vivacredit banner
Posturi de blog

Cinci idei de distracții gratuite

Ți s-au terminat banii pe luna asta și nu vrei totuși să ceri credite online? E neplăcut dar asta nu înseamnă că nu te poți distra și fără bani până la următorul salariu, iată câteva activități pe care le poți face absolut gratuit:

1. Organizează o seară de jocuri. Îți amintești cum te relaxai în copilărie, atunci când nu existau calculatoare, programe interesante la televizor sau mall-uri? Nu te împiedică nimeni să faci același lucru și azi. Fă rost de un pachet de cărți de joc și provoacă-ți prietenii să aducă toate vechile jocuri pe care le mai au pe acasă. Vă mai amintiți regulile de whisht, șeptică, macao sau Monopoly? O să iasă o seară atât de fun încât probabil o veți repeta și altă dată.

2. Ieși în oraș. Vei fi surprins să afli câte evenimente gratuite de toate felurile există. Ai de ales între spectacole de teatru, concerte, proiecții de film, expoziții de artă, conferințe, concursuri sportive și multe altele. Este o ocazie bună să iei pulsul orașului și să-ți extinzi orizonturile, mai ales dacă mergi în locații necunoscute. Vei găsi pe internet mai multe site-uri care listează evenimente de acest gen, multe din ele sunt și pe Facebook.

3. Fă o plimbare cu bicicleta. Nu este nici o problemă dacă nu ai una, capitala României a preluat modelul din țările mai avansate și există acum mai multe centre de unde poți închiria o bicicletă gratis. Acestea sunt de regulă situate lângă parcuri dar noi îți sugerăm să te plimbi pe străduțe și să explorezi cartierele de case. Dacă te simți în formă, poți chiar să mergi până în Pădurea Băneasa sau să vizitezi o mănăstire de la marginea orașului. S-ar putea să-ți placă atât de tare încât să iei un împrumut rapid și să-ți cumperi propria bicicletă!

4. Vizitează un muzeu. Aproape toate muzeele din oraș au o zi pe lună în care accesul este gratuit. Gândește-te pe care ai vrea să-l vizitezi și intră pe site-ul lui ca să afli exact când se întâmplă asta. O dată pe an mai este și Noaptea Muzeelor, atunci când toate își deschid porțile fără nici un cost. Orașul tău are o grămadă de muzee și case memoriale interesante de care probabil nici măcar nu ai auzit. Știi care este muzeul care se află în cea mai veche casă din oraș? Ai auzit de Muzeul Aviației sau de cel al Pompierilor?

*PUBLICITATE

5. Mergi la un tur ghidat. Vrei să te simți o zi ca un turist în vacanță? Participă și tu la un tur pietonal ghidat prin centrul orașului tău. Este o plimbare relaxantă în care vei afla o grămadă de lucruri pe care nu le știai și ai ocazia să cunoști oameni interesanți. Există mai multe astfel de tururi, o căutare rapidă pe internet îți va spune care este ora și locul de întâlnire. Aceste plimbări nu costă absolut nimic, deși te poți revanșa față de ghizi mai târziu, după ce finanțele tale revin la normal.