderea perioadei de rambursare peste acest termen, dacă un client nu reușește să plătească la timp, se aplică însă penalități de 1.1% pe zi. Clienții existenți pot accesa cel mult 1500 de lei.

Condițiile de creditare sunt în general similare cu cele ale altor IFN. Singura diferență notabilă este că vârsta minimă începe de la 18 ani, nu de la 21 ca în cazul unor competitori. În rest, nu este nevoie de garanții și singurele acte necesare sunt copii ale actului de identitate și ale unui document care să facă dovada venitului permanent. Banii sunt virați prin transfer bancar, în funcție de orarul băncilor, dar cei care nu au cont au și opțiunea de a ridica banii cash de la orice sucursală CEC. Zaplo nu are birouri fizice sau agenți, așa că singura modalitate de a aplica pentru un împrumut este online.

*PUBLICITATE

Sediul social al Zaplo este în București, Str. Nicolae G. Caramfil nr. 49, etaj 3, sector 1. Telefoanele de contact sunt 031 229 51 11 sau 031 229 52 06 (pentru întârzieri de plată). Sunt disponibile adresele de email info@zaplo.ro, colectare@zaplo.ro (pentru întârzieri) și office@zaplo.ro (pentru marketing). Programul de lucru este de luni până vineri între orele 09:00 – 19:00, spre deosebire de alte IFN, Zaplo nu lucrează în week-end.

Solicită împrumut