vivacredit banner

Credite rapide pentru restantieri

În țările occidentale, există o zicală simpatică despre bănci și bancheri: Banca/bancherul este acea persoană care vine să-ți dea o umbrelă atunci când afară e soare și ți-o cere înapoi atunci când plouă.

Nimic nu pune în valoare această zicală mai mult ca eforturile pe care trebuie să le faci ca să iei un credit pentru rău platnici – adică atunci când e potop.

Ce e un restanțier? Este persoana care a luat un credit (imobiliar, auto, de nevoi personale, etc.) și nu a plătit la timp una sau mai multe rate. Motivele pot fi multiple: ai uitat, salariul a întârziat, nu mai ai job, ai cheltuit prea mult. Întârzierea trebuie, conform ultimelor norme, să fie mai mare de 30 de zile la plata ratei.

Pentru a primi împrumutul trebuie să completați cererea de împrumut cu informațiile de contact valide (număr de telefon sau e-mail). Aceste informații de contact vor fi utilizate de către companiile creditoare în cazul în care este nevoie să vă contacteze.

Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Max prima dată Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
10 min Nu 200 – 1400 RON 10000 RON 45 zile
15 min Nu 200 – 1000 RON 4000 RON 30 zile
2 ore Da 200 – 2000 RON 2000 RON 25 zile
15 min Da 200 – 2000 RON 2000 RON 30 zile
20 min Da 100 – 3000 RON 3000 RON 59 zile
24 de ore Da 100 – 2000 RON 2000 RON 30 zile

Timp pentru a obține: 10 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 1400 RON

Împrumut max: 10000 RON

Perioadă: 45 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 1000 RON

Împrumut max: 4000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 2 ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 25 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 20 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 3000 RON

Împrumut max: 3000 RON

Perioadă: 59 zile

Timp pentru a obține: 24 de ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 30 zile

Cât timp rămâne această mențiune în documentele pe care le are Biroul de Credit despre tine? În momentul de față, 4 ani de la momentul la care ai achitat restanța respectivă – deci atenție, nu 4 ani de la raportare sau când ai terminat de plătit împrumutul cu pricina, ci 4 ani după ce ai achitat rata sau ratele cu care rămăsesei în urmă. În fond, dacă ar fi vorba de 4 ani după ce ai încheiat de plătit împrumutul și tu ai avut restanță la un credit ipotecar de 30 de ani… ar putea fi la fel de bine niciodată.

Dar ce faci dacă, din orice motiv, ai ajuns în situația respectivă și ai urgent nevoie de bani? Ei bine, probabil că vei căuta un credit pentru rău-platnici. În ultima vreme există și unele bănci care pot să-ți ia cererea de credit în considerare, cu o dobândă mai mare decât de obicei, dar în majoritatea cazurilor în care ai avut restanțe, soluția este un credit nebancar pentru restanțieri – există chiar o declarație pe care a făcut-o un reprezentant al unei bănci mari, că nimeni cu restanțe la Biroul de Credit nu va fi luat în considerare pentru un credit de nevoi personale.

Unul dintre motivele pentru care sunt apreciate creditele rapide pentru restanțieri este că, pentru a se acorda atât de repede, firmele care le acordă nu solicită informații despre tine de la Biroul de Credit – deci nu vei fi tratat diferit față de alți clienți. Până la urmă, nimeni nu vrea să fie considerat mai puțin bun decât altcineva, nu? Iar faptul că ți se mărește dobânda la același credit pentru care altcineva plătește mai puțin e chiar neplăcut.

Problema e că, și dacă ești restanțier, de obicei nu ai ajuns în situația respectivă pentru că ai pus o mulțime de bani deoparte – de cele mai multe ori chiar din contra, ai ajuns acolo pentru că banii nu ți-au ajuns nicicum – și întotdeauna pot să se întâmple lucruri care să necesite mai mulți bani decât ai. Și ce faci când trebuie neapărat să plătești o sumă de bani pe care nu o ai? Cauți credite nebancare pentru restantieri.

Deci, câți bani poți împrumuta astfel? Nu sume mari, din păcate. Ferratum îți dă maxim 1290 de lei, la un al doilea credit, după ce ai rambursat cu succes un prim credit de 250 de lei. Da, nu e deloc o sumă mare, dar dacă o rambursezi la timp, arăți firmei că poate avea mai multă încredereîn tine. Oricum, perioada de rambursare este de 45 de zile, deci sunt destul de rare cazurile în care ai putea da mai mult înapoi.

Simplu Credit îți dă până la 880 de lei până la următorul salariu – în general deci maxim 29 de zile.

Creditul pentru rău platnici de la Telecredit ajunge până la 1500 de lei începând de la al doilea împrumut, primul fiind de maxim 500 de lei, iar rambursarea trebuie făcută în maxim 30 de zile. Și Viva Credit dă tot maxim 1500 de lei, după un prim împrumut de maxim 1000, cu rambursare în 35 de zile – bun dacă știi că salariul poate întârzia câteva zile.

Apropo, pentru multă lume, exact întârzierea aceasta a salariului este cea care-i face să apeleze la credite rapide pentru restantieri – pentru că, pentru probabil 90% dintre noi, salariul este singurul venit și mijloc de a acoperi toate facturile. Este o situație nefericită mai ales pentru cei care primesc salariul doar o dată pe lună, pentru că de obicei imediat ce se întâmplă acest lucru, trebuie să plătească toate facturile, să reînnoiască abonamentele la transportul în comun, etc. Când salariul întârzie, chiar și câteva zile, este o problemă pentru că de obicei atunci expiră și termenele de plată la toată colecția de facturi – și nu vrei nici să mergi pe jos la serviciu, nici să rămâi fără telefon sau internet, nici măcar să întârzii la plata ratelor.

Un sfat pentru evitarea unor asemenea situații este ca, în cazul în care vezi că mai mereu salariul ajunge cu câteva zile mai târziu, să încerci să schimbi data scadenței facturilor – poți explica furnizorilor exact de ce faci acest lucru, ca să nu mai fii tot timpul restanțier în bazele lor de date.

O altă firmă care oferă credite pentru rău platnici este Fast Finance – ei oferă cea mai mare sumă pentru perioada de 30 de zile – 3000 de lei. O altă firmă care oferă o sumă mai mărișoară pentru 30 de zile este Extra Simplu – ei acordă 2000 de lei.

Credit Fix și Allegro pe de altă parte oferă amândouă maxim 1000 de lei pentru aceleași 30 de zile maxim.

credite rapide pentru restantieri Niciuna dintre aceste firme nu se va supăra dacă îți plătești în avans creditul rapid pentru restanțieri – spre deosebire de problemele care au existat cu băncile și comisioanele de rambursare anticipată, aceste firme sunt foarte fericite să fie plătite mai repede. În fond, asta arată că ești o persoană corectă, care se ține de cuvânt, și firma va vrea să continue să facă afaceri cu tine. În plus, dacă tu ai plătit banii înapoi mai repede, ei vor putea oferi altcuiva un împrumut cu banii respectivi.

Rambursarea mai rapidă a unui credit rapid pentru restanțieri este o mișcare bună, deoarece sunt destule cazurile în care oamenii au ajuns cu restanțe pentru că pur și simplu, atât timp cât au bani, există lucruri pe care să-i cheltuiești – și îți dai seama destul de târziu că ar fi trebuit să ai alte priorități.

Există atât de multe tentații în jurul nostru, în fiecare zi, atâtea presiuni să fim în rândul lumii, și de cele mai multe ori a fi în rândul lumii înseamnă a avea diverse obiecte, a merge în locuri costisitoare, etc. De aceea este mai sigur să plătim întotdeauna în primul rând toate ratele, facturile și alte lucruri pe care le știm clar necesare și obligatorii, pentru a evita tentațiile.

Ce trebuie să faci ca să poți obține un asemenea credit rapid pentru restanțieri? Trebuie să ai peste 18 ani (sau chiar peste 24, la Ferratum), să prezinți un document de identitate – buletinul sau cartea de identitate și un extras de cont pe ultimele 30 de zile sau ultimele 3 luni, de obicei de la banca unde vrei să-ți fie virați banii. De buletin ai nevoie ca să completezi cererea de credit – având în vedere că la cele mai multe dintre aceste credite cererea se face online, nu e necesar să faci copii ale actului de identitate.

Asta se întâmplă prima dată când aplici la o instituție financiară nebancară pentru un credit rapid pentru restanțieri – după ce ai rambursat cu bine primul credit, dacă mai ai nevoie de un al doilea, firma îți simplifică și mai mult procesul de solicitare a creditului – în fond, au deja datele tale și ai dovedit că ești de încredere, așa că poți chiar să soliciți creditul prin SMS – da, maxim 160 de caractere de scris și atât. Complet diferit de muntele de hârtii de la ultimul credit bancar, asta e sigur.

Un pont este și că, în încercarea de a câștiga cât mai mulți clienți, mai multe instituții financiare nebancare au în prezent o ofertă – primul împrumut se poate face cu dobândă 0. Este cel mai bun lucru, ai putea spune – ca și cum te-ar fi împrumutat un prieten. Este și cel mai bun mod de a demonstra firmei că te ții de cuvânt, pentru că, după cum am menționat mai sus, după aceea poți obține un împrumut mai mare.

Fiecare își cunoaște nevoile și suma pe care dorești să o împrumuți are foarte mult de-a face cu urgența cu care te confrunți – e o mare diferență dacă vrei doar să plătești curentul și abonamentul la metrou față de cazul în care s-a stricat centrala termică în mijlocul iernii și trebuie să o înlocuiești. Totuși, recomandarea ar fi să-ți stabilești clar prioritățile și să împrumuți doar cât ai nevoie urgent – dacă o situație a așteptat deja 6 luni și problema e doar de ordin estetic – gen nu-ți mai place culoarea în care e zugrăvită sufrageria – e mai bine să nu apelezi la credite pentru a o rezolva. Nu de alta, dar cu cât mai mulți bani împrumuți, cu atât mai mulți trebuie să înapoiezi la următorul salariu.

Pot împrumuta bani dacă sunt inclus în categoria restanțieri?

Da, este posibil să iei împrumut chiar și în aceste condiții. Anumiți creditori pot solicita un co-debitor pentru a micșora nivelul de risc.

Cum pot lua un credit dacă sunt restanțier?

Procedura este aceeași ca la toate celelalte credite nebancare. Este posibil ca instituția de credit să solicite participarea unui co-debitor, așa că este nevoie să depui și actele doveditoare pentru acesta. Aplicarea se face online, la fel și depunerea documentelor.

De unde pot împrumuta în cele mai bune condiții dacă sunt restanțier?

Găsești o listă cu cele mai bune opțiuni de împrumut restanțieri pe pagina noastră credit247.ro

Dacă soția este restanțieră, îmi afectează mie istoricul de credit?

Nu are nicio legătură cu istoricul tău de credit din simplul motiv că împrumuturile ifn se solicită în nume personal. Verificarea se efectuează doar asupra actelor și veniturilor tale. Numai dacă îi vei solicita soției să îți fie co-debitor, acest lucru nu va fi posibil din cauza istoricul ei negativ.

Cine oferă credite pentru restanțieri?

Companiile nebancare (denumite și IFN-uri) sunt cele care oferă astfel de împrumuturi.

Ce trebuie să iau în calcul atunci când sunt restanțier și vreau bani împrumut?

Analizează-ți foarte bine situația financiară și posibilitățile de rambursare a sumei împrumutate. Este un credit care implică plata unei dobânzi pentru suma creditată, dar și a unor penalități de întârziere care se calculează pe ziua de neplată. În plus, în caz de întârziere mai mare de 30 de zile există riscul raportării la Biroul de Credit.

Este dificil să împrumuți bani dacă ești restanțier?

Nu, doar ca împrumutul tău prezintă un risc mai mare pentru creditor din cauza istoricului de credit negativ. De aceea, este posibil că suma de împrumut să ți se acorde cu o dobândă mai ridicată sau să fie nevoie de un co-debitor.

Când este recomandat să împrumuți bani dacă ești restanțier?

Împrumută bani atunci când ai cu adevărat o urgență și în lipsa oricărei alte alternative financiare. Un astfel de împrumut implică riscuri tocmai pentru că deja nu ți-ai putut plăti la timp celelalte credite.