vivacredit banner

Creditul ipotecar

Propria locuință reprezintă un vis pe care ni-l dorim împlinit încă din fazele finalizării adolescenței. O casă a ta este un semn de independență și îți oferă vaste posibilități de a te bucura de o viață așa cum îți dorești, în afara căminului părintesc. Printre formele de intrare în posesie asupra unui imobil se numără și creditul ipotecar. Acesta este un contract prin intermediul căruia o persoană intră în posesia unei sume de bani pentru achiziționarea unei proprietăți imobiliare (deja construite, în curs de construcție sau a unui teren pe care urmează să fie edificată o construcție viitoare). De asemenea, poate fi contractat și pentru operațiunea de renovare a unei locuințe, ceea ce îl califică în categoria creditelor poli-valente.

Pentru a primi împrumutul trebuie să completați cererea de împrumut cu informațiile de contact valide (număr de telefon sau e-mail). Aceste informații de contact vor fi utilizate de către companiile creditoare în cazul în care este nevoie să vă contacteze.

Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Max prima dată Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
10 min Nu 200 – 1400 RON 10000 RON 45 zile
15 min Nu 200 – 1000 RON 4000 RON 30 zile
2 ore Da 200 – 2000 RON 2000 RON 25 zile
15 min Da 200 – 2000 RON 2000 RON 30 zile
20 min Da 100 – 3000 RON 3000 RON 59 zile
24 de ore Da 100 – 2000 RON 2000 RON 30 zile

Timp pentru a obține: 10 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 1400 RON

Împrumut max: 10000 RON

Perioadă: 45 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 1000 RON

Împrumut max: 4000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 2 ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 25 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 20 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 3000 RON

Împrumut max: 3000 RON

Perioadă: 59 zile

Timp pentru a obține: 24 de ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 30 zile

Beneficiarul garantează acest împrumut, obținut printr-un credit ipotecar, cu proprietatea care urmează a fi achiziționată, dar acordarea sumei de bani se realizează pe baza veniturilor acestuia. Site-ul nostru îți oferă acces la o gamă variată de oferte de top credite ipotecare, dintre care să-ți alegi viitorul împrumut care o să-ți oferă posibilitatea de a te bucura de locuința la care ai visat. Dacă dorești să afli mai multe, apasă aici și obține cu maximă rapiditate un credit ipotecar foarte avantajos!

De ce să alegi un credit ipotecar?

Achiziționarea unei proprietăți imobiliare este un obiectiv dificil pentru foarte multe persoane. Prea puțini sunt cei care dispun de sumele destinate cumpărării unei proprietăți în numerar, de aceea, un astfel de împrumut reprezintă soluția majorității celor care doresc să-și cumpere o locuință. Prin urmare, iată care sunt avantajele unui împrumut ipotecar:

 • credit ipotecarEste un credit care se accesează pe o perioadă mare de timp – de obicei, aceste credite ipotecare ajung să se întindă pe o durată de până la 30 de ani. Prin urmare, valoarea ratei lunare este mult mai avantajoasă decât în cazul altor tipuri de împrumuturi; cu cât este mai îndelungat termenul de rambursare a împrumutului, cu atât mai scăzută este rata de dobândă.
 • Este alternativa ideală pentru închirierea unei locuințe – de ce să plătești o chirie, care, de cele mai multe ori, este echivalentul unei rate lunare pentru un credit ipotecar, atunci când poți să îți plătești ratele propriei locuințe? Acesta este, de fapt, unul dintre beneficiile majore ale unui împrumut ipotecar.
 • Unul dintre cele mai eficiente tipuri de împrumuturi din punct de vedere al costurilor – ratele dobânzilor la un credit ipotecar sunt, în general, mai mici decât cele pentru alte tipuri de împrumuturi. Creditorii pot oferi o varietate de credite ipotecare, cum ar fi cele cu rată fixă, dobândă variabilă sau cu perioadă de grație. Pe site-ul nostru de comparație credite ipotecare o să găsești o varietate de astfel de împrumuturi, care îți vor oferi posibilitatea de a contracta un credit foarte accesibil.
 • Rate accesibile – în foarte multe cazuri, cei interesați de achiziționarea unui credit ipotecar beneficiază de posibilitatea de a obține o sumă care poate fi comod partajată în mai multe tranșe lunare, cu o valoare mică.
 • Valoarea a avansului mică – spre deosebire de majoritatea creditelor cu valori mari, creditele ipotecare beneficiază de un avans foarte scăzut (5%-10%), ceea ce îl face accesibil multor categorii de venituri, nu doar celor care au câștiguri foarte ridicate.
 • Garantezi cu bunul care urmează a fi cumpărat – spre deosebire de împrumutul imobiliar, acolo unde garantezi cu un bun care deja este în proprietatea ta, în cazul acestui tip de credit, vei pune ipotecă pe bunul care urmează a fi achiziționat.
 • Este un tip de împrumut polivalent – poate fi utilizat în mai multe scopuri, așa cum este achiziționarea unei locuințe, dar și a unui teren, pentru construirea unui imobil, dar și pentru renovarea unei construcții.
 • Poate fi rambursat anticipat – efectuarea plății mai devreme decât termenul prevăzut la semnarea contractului nu atrage penalizări și înseamnă scurtarea perioadei în care trebuie să plătești dobândă.
 • Locuința achiziționată printr-un împrumut ipotecar poate fi vândută – acest lucru se întâmplă chiar și-n cazul în care respectivul bun nu a fost achitat în totalitate.
 • Este un tip de împrumut care poate fi oferit atât de către instituțiile bancare, cât și direct la un dezvoltator imobiliar – ceea ce înseamnă că este mult mai accesibil decât alte genuri de credite. Aici întâlnim și posibilitatea de a obține un credit ipotecar fără avans, ceea ce reprezintă un adevărat beneficiu pentru persoanele care nu dețin suma de avans.
 • Poate fi refinanțat – în cazul în care găsești o alternativă mai atrăgătoare decât actuala formulă de împrumut, poți opta pentru o alta, mult mai favorabilă. În acest mod îți vei oferi posibilitatea plății unor rate mai mici, ceea ce înseamnă avantaje pe termen lung (poți începe să faci chiar economii, nu doar să plătești o rată lunară mai mare). O refinanțare credit ipotecar este accesibilă, mai ales dacă identifici acei creditori care îți oferă condiții de împrumut mai bune, cum ar fi o perioadă de grație sau comisioane mai mici la analiza de dosar ori zero comisioane pentru administrarea creditului.

Site-ul nostru îți oferă posibilitatea de a alege dintre cele mai atractive oferte de dobândă credit ipotecar, fiecare creditor fiind selectat pe baza mai multor criterii obiective. De aceea, atunci când ai nevoie de bani împrumut prin intermediul unui credit ipotecar, aici o să găsești cele mai bune oferte.

Condiții credit ipotecar

Fiecare companie bancară sau instituție care acordă astfel de credite ipotecare dispune de propriile lor condiții de acordare. Ceea ce ar însemna destul de mult timp pe care trebuie să-l acorzi găsirii ofertei corespunzătoare necesităților tale. De aceea, site-ul nostru te ajută să identifici cele mai bune oferte, nu doar de pe piața de creditare, ci și acele împrumuturi care se clasează în top credite ipotecare. De foarte multe ori, unul dintre aspectele sensibile ale unui împrumut (de orice fel) este dobânda. Rolul site-ului nostru este de a identifica acele oferte cu dobândă credit ipotecar cât mai scăzută, ceea ce înseamnă un real avantaj în favoarea beneficiarului.

În momentul în care optezi pentru un anumit tip de împrumut ipotecar trebuie să iei în calcul condițiile care sunt impuse de către creditor. Aici se poate face distincție între creditele obținute direct de la un dezvoltator imobiliar și cele care se obțin dintr-o bancă. Fiecare dintre acestea vin cu anumite avantaje, dar, acestea nu sunt întotdeauna atât de reale pe cât sunt prezentate în ofertele creditorilor. Pentru că totul să fie perfect pentru tine, noi am selectat numai acele oferte care reușesc să îți ofere maximul de avantaje, astfel încât creditul ipotecar pe care l-ai accesat să nu devină o corvoadă, ci o modalitate prin intermediul căreia poți să te bucuri cu adevărat de această formă de obținere a proprietății pe care ți-o dorești.

 • Vârsta solicitantului – în mod obișnuit, mulți dintre creditori fixează ca limită inferioară vârsta de 18 ani, dar, în realitate, este foarte dificil să dispui de venituri atât de ridicate încât să susțină rata lunară la un credit pentru o locuință. Drept urmare, majoritatea aplicanților au o vârstă minimă de peste 20 ani atunci când încearcă să aplice pentru un astfel de credit. În ceea ce privește limita maximă, aceasta tinde să fie de 65 de ani (uneori, instituțiile creditoare acceptă și o vârstă de maxim 70 de ani). Ideea de bază pentru accesarea unor credite ipotecare este ca perioada pe care se întinde împrumutul să fie cât mai departe de limita maximă impusă. Nu trebuie uitat nici faptul că anumite categorii de aplicanți, care se încadrează în categoria de persoane cu încadrare specială în muncă (personal al Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne sau navigant) trebuie să încadreze la o limită de vârstă superioară, de 55-60 ani.
 • Vechimea în muncă a solicitantului – este analizată din două puncte de vedere, cel al vechimii în muncă totale și cel al vechimii în muncă la locul de muncă curent. Unele companii de creditare oferă împrumuturi celor care au o vechime în muncă extinsă la locul de muncă actual, în timp ce altele apreciază vechimea totală acumulată. În general, cu cât ambele vechimi sunt mai întinse, cu atât este mai avantajos pentru aplicant. Ca regulă generală, orice companie impune o perioadă de minim 3-6 luni în ceea ce privește vechimea la locul de muncă curent și de 12 luni pentru vechimea în muncă totală. Creditorii apreciază tot ceea ce înseamnă stabilitate, dar și tipul de activitate prestată, cifra de afaceri a companiei pentru care lucrează solicitantul de credit, numărul personalului angajat sau perspectivele de viitor ale societății.
 • Istoricul de creditare – este și el foarte important pentru un creditor, dat fiind faptul că oferă date reale despre capacitatea de rambursare a solicitantului de împrumut. O persoană cu un istoric de credit pozitiv și care a dovedit că este capabilă să returneze banii la timp va beneficia de încredere absolută în comparație cu o persoană care a înregistrat penalizări la plata împrumuturilor contractate anterior. De altfel, nicio persoană cu istoric de creditare negativ nu va obține un credit bancar, dat fiind faptul că instituțiile de creditare din acest domeniu solicită ca bonitatea financiară a beneficiarului să fie probată și de o conduită la fel de ireproșabilă.
 • Cuantumul câștigurilor lunare ale aplicantului – cu siguranță că un credit ipotecar nu este destinat persoanelor care au venituri mici și foarte mici. Mai ales în condițiile în care gradul de îndatorare a scăzut foarte mult în comparație cu anii trecuți. Astfel, în momentul actual sunt avantajate persoanele cu venituri medii și peste medie, cărora li se poate împrumuta peste 45% din valoarea câștigurilor. Cu toate acestea, orice persoană care are venituri ce depășesc valoarea unui salariu minim net pe economie poate aplica pentru solicitarea unui împrumut bancar.
 • Avansul pentru împrumut – este cuprins între 10%-15%, ceea ce înseamnă un real avantaj în comparație cu un credit imobiliar, de exemplu, atunci când valoarea poate poate ajunge până la 30%.

Pentru că ne dorim ca fiecare solicitant de împrumuturi de tip ipotecar să beneficieze de avantaje reale din partea creditorului, site-ul nostru îți oferă posibilitatea de a consulta oferta selectată pentru cei interesați. Vei descoperi o gamă variată, cu oferte de top credite ipotecare, selectate de la cei mai buni creditori de pe piața din România. În acest mod vei avea posibilitatea de a contracta un împrumut ipotecar cu maxim de beneficii, ceea ce-ți va oferi avantajul achiziționării unei locuințe de care te vei bucura în liniște.

Acte necesare credit ipotecar

Pentru ca să te poți bucura de aprobarea rapidă a cererii de împrumut ipotecar, este recomandat să prezinți următoarele acte creditorului tău:

 • Actele de identitate ale aplicantului (și după caz, pe cele ale co-debitorului);
 • Actele proprietății care urmează a fi achiziționată;
 • Documentația cadastrală și intabularea proprietății în Cartea Funciară;
 • Un raport de evaluare actual a proprietății care urmează a fi cumpărată;
 • Actele justificative ale venitului.

În momentul în care aceste documente atestă faptul că atât tu, cât și proprietatea imobiliară sunt eligibile pentru a beneficia de un credit ipotecar, atunci procedura de tranzacționare a bunului imobiliar poate începe.

Cum alegi cel mai bun credit ipotecar

În situația în care nu știi care este cel mai bun împrumut ipotecar pentru nevoile tale, site-ul nostru îți oferă acces la cele mai bune opțiuni de pe piață. Fiecare ofertă este analizată în mod complet și-ți oferă posibilitatea de a beneficia de maximul de avantaje; în plus, iată câteva dintre recomandările pe care ți le oferim în legătură cu accesarea unui credit ipotecar:

 • Optează pentru un credit ale cărui costuri pe cunoști încă de la început – cele cu dobândă fixă sau rate fixe sunt cele mai benefice pentru că nu ești condiționat de evoluția ratei ROBOR;
 • Alege un împrumut pe care ți-l poți permite – rambursarea în mod responsabil este condiționată și de posibilitățile financiare de care dispui;
 • Analizează-ți în mod realist posibilitățile financiare și numai așa vei dispune de posibilități reale de a beneficia de un credit ipotecar care să te satisfacă pe termen îndelungat.

Consultă gama de oferte de împrumut ipotecar pe care ți le oferim pe site-ul nostru pentru a beneficia de cele mai bune condiții financiare. În plus, dacă ai deja un astfel de credit în derulare și dorești să dispui de un împrumut mult mai avantajos, poți opta pentru ofertele de refinanțare credit ipotecar, unele dintre cele mai bune fiind disponibile numai pe site-ul nostru de comparație credite ipotecare.

Cum să găsesc cel mai bun credit ipotecar?

Accesează paginile site-ului nostru credit247.ro și vei descoperi cele mai avantajoase oferte de credite ipotecare.

Ce ar trebui să iau în considerare atunci când vreau un credit ipotecar?

Este un împrumut cu garanții (se constituie ipotecă asupra bunului achiziționat).Oferă un termen de rambursare de până la 30 de ani. Optează pentru dobândă fixă, astfel încât să ai parte de rate pe care le poți controla și rambursa ușor.

Când este cel mai bun moment să accesez un credit ipotecar?

Piața imobiliară și modul în care acesta evoluează va influența momentul în care trebuie să iei creditul ipotecar. Experții din domeniu recomandă iarna, pentru că este perioada cea mai puțin aglomerată din an, iar cererea este foarte scăzută.

Cât durează să iau un credit ipotecar?

Între 2 săptămâni și 1 lună, în funcție de actele debitorului și actele proprietății care se achiziționează.

Este mai bine să stau în chirie sau să-mi cumpăr o locuință?

Dacă nu intenționezi să te stabilești într-un loc și ai oportunități de muncă mai bine plătite în alte părți, atunci mergi pe chirie. Dacă ai găsit un loc de muncă permanent și dorești să te stabilești într-o localitate care îți oferă toate condițiile, atunci alege creditul ipotecar.

Pot lua un credit ipotecar la 18 ani?

Da, dar trebuie să te încadrezi în condițiile impuse de bancă. Creditorii ridică, de obicei, limita de vârstă pentru acest tip de împrumut până la 20-22 de ani.

Pot obține un credit ipotecar fără garanții?

Nu, acesta este un tip de împrumut la care este nevoie de garanții (ipotecă asupra bunului achiziționat).

Pot accesa un împrumut ipotecar cu un istoric de credit negativ?

Nu. Creditele ipotecare sunt împrumuturi securizate și este nevoie de un istoric de credit pozitiv pentru a le accesa.

Care sunt avantajele unui împrumut ipotecar?

Poți achiziționa un imobil care va fi proprietate personală. Perioada de rambursare este de până la 30 de ani. Dobânzile pot fi fixe, ceea ce îți oferă un control mai bun asupra plăților.

Care sunt dezavantajele unui împrumut ipotecar?

Trebuie să achiți asigurările obligatorii și opționale pentru locuință. Trebuie să achiți un avans minim de 15%. Dobânda se calculează raportat la ROBOR, ceea ce presupune că valoarea ratei poate crește într-un an.