vivacredit banner

Credite pentru pensionari

Pensionarii sunt una dintre categoriile sociale care au fost până acum private de posibilitatea de a obține bani împrumut. În general, marea majoritate a acestora se încadrau pentru obținerea unui împrumut car pensionari, acesta fiind și una dintre cele mai utilizate modalitate de a împrumuta bani astăzi de către pensionarii din România.

Pentru a primi împrumutul trebuie să completați cererea de împrumut cu informațiile de contact valide (număr de telefon sau e-mail). Aceste informații de contact vor fi utilizate de către companiile creditoare în cazul în care este nevoie să vă contacteze.

Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Max prima dată Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
10 min Nu 200 – 1400 RON 10000 RON 45 zile
15 min Nu 200 – 1000 RON 4000 RON 30 zile
2 ore Da 200 – 2000 RON 2000 RON 25 zile
15 min Da 200 – 2000 RON 2000 RON 30 zile
20 min Da 100 – 3000 RON 3000 RON 59 zile
24 de ore Da 100 – 2000 RON 2000 RON 30 zile

Timp pentru a obține: 10 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 1400 RON

Împrumut max: 10000 RON

Perioadă: 45 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 1000 RON

Împrumut max: 4000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 2 ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 25 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 20 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 3000 RON

Împrumut max: 3000 RON

Perioadă: 59 zile

Timp pentru a obține: 24 de ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 30 zile

Cu toate acestea, în ultimii ani, datorită lansării de produse similare de către companiile nebancare, acum este posibil să se obțină atât credite online pentru pensionari, cât și orice tip de credit nevoi personale pensionari. Accesează secțiunea cu împrumuturi pentru persoanele care beneficiază de pensii de pe site-ul nostru și descoperă cele mai avantajoase credite pentru cei care se bucură de pensie.

Ce sunt creditele pentru pensionari?

În categoria credite pentru pensionari se încadrează toate acele tipuri de împrumuturi care sunt acordate pe baza unui talon de pensie și care se adresează în mod exclusiv pensionarilor (indiferent de tipul pensiei pe care o încasează). În momentul actual, pensionarii din România încasează pensii de la statul român (acestea fiind de natură specială și se adresează categoriilor care au muncit în condiții speciale, pensii pentru vechimea în muncă, pensii anticipate, pensii parțial anticipate, pensii de invaliditate, pensii de urmaș) și pensii private (plătite de către companiile către care s-au efectuat contribuțiile de tip opțional).

Pentru obținerea unei credit pensionari trebuie îndeplinite o serie de condiții, atât în cazul împrumuturilor accesate de la o companie nebancară, cât și de la instituțiile bancare:

  • Vârsta – nu sunt acceptate decât persoanele care au vârsta de 65 de ani (vârsta legală de pensionare în România) sau persoanele care deși nu îndeplinesc această condiție, beneficiază de pensie (pentru invaliditate, de exemplu);
  • Statutul de pensionar – acesta este dovedit prin talonul de pensie, acesta fiind și actul justificativ pe care îl solicită toate companiile care acordă credite pentru pensionari;
  • Cetățenia și rezidența – sunt acceptați numai cetățenii sau rezidenții români, care îndeplinesc condițiile mai sus menționate.

Dacă întrunești toate aceste condiții, atunci poți accesa fără probleme împrumuturi pensionari și te poți bucura de bani cu împrumut, atunci când întâmpini diverse probleme financiare. Accesează secțiunea de credite pt pensionari de pe site-ul nostru pentru a afla mai multe detalii despre modul în care poți obține un împrumut foarte avantajos pe baza pensiei încasate lunar.

Care este utilitatea unui credit pensionari?

Încasarea lunară a pensiei se poate constitui într-o garanție pe care mulți pensionari o pot considera suficientă pentru asigurarea traiului zilnic. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, pensia nu este îndeajuns pentru a satisface toate necesitățile unei persoane, mai ales că aceasta se confruntă cu diverse probleme aduse de vârstă. De la facturile la utilități și până la problemele medicale, un pensionar trebuie să-și gestioneze singurul venit cu mare chibzuință. Acest lucru face ca modul în care își cheltuie banii să fie foarte atent, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care multe instituții nebancare acordă împrumuturi online din 2018 acestei categorii de persoane.

Un pensionar este foarte conștiincios, își plătește cu regularitate și la timp orice fel de debit, ceea ce îl transformă într-un candidat perfect pentru obținerea unui împrumut. Chiar dacă valoarea pensiei nu este una atât de ridicată (majoritatea încasând pensii mici), acum orice persoană pensionată poate obține credite pentru pensionari cu pensii mici. Iată și care sunt tipurile de nevoi pentru care un pensionar solicită un astfel de împrumut:

  • credite pentru pensionariPentru cheltuieli neașteptate (de natură medicală sau deces);
  • Pentru achitarea unor facturi mai mari la utilități –pe timpul sezonului rece;
  • Pentru diverse nevoi personale;
  • Pentru renovarea locuinței;
  • Pentru diverse lucrări de reparații;
  • Pentru achiziționarea unor bunuri de natură electrocasnică.

Desigur, pe baza valorii pensiei încasate, un pensionar poate să utilizeze acest tip de credit și pentru alte necesități, așa cum este achiziționarea unor bilete la tratament, pentru a le oferi celor din familie ajutor financiar atunci când au nevoie sau pentru alte necesități. Ceea ce este foarte important referitor la creditele pentru pensionari este că aceștia să se împrumute numai atunci când este absolute necesar, într-un mod responsabil și să returneze banii la timp, pentru a nu fi penalizați. Pentru mai multe detalii despre credite pentru pensionari revizuibili, vizitează secțiunea dedicată de pe site-ul nostru și poți accesa un împrumut chiar acum!

Care sunt documentele de care este nevoie pentru obținerea unui credit pensionari?

În momentul actual pot fi obținute o gamă variată de împrumuturi tradiționale pentru pensionari, dar și credite pentru pensionari de boală. Datorită schimbărilor produse în politică de acordare a creditelor din partea societăților bancare și nebancare, unui pensionar îi este din ce în ce mai ușor să obțină un împrumut. Mai ales că, atât în cazul împrumuturilor de la bănci, cât și a celor de societățile ifn, procedura de obținere se rezumă doar la o copie de pe cartea de identitate și de pe ultimul talon de pensie.

În plus, multe dintre companiile de pe piață de creditare le oferă celor care accesează un împrumut posibilitatea de a primi acasă contractul semnat, dar și banii (în numerar) sau pot opta pentru transfer în contul bancar în care își încasează în mod regulat pensia.

Mai este vârsta un impediment pentru obținerea unui credit pt pensionari?

Până în urmă cu un an, mulți dintre pensionarii care doreau să contracteze un împrumut trebuiau să aibă o anumită vârstă, nefiind acceptate la creditare persoane care depășeau vârsta de 70-75 de ani. Începând de curând pe piață au fost lansate produse noi din categoria credite pensionari fără limită de vârstă, astfel încât toți pensionarii să se poate bucura de bani împrumut.

Fiind vorba despre sume de bani care nu sunt atât de mari, iar perioada de rambursare este de până la 45 de zile sau în cele mai avantajoase cazuri, de până la 60 de luni, pensionarilor cu o speranță de viață mai îndelungată le este oferită o șansă în plus pentru a-și ușura bătrânețea în momentele în care pensia nu le este suficientă.

Pe site-ul nostru o să găsești o gamă multiplă de împrumuturi pentru această categorie, așa că este timpul să te bucuri de un credit nevoi personale pensionari, cu aprobare foarte rapidă și pentru toate vârstele și pensii. Descoperă chiar acum cele mai avantajoase opțiuni de împrumut pentru cei cu pensie și bucură-te de un credit care poate fi obținut la cele mai bune dobânzi!

Care este cel mai avantajos tip de împrumuturi pentru pensionari?

Pensionarii, asemenea celorlalte categorii de persoane care fac un credit, sunt interesați să beneficieze de o dobândă cât mai mică atunci când împrumută bani. De aceea, cea mai bună opțiune în acest sens este un împrumut car pensionari. Pe lângă faptul că beneficiază de cea mai scăzută dobândă dintre toate tipurile de credite pentru pensionari care sunt disponibile pe piață (în general, valoarea este cuprinsă între 10% și 25%, dar pot fi accesate și credite cu o valoare a dobânzii de 7-8%). Perioada de rambursare este destul de avantajoasă, astfel încât rata dobânzii este una accesibilă și celor care accesează credite pentru pensionari cu pensii mici.

În plus, actualele forme de CAR nu mai impun obligativitatea deținerii unui fond de depuneri la această instituție pentru a putea obține un credit (valoarea împrumutului era raportată la suma de bani pe care reușise persoana să o adune). Cu toate acestea, mai sunt o serie de mici impedimente la obținerea unui astfel de împrumut, cum ar fi limitarea primirii unei sume de bani mai mare doar pe baza prezentării unui co-debitor, care are rol de girant. O altă limitare este dată de faptul că persoana care dorește să obțină un credit trebuie să devină membru CAR, ceea ce presupune achitarea unei cotizații de membru.

Societățile bancare încearcă să acopere cât mai bine gama de împrumuturi pensionari prin acordarea unor credite cu o dobândă cât mai avantajoasă, dar încă suferă în față celorlalte societăți care oferă credite celor care se bucură de o pensie. În primul rând pentru că formele de creditare către pensionari sunt pe baza unui descoperit de card, ceea ce presupune încasarea pensiei pe un card bancar și la respectiva bancă. În al doilea rând, pentru că încă există o limită de vârstă, iar aceasta este destul de restrictivă (65 de ani). Nu în ultimul rând, pentru că valoarea descoperitului este limitată la un număr de pensii (în general echivalentul a 3-6 pensii). Desigur, faptul că valoarea dobânzii este una acceptabilă sau că nu sunt percepute comisioane pentru administrare (nu la toate băncile) sunt motive pentru care astfel de credite sunt interesante pentru pensionari.

În materie de împrumuturi online în 2018, companiile nebancare sunt cele mai populare opțiuni de pe piață, datorită gamei variate de posibilități de împrumut. Cu siguranță că societățile ifn sunt interesate să ajungă la un număr cât mai mare de pensionari, așa că le pun acestora la dispoziție atât credite rapide, cât și credite de nevoi personale. Ceea ce este foarte avantajos pentru acest tip de credite pentru pensionari este faptul că a fost crescută atât limita de vârstă a persoanelor care pot obține un astfel de împrumut, cât și valoarea acestuia, precum și perioada de rambursare.

Astfel, cele mai bune împrumuturi din această categorie sunt creditele pensionari fără limită de vârstă, la care au fost eliminate limitarea de la 70-75 de ani, astfel încât acum pot fi obținute de către orice pensionar care a depășit acest maxim. În plus, spre deosebire de creditele pentru pensionari oferite de către instituțiile bancare, care exclud persoanele cu venituri foarte mici, aceste societăți nebancare ifn oferă tuturor celor interesați credite pentru pensionari cu pensii mici. Un alt avantaj major al acestor tipuri de împrumuturi este dat și de modul de accesare a creditelor, în sensul că un astfel de credit poate fi obținut în maxim 15 minute -24 de ore, iar banii sunt virați, atât în numerar, cât și în contul bancar.

Iar atunci când vine vorba despre sumele care pot contractate printr-un credit pensionari prin intermediul instituțiilor ifn, acestea se adresează atât celor care au nevoie de sume mici de bani (până în 2000 Ron), dar și celor care își doresc să împrumute cât mai mult (până la 40000 Ron). Un mare plus este dat de faptul că nu sunt solicitate garanții, dar nici prezența unor co-debitori așa cum se întâmplă pentru obținerea unui împrumut car pensionari, iar valoarea împrumutului nu este limitat în privința sumei, că în situația creditelor obținute de la bănci. Descoperă pe site-ul nostru cele mai recente credite online pentru pensionari și bucură-te de posibilitatea de a contracta în siguranță un astfel de împrumut!

Împrumută în mod responsabil pentru a evita riscurile unui credit nevoi personale pensionari!

Pensionarii beneficiază de o sursă de venituri sigură, care este încasată în mod regulat și cu o valoare care (în cazul anumitor tipuri de pensie) le permite acestora să beneficieze de sumele maxime de împrumut. Cu toate acestea, atunci când este vorba despre riscurile cu care se confruntă persoanele ce intenționează să obțină un împrumut pentru pensionari, cel mai riscant dintre acestea este vârsta înaintată (adică riscul de deces). De aceea, într-o situație care implică necesitatea contractării unui credit, o instituție bancară o să manifeste un nivel mai ridicat de scepticism decât CAR-ul sau o companie ifn.

Pentru a fi siguri că obțin împrumutul atât de mult dorit, pensionarii trebuie să verifici dacă se încadrează în condițiile de creditare solicitate de către creditori. Mai apoi trebuie să se asigure că apelează la o astfel de soluție numai pentru cazurile în care nu există alternativă (un împrumut de la familie), iar în momentul în care au obținut creditul să îl ramburseze în conformitate cu obligațiile asumate prin contract.

Foarte important este să selecteze întotdeauna acele credite online pentru pensionari care să le ofere maximul de beneficii, în acest sens putând analiza oferta de împrumuturi de pe site-ul nostru. Având la dispoziție atât de multe variante de credite pentru pensionari, cu siguranță că o să accesezi cele mai bune opțiuni de creditare. Bucură-te de cele mai accesibile împrumuturi online în 2018 și obține banii de care ai nevoie chiar acum cu ajutorul site-ului nostru pentru a beneficia de o bătrânețe cu adevărat fericită!

Pot obține un credit dacă sunt pensionar?

Da, dar există o limită de vârstă – 75 de ani. În general, poți obține credite care au o perioadă mai scurtă de rambursare, din cauza riscului de vârstă.

O persoană pensionată poate obține un credit ipotecar?

Da, dar cu condiția ca data ultimei rate pe care o va plăti pentru credit să nu depășească vârsta de 70 sau 75 de ani (în funcție de creditor).

Câți bani poți obține împrumut dacă sunt pensionar?

În funcție de venitul din pensie poți obține sume de până la 10,000 Lei dacă optezi pentru creditele nebancare rapide pentru pensionari. Suma poate crește până la valori mai mari dacă accesezi credite de nevoi personale.

Care este vârsta de la care nu mai pot obține bani împrumut?

Unii creditori opresc creditarea la vârsta de 70 de ani, în timp ce alți oferă bani împrumut până la 75 de ani.

Îmi afectează în vreun fel faptul că sunt pensionar dobânda la credit?

Creditorii calculează dobânda în funcție de mai mulți factori de risc, printre aceștia numărându-se și vârsta. Cu cât ești mai în vârstă, cu atât riscul de nerambursare este mai mare, așa că acest risc se reflectă în dobândă.

Pot obține un împrumut fără garanții dacă sunt pensionar?

Desigur. Poți accesa împrumuturi pentru pensionari, credite rapide, împrumuturi de nevoi personale și alte forme de credit ifn. Găsești cele mai bune oferte pe site-ul nostru credit247.ro

La ce trebuie să mă gândesc atunci când fac un împrumut și sunt pensionar?

Pensia este un venit stabil, iar gradul de îndatorare acceptat este de maxim 40%. Nu solicita credite pe perioade lungi de timp și mai mult decât îți permite pensia.

Poate un pensionar cu un istoric de credit negativ să obțină un împrumut?

Dacă și-a plătit creditul la care avea restanțe și are o pensie care îi permite să plătească la timp noul credit, da, este posibil să ia un credit chiar dacă a fost rău-platnic.