vivacredit banner

Credit fara adeverinta de venit

Primul lucru la care se gândește toată lumea când e vorba de un credit este că banca va vrea să știe ce venituri ai și, în majoritatea cazurilor, îți va cere o adeverință de venit. Dar ce faci atunci când nu ești, de exemplu, angajat? Cel mai probabil, cauți un  împrumut fără venit.

Acum, se pune întrebarea: chiar există așa ceva? Răspunsul este un da hotărât.

Pentru a primi împrumutul trebuie să completați cererea de împrumut cu informațiile de contact valide (număr de telefon sau e-mail). Aceste informații de contact vor fi utilizate de către companiile creditoare în cazul în care este nevoie să vă contacteze.

Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Max prima dată Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
10 min Nu 200 – 1400 RON 10000 RON 45 zile
15 min Nu 200 – 1000 RON 4000 RON 30 zile
2 ore Da 200 – 2000 RON 2000 RON 25 zile
15 min Da 200 – 2000 RON 2000 RON 30 zile
20 min Da 100 – 3000 RON 3000 RON 59 zile
24 de ore Da 100 – 2000 RON 2000 RON 30 zile

Timp pentru a obține: 10 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 1400 RON

Împrumut max: 10000 RON

Perioadă: 45 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 1000 RON

Împrumut max: 4000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 2 ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 25 zile

Timp pentru a obține: 15 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 200 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 30 zile

Timp pentru a obține: 20 min

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 3000 RON

Împrumut max: 3000 RON

Perioadă: 59 zile

Timp pentru a obține: 24 de ore

Rata dobânzii 0% :

Max prima dată: 100 – 2000 RON

Împrumut max: 2000 RON

Perioadă: 30 zile

Și cine mi-ar da un credit fără venit?

Ei bine, realitatea e că majoritatea băncilor nu fac asta. Vorbind din propria experiență, acum câțiva ani aveam o idee de afacere și aveam nevoie de bani, așa că eram dispusă să ipotechez un apartament pentru a obține suma necesară. Nicio bancă nu a vrut să ia în considerare această opțiune, toate solicitând o adeverință de venit care să arate că pot plăti ratele din salariu. Nu a fost să fie.

Însă în prezent există mai multe instituții financiare nebancare care oferă acest serviciu – dacă ai o casă, o mașină sau un teren, le poți pune gaj și poți lua un împrumut. De obicei se iau în considerare doar terenurile din orașele mari, pentru că realitatea este că în România piața imobiliară este foarte volatilă și nu prea există cifre clare privind valoarea terenurilor din alte zone sau timpul în care un asemenea teren ar putea fi vândut pentru a putea recupera un credit neplătit.

Credit fara adeverinta de venitSuma maximă care poate fi obținută în acest fel printr-un credit fără venit este de 100.000 de euro, depinzând de valoarea gajului – până la 75% din valoarea unui imobil și doar 15% din valoarea unui automobil. Avantajul este că poți folosi în continuare în mod normal bunul respectiv – apartament, teren sau mașină, doar nu-l poți înstrăina până când nu plătești complet împrumutul. Durata de rambursare este de obicei între 3 și 5 ani.

De asemenea, există credit online faraa deverinta de venit, pentru care nu trebuie să faci muntele de hârtii necesar pentru a gaja o proprietate – dar nici suma împrumutată nu mai este atât de mare. Aceste credite se dau pentru a rezolva rapid o problemă neprevăzută, de cele mai multe ori – și sunt plătite înapoi rapid.

Deci și dacă aș putea să duc o adeverință de venit, pot să nu-mi mai bat capul și să obțin creditul online fără adeverinta de venit? Răspunsul este da, cu anumite condiții. În funcție de politica fiecărei instituții financiare nebancare, dobânda poate fi diferită pentru creditele la care s-a prezentat adeverința de venit față de cele unde nu s-a făcut acest lucru – adică, mai mare. Deci, dacă puteți prezenta această adeverință, e mai avantajos să o faceți.

De asemenea, suma pe care o puteți obține poate fi mai mare când prezentați și adeverința – deci dacă aveți nevoie de mai mulți bani, ați putea vrea să o faceți.

În prezent, puteți obține un credit fără adeverință de venit în valoare de maxim 15.000 de lei de la Credius, de 1400 de lei de la Ferratum și de 1000 de lei de la Allegro Credit – cu garanții suplimentare în cazul Credius, având în vedere valoarea mai mare. De asemenea, spre deosebire de cele 30 de zile maxim în care trebuie să dați banii înapoi în cazul Allegro Credit, la Credius puteți da banii înapoi în până la 5 ani, dacă suma împrumutată este mai mare.

Cine poate lua un credit fără adeverință de venit? Orice cetățean român care are peste 18 ani (sau peste 21 de ani în unele cazuri), o carte de identitate și un extras de cont bancar.

De ce ai apela la un credit fără adeverință de venit? După cum am discutat mai sus, pentru că nu poți oferi o adeverință de salariu, fie pentru că nu lucrezi pe moment, fie ești freelancer și lucrezi pe proiecte, cu luni în care câștigi mult și altele în care nu faci nimic, fie pentru motivul foarte interesant că șeful nu vrea să-ți elibereze o asemenea adeverință și el e Dumnezeu în mica firmă în care lucrezi – și din acest motiv nu poți obține un credit de la o bancă.

De obicei oamenii apelează la un credit fără adeverință de salariu când apare o urgență pe care nu o pot acoperi din bugetul lunar normal și când nu au bani puși deoparte pentru a acoperi o asemenea cheltuială. De obicei asemenea cheltuieli neprevăzute pot fi acoperite din sumele pe care le oferă institițiile financiare nebancare, fără alte garanții.

Mai ales când ai copii, știi că se pot întâmpla multe – de exemplu ca un geam să fie spart în plină lună decembrie pentru că cineva a decis să jongleze cu diverse obiecte contondente. Nu ai cum să stai fără geam la cameră când afară e ger, așa că trebuie să chemi rapid o firmă care să-l înlocuiască – și e posibil să plătești și o taxă de urgență, pentru că nu vrei să aștepți o săptămână înlocuirea.

O prietenă a avut recent nevoie să-și opereze cățelul – a venit într-o zi de la serviciu și a descoperit vomă în toată bucătăria, iar bietul de el aproape că nu mai mișca. Evident, a căutat rapid un cabinet veterinar deschis la ora respectivă, unde i s-au făcut analize și a trebuit să treacă printr-o mică operație – și totul s-a soldat cu o notă de plată complet neplanificată în buget.

O altă cunoștință a vrut să aprindă soba, într-o zi senină de ianuarie – și a auzit o bufnitură foarte suspectă. A trebuit să cheme un specialist care a trebuit să demonteze câteva cărămizi, să repare partea fisurată, să le înlocuiască, etc. Evident că a fost o factură mai mare, cu deplasare neprogramată, materiale de găsit imediat, lucrat peste program.

Orice asemenea situație îți dă bugetul peste cap rapid – și destulă lume nu are la cine altcineva să apeleze, așa că singura soluție rămâne creditul fără adeverință de venit – pentru că ai nevoie de bani imediat.

Realitatea e că atunci când te grăbești totul merge încet și e posibil ca exact atunci persoana care se ocupă de adeverințe la muncă să fie în concediu sau să aibă orice altceva de făcut și nu îți permiți să aștepți – când ai posibilitatea să obții o adeverință. Pentru cei care nici nu au de unde să o ia, lucrurile stau și mai complicat.

La ce trebuie să fii foarte atent în cazul unui credit fara adeverinta de venit este cum vei da banii înapoi – da, firma ți-a simplificat foarte mult procesul de acordare și ai primit banii în mai puțin de 24 de ore – dar trebuie să ai mare grijă să îi rambursezi la timp, pentru că penalitățile de întârziere pot fi foarte neplăcute.

Deoarece un credit fără adeverință de venit este destul de riscant pentru firma care îl acordă, penalitățile de întârziere variază între 1,25 și 3% din sold pe zi de întârziere – și suma care se adună poate deveni foarte serioasă foarte repede. Având în vedere că fusese vorba de o cheltuială neplanicifcată, care îți depășea oricum bugetul și că trebuie să plătești și dobânda normală, chiar nu are niciun rost să nu o rambursezi la timp, pentru că altfel cu fiecare săptămână datoria crește și poți intra într-un ciclu vicios în care iei un împrumut ca să plătești un altul, un cerc vicios din care este foarte dificil de ieșit.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci în cazul în care totuși chiar nu ai încotro și trebuie să întârzii la plata ratei este să discuți cu firma de la care ai luat creditul – vei fi plăcut surprins să afli că de obicei firmele sunt flexibile atunci când și tu ești cinstit și deschis, și ai putea obține o amânare a aplicării penalităților. În fond, firma vrea să continuă să-ți ofere serviciile și, dacă știe că nu întârzii intenționat plat, că nu dorești să te sustragi de la plată, va încerca să rezolve totul amiabil.

Un alt lucru foarte important de făcut este evaluarea pe care trebuie să ți-o faci singur înainte de a lua creditul și anume, cheltuiala pe care intenționezi să o faci este chiar urgentă și indispensabilă, sau poate fi amânată  – nici măcar neapărat până când ai toți banii, doar până când suma pe care trebuie să o împrumuți, fiind mai mică, produce și niște rate mai ușor de plătit.

E un lucru pe care trebuie să-l iei în considerare și în cazul în care doreai să faci împrumutul pentru a plăti alte rate, la un alt credit cu dobândă mai mică, de exemplu. Da, nu vrei să ajungi la Biroul de Credit cu retanțe, dar ai putea întotdeauna să discuți și cu banca, la fel cum ai face-o cu IFN-ul, să vezi dacă există posibilitatea de a amâna puțin plata, fără alte probleme – în fond, și banca are același interes să continue o relație de lungă durată cu tine, așa că e posibil să ai o surpriză plăcută.

Pot obține un împrumut rapid fără adeverință de venit?

Da, cu condiția să te încadrezi în condițiile de vârstă, venit și cetățenie impuse de creditor. De asemenea, acest tip de împrumut nu înseamnă că nu trebuie să realizezi niciun fel de venit, ci că forma de venit realizată poate fi verificată prin alte metode decât cele ale prezentării unei dovezi scrise (interogare ANAF, de exemplu).

Ce trebuie să fac pentru a obține un credit fără adeverință de salariu?

Trebuie să realizezi un venit stabil, care poate fi salariu, pensie, indemnizație de șomaj, contract de prestări servicii, diurne, drepturi de folosință ori de autor, activități independente, indemnizație de crește copil, etc. În plus, trebuie să te încadrezi în condițiile de creditare impuse de compania care îți oferă bani împrumut.

Cât de mult pot împrumuta fără adeverință de venit?

Suma maximă pe care o poți obține este de 10,000 Lei. Există creditori care oferă sume și mai mari, așa că verifică pe pagina noastră credit247.ro.

Cât de mult durează aprobarea unui împrumut fără adeverință de venit?

Între 10 minute și 24 de ore în funcție de credit scoringul aplicantului și numărul de cereri de creditare care se află în procesare.

Pot obține un credit fără adeverință de venit dacă am 18 ani?

Da, dar trebuie ca vârsta aplicantului să fie în conformitate cu cerințele legate de etate ale creditorului.

Pot obține un credit fără adeverință de venit dacă am un istoric de credit negativ?

Da, este posibil, dar anumiți creditori pot impune un co-debitor pentru mai multă siguranță și pentru eliminarea oricărui risc.

Se modifică rata dobânzii atunci când accesez un credit fără adeverință de venit?

Ratele de dobândă sunt stabilite de către creditori. În general, pentru creditele nesecurizate, valoarea dobânzii este mai mare în comparație cu împrumuturile securizate.

Ce ar trebui să știu înainte de a accesa un credit fără adeverință de salariu?

Este un împrumut care se adresează unei game variate de venituri, de aceea este atât de popular. Valoarea dobânzii este mai ridicată decât la creditele securizate, iar persoanelor cu un istoric de credit negativ li se poate solicita un co-debitor.