vivacredit banner

Credit doar cu buletinul

Unii dintre voi vor spune: de ce credit doar cu buletinul, eu am carte de identitate! Evident, aceasta este o denumire generică pentru mai multe credite care se dau cu minim de acte doveditoare – practic, trebuie să-ți dovedești identitatea, calitatea de cetățean român major (sau în vârstă de 21 de ani – 24 de ani, pentru unele firme) și…cam atât.

Pentru a primi împrumutul trebuie să completați cererea de împrumut cu informațiile de contact valide (număr de telefon sau e-mail). Aceste informații de contact vor fi utilizate de către companiile creditoare în cazul în care este nevoie să vă contacteze.

Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Max prima dată Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
10 min Da 200 – 1400 RON 10000 RON 45 zile
15 min Nu 150 – 600 RON 1500 RON 30 zile
24 de ore Da 100 – 1500 RON 1500 RON 35 zile
15 min Da 200 – 1500 RON 1500 RON 30 zile
2 ore Nu 200 – 2000 RON 2000 RON 30 zile
15 min Da 100 – 3000 RON 3000 RON 30 zile
20 min Da 100 – 500 RON 2000 RON 30 zile
1 ore Nu 600 – 1800 RON 1800 RON 5 luni
20 min Da 100 – 3000 RON 3000 RON 62 zile
2 ore Da 500 – 2000 RON 2000 RON 35 zile
48 de ore Nu 500 – 15000 RON 15000 RON 33 luni

Timp pentru a obține: 10 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 1400 RON

Împrumut max: 10000 RON

Perioadă: 45 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 150 – 600 RON

Împrumut max: 1500 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 24 de ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 1500 RON

Împrumut max: 1500 RON

Perioadă: 35 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 1500 RON

Împrumut max: 1500 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 2 ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 3000 RON

Împrumut max: 3000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 20 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 500 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 1 ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 600 – 1800 RON

Împrumut max: 1800 RON

Perioadă: 5 luni

Timp pentru a obține: 20 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 3000 RON

Împrumut max: 3000 RON

Perioadă: 62 zile

Timp pentru a obține: 2 ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 500 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 35 zile

Timp pentru a obține: 48 de ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 500 – 15000 RON

Împrumut max: 15000 RON

Perioadă: 33 luni

Denumirea a apărut în urmă cu aproape 15 ani, când s-au oferit pentru prima dată creditele de nevoi personale cu minim de documentație – iar atunci, majoritatea populației avea buletin, nu se emiseseră încă o mulțime de cărți de identitate. Deci nu contează cum te legitimezi, creditul doar cu buletinul este denumirea pentru creditele pe care le obții rapid, fără să faci ture pe la tot felul de ghișee și fără să explici pentru ce îți trebuie exact.

Gândește-te că tocmai te-ai mutat în casă nouă și… e goală. Îți trebuie un pat, o masă, un aragaz, un frigider – lucruri destul de ușor de enumerat pe o listă la o bancă. Dar pe lângă ele îți mai trebuie și 2 oale, 6 farfurii, niște pahare, un ceainic, un covoraș la baie, cafetieră și o mulțime de alte mărunțișuri la care nici nu te-ai gândit pe când locuiai cu părinții sau cu chirie într-un apartament mobilat. Sincer, îți poți imagina că le treci pe cererea de împrumut? Și ce o să verifice banca, dacă ai nevoie de 2 cești de cafea sau de 4?

Plus, bineînțeles că o să iei maxim 2-3 articole dintr-un magazin, alte 2 din următorul și așa mai departe – din nou ar fi o nebunie să explici asta sau să vezi dacă magazinul e aprobat de bancă. Cel mai simplu e să-ți faci o listă cu ce ai nevoie și să iei un credit online cu buletinul – completezi o cerere simplă, spui de câți bani ai nevoie, dai contul bancar și apoi pleci liniștit la cumpărături.

credit doar cu buletinulÎncă de la prima apariție, imprumut rapid cu buletinul au fost folosite pentru electrocasnice, telefoane mobile sau alte gadgeturi – lucruri pe care ți-ar face mare plăcere să le ai, dar pentru care nu ai banii puși deoparte. De obicei sumele împrumutate nu sunt mari, deci nu vei putea cumpăra multe lucruri costisitoare cu ele – majoritatea instituțiilor financiare nebancare, cele care acordă acum credite doar cu buletinul, limitează suma împrumutată la 4000 de lei, pentru că și timpul de returnare este scurt – 30-45 de zile. Există și excepții, Credius acordă împrumuturi de până la 20.000 de lei, de rambursat în 10 luni – 5 ani. Dar fii atent că la sumele mai mari e posibil să ți se ceară și alte documente, care să arate că ai acel venit din care să ramburseză împrumutul.

Totuși, există cazuri în care obținerea unei adeverințe de venit este mai dificilă – poate pur și simplu nu vrei să știe toți colegii că ai cerut una de la serviciu, ca să te întrebe cu toții pentru ce ai nevoie de bani; poate că ai un venit din alte surse decât clasiciele salariu, pensie și chirie, pe care le cunosc instituțiile financiare; poate te grăbești foarte, foarte tare și ar dura prea mult să obții adeverința respectivă – și atunci te apuci să cauți un Împrumut rapid cu buletinul.

Oricum, lucrul bun este că firmele nu solicită să ai un venit foarte mare pentru a obține împrumutul – cum e la bănci, unde valoarea creditului e foarte direct legată de venitul lunar. Asta se întâmplă și pentru că majoritatea acestor firme oferă o sumă macimă limitată, după cum am menționat mai sus, dar venitul minim lunar de la care poți face un împrumut rapid cu buletinul este de 270 de lei la Provident și 400 de lei la alte firme – mai mic decât salariul minim pe economie pentru normă întreagă și în linie cu valoarea multor pensii. Evident, poți fi angajat și cu jumătate de normă și să ai nevoie de niște bani în plus, nu? Mulți studenți sau tinere mame se pot afla în această situație – să lucreze doar maxim 20 de ore pe săptămână ca să poată face față și celorlalte obligații – și să primească doar un salariu la jumătate. Și urgențele apar fie că lucrezi full-time, fie part-time, fără discriminare.

Deci, cu ce te ajută un credit doar cu buletinul? Sunt multe cazuri în care ai nevoie de bani pe o perioadă scurtă de timp – cel mai des până la salariu – și nu ai nicio sursă de la care să împrumuți, pentru că nici cei din jur nu au putut pune bani deoparte. Dacă vrei să nu rămâi în urmă cu plata chiriei,  a alotor facturi, dacă de exemplu ești una dintre persoanele căreia îi place să facă provizii pentru iarnă – și știi că pe termen lung, va fi bine să ai rezerve când totul se scumpește de câteva ori – îți dai seama că proviziile pe care trebuie să le cumperi toate odată îți depășesc bugetul lunar, deci ai nevoie de ajutor.

Creditul rapid cu buletinul e foarte util când se întâmplă ceva neprevăzut – cu toții știm cât de mult poate costa o lucrare la dentist, și de multe ori amânăm intervenția, dar la un moment dat ceva cedează și nu mai avem încotro, trebuie să o rezolvăm.

Un alt caz în care apelăm la creditul rapid cu buletinul este când trebuie să plătim reparații urgente la mașină – fie că nu mai pornește, fie că n-o mai putem opri în siguranță – trebuie s-o duci în service și ai nevoie de ea imediat, pentru că transportul în comun nu e mereu cea mai fericită alegere, evident, atunci când există. În multe dintre cartierele nou-construite în ultimii ani din păcate nu există niciun fel de transport în comun, așa că dacă locuiești într-unul, nu prea ai cum să te descurci fără mașină.

E bine să trăiești în 2016 – pentru că în prezent, dacă rambursezi anticipat un credit rapid cu buletinul, nu doar că nu plătești comisioane suplimentare, cum se întâmplă pe la bănci, dar ai putea chiar să obții o mică reducere a dobânzii datorate – pentru că instituțiile financiare nebancare și-au asumat un risc cu tine, oferindu-ți creditul doar cu buletinul, așa că le pare foarte bine să-și primească cât mai repede banii înapoi.

Pe de altă parte, e bine să te asiguri că plătești rata la timp – pentru că dobânzile penalizatoare se aplică din prima zi de întârziere și nu sunt deloc mici – între 1,2 și 3% pe zi din suma pe care o datorezi. Dacă întârzii prea mult, poți ajunge în situația foarte neplăcută de a nu reuși deloc să scapi de acel împrumut cu bugetul pe care-l ai în prezent, și asta chiar că nu e o situație plăcută.

Ce e bine să faci înainte de a lua un credit doar cu buletinul? Ei bine, la fel ca în cazul oricărui credit, ar fi foarte bine să-ți faci un buget lunar de venituri și cheltuieli și să vezi cum vei integra plata ratei în el. Evident, în unele cazuri nu ai ce să faci, chiar dacă bugetul rămâne pe minus, pentru că situația nu poate rămâne nerezolvată – după cum spuneam mai sus, dacă ești dependent de mașină pentru a ajunge la serviciu și a câștiga banii cu care să plătești facturile, singura soluție este să iei banii și să o repari.

Un buget te ajută totuși pentru că este posibil să poți face, cel puțin pentru o vreme, economii la alte lucruri pentru a acoperi costul creditului rapid cu buletinul – o masă la restaurant de exemplu costă lejer peste 100 de lei, chiar și fără băutură de multe ori (sau peste 200) – și da, este plăcut să ieși cu amicii și să guști o mâncare bună, dar dacă bugetul îți arată că cele două ieșiri la restaurant pe care le planificasei sunt exact suma care rămâne pe minus după returnarea creditului, ar fi o idee bună să renunți pentru moment la ele.

De asemenea, e bine să te gândești dacă ai alte soluții pentru a obține banii mai târziu, atunci când vrei creditul pentru o achiziție și nu peuntru o urgență – dacă știi că urmează o primă sau o perioadă de reduceri, poate că este mai bine să aștepți și să ieși mai ieftin. Acest lucru se aplică mai ales în cazul gadgeturilor nou ieșite pe piață, pentru că în acel moment ele sunt foarte scumpe – uneori disproporționat față de îmbunătățirile pe care le aduc modelelor mai vechi. Și dacă ai un echipament similar mai vechi, de cele mai multe ori îți poți face în continuare treaba cu el pentru încă câteva luni, timp în care noul model va fi mai ieftin cu câteva sute bune de lei. Chiar dacă și atunci va trebui să faci un credit ca să ți-l poți permite, un credit pentru o sumă mai mică este mai ieftin și mai ușor de returnat decât unul pentru o sumă mai mare.

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă