vivacredit banner
Posturi de blog

Când faci sau cănd nu faci?

De când internetul a apârut în viața noastra se pare că știm totul. Când spun ” totul”  mă refer și la lucruri pozitive și negative. Avem acces la informație înmod gratuit, dar oare știm să filtram aceste informații? Știm ce e bine și ce e rau? Facem lucrurile pentru ca așa simțim sau doar pentru că ne alegem niște modele mondene?

Un nou trend printre tinerii din ziua de azi a devenit căsatoria și viața de familie.

 Mă uit în jurul meu și tot mai multe prietenii între un băiat și o fată se termină doar pentru că își iau un etalon greșit pe care să-l urmeze.

Ideea : Hai să ne căsătorim și să facem repede un copil până la maxim 25 de ani, este una care trebuie analizată foarte bine.În funcție de aceasta decizie poți schimbă viața unui copil și chiar viața ta.Oare asta este un țel în viață?? Am pus întrebarea asta unor tineri care au facut acești pași și răspunsul a fost unul destul de neclar: “Asta mă împlinește! ,Așa au facut și părinții mei! sau Nu vreau să fiu o mamă bătrână!”

Comparația între generații nu este benefica pentru noi .Părinții ,bunicii probabil se întreaba oare cu ce au greșit. Le vin întrebări de genul: Oare pentru ce au cladit ei ce au copiii de acum sub picioare?

Acum tinerii se educă prin intermediul televizorului sau al internetului. Trist este însă că părinții ne asigura traiul dar internetul ne învață cum să trăim.

Acum vă grăbiți spre libertate, dar termenul acesta este unul sensibil.

Însă și atunci parinții își făceau griji că nu au timpul necesar să stea cu noi. Credeau că dacă avem role performante, laptopuri și telefoane ,nu simțim atât de mult lipsa lor.

Pe vremuri ,lumea credea că fericirea e măsurabilă, depozitabilă, numărabilă, că îți poate crește contul și chiar primești și o dobândă. Acum  însă poți obține chiar un credit online urgent.Reclamele care ne agasează și parcă ne roagă să accesăm aceste credite. De cele mai multe ori suntem în situații critice și așa apelam la aceste măsuri.

Revenim în prezent, ideea de a avea un copil,la o vârsta fragedă, când poate nici job-ul nu e unul stabil ,și nici pregatirea emoțională nu e la un nivel ridicat, este una proastă.Hai să ne gândim întâi dacă știm exact riscurile pe care ni le asumăm. Dacă suntem pregătiți să renunțăm la micile plăceri personale in favoarea copilui. Astea sunt lucruri emoționale, însă pe lângă astea sunt cele materiale.

*PUBLICITATE

Oare cu job-ul pe care îl ai acum , chiar poți asigura și o altă viață în afară de a ta?? Când vine vorba de un copil totul e scump; de la hainuțe, mâncare, jucării până la educație.

Pe baza acestor întrebări au fost înființate instituțiile nebancare care vin în ajutorul tau pentru a rezolva problema cat mai urgent.

Să facem un mic scenariu: Te-ai întors la munca ,din prenatal și încă nu ai gasit o bona pentru copilul tău. Vecina draguță de vis-a -vis te anunță că o să plece în strainătate la fata ei a doua zi. E normal să intrii în panică. Salariul soțului s-a dus pe cheltuielile  cu mâncare și utilitățile casei ,iar tu mai o săptămână până iei salariul. Dacă te găndești să îti iei concediu ,trebuie să îți reamintesc că seful tău te-a anunțat că este o perioadă aglomerată la muncă, așadar nimeni nu își poate lua concediu. E o situație delicată pe care trebuie să o rezolvi.

Și uite asa vin soluțiile. Trebuie doar să accesezi internetul. Sunt multe variante, cu diferite oferte. Citisem laun moment dat ca poti lua un astfel de credit până la 5000 ron și fiind primul credit sa fie gratuit sau chiar in rate. Un alt avantaj este ca poți aplica la orice oră (chiar și noaptea).

Trebuie doar să mai gasești bona de care ai nevoie și pana când te mai redresezi cu banii nu vei mai avea astfel de griji.

În zilele noastre toata lumea cauta acea viață financiară sănatoasă. Majoritatea trecem printr-o perioadă grea în care tot ce contează este să supraviețuim. E din ce în ce mai greu sa ne mai gândim la avuție sau la prosperitate.

Greșeala este că nu ne gândim deloc cum sa ne simplificăm viața financiară ca să putem trăi sănătos .Ne complacem în situația în care suntem.

Eu cred că dacă reușim să ne simplificăm viața din punct de vedere financiar, ajungem ușor la prosperitate.

În primul rând, pentru a nu ajunge în situația de mai sus, cu bona, trebuie să avem bine întipărite niște obiective financiare. Dacă nu le avem, riscăm să nu știm pentru ce muncim și încotro ne îndreptăm. Aceste obiective ne forțează să vrem mai mult de la viață.

Obiectivele trebuie să le setezi pe termen lung (5-7-10 ani) și apoi să le divizezi in obiective mici cu acțiuni concrete. Bineînțeles că urmează partea mai greau, îndeplinirea fiecărui obiectiv în parte.

Un alt pas pentru a avea o viață financiară sănătoasă se leagă de prima parte a articolului. Dacă tot vrei să faci pasul spre căsătorie , unește-ți  bugetul cu persoana iubită. Banii reprezintă un factor important în viața unei familii. Dacă tratezi acest factor cu seriozitate vei beneficia și de o relație stabilă cu jumătatea ta.

Nu în ultimul rând ,trebuie să înveți tehnici de negociere. Toți trebuie să știm să negociem. La piață, la magazin, în târg sau chiar la bancă. Da , da ,exact cum ai auzit!! Banca este un loc bun unde poți negocia. Dacă cunoști principiile de funcționare ale băncii, poți ajunge un milionar de succes ca si Robert Kiyosaki. Acesta a știut cum să folosească banca în favoarea lui. A reușit să negocieze credite pentru anumite investiții imobiliare astfel încât să producă bani. El nu a folosit banca pentru a-și lua propria locuință, a folosit-o pentru a cumpăra imobile pe care le închiria sau le vindea cu mai mulți bani.

Așadar , fă-ți ordine în ideile pe care le ai și acctionează în consecință, esti propriul arbitru.