ferratum-ro_cae3a6_728x90_ro

IFN credite pentru rau platnici

Ce e IFN, un partid politic, v-ați putea întreba. Nu, nu e un partid politic, IFN este prescurtarea de la instituție financiară nebancară, adică o entitate privată care se ocupă cu unele dintre aceleași lucruri ca și o bancă – de exemplu acordarea de credite – dar nu este organizată în conformitate cu legislația privind băncile.

CompanieTimp pentru a obțineRata dobânzii 0%Max prima datăÎmprumut maxPerioadăLuați un împrumut
15 min Da150 – 600 RON1500 RON30 zile
24 de ore Da100 – 1500 RON1500 RON35 zile
20 min Da100 – 500 RON2000 RON30 zile
1 ore Nu600 – 1800 RON1800 RON5 luni
2 ore Nu200 – 2000 RON2000 RON30 zile
15 min Da100 – 1000 RON2000 RON45 zile
15 min Nu2500 – 66000 RON66000 RON60 luni
20 min Da100 – 1500 RON1500 RON35 zile
24 de ore Nu1000 – 10000 RON10000 RON24 luni
10 min Da100 – 1200 RON1200 RON30 zile
15 min Nu100 – 3000 RON3000 RON30 zile
10 min Da200 – 1400 RON5000 RON45 zile
2 ore Da500 – 2000 RON2000 RON35 zile

Păi dacă nu respectă legislația, cum poate să-mi ofere un credit? Instituțiile financiare respectă legislația societăților comerciale, doar că nu o respectă pe cea specifică băncilor – și de aceea nu este o bancă și nu oferă toate serviciile pe care le oferă o bancă.

Dar, de asemenea, nu are unele dintre cheltuielile destul de serioase pe care le implică legislația bancară românească și nici unele dintre interdicțiile din aceasta – așa au apărut creditele IFN pentru rău platnici.

Ce sunt IFN credite pentru rau platnici?

După cum le arată și numele, sunt credite la care pot apela persoanele care au fost înscrise cu datorii la Biroul de Credit. În asemenea cazuri, de obicei băncile refuză din start acești aplicanți.

De ce totuși IFN-urile nu îi refuză și sunt dispuse să le ofere credite IFN rău-platnicilor? Ei bine, au existat multe cazuri în care oamenii au ajuns pe lista rău-platnicilor din cauze birocratice – multe persoane au fost foarte surprinse să afle că existase câte o sumă infimă – de multe ori sub 10 lei – care nu fusese plătită, cel mai probabil ca urmare a aplicării vreunui comision de care nu fuseseră informați. Evident că nimeni nu se duce să plătească o datorie pe care nu știe că o are, așa că oamenii respectivi au ajuns brusc să nu mai poată lua credite.

Un alt motiv este că de multe ori valoarea unui credit IFN nu este foarte mare – iar pentru cele cu valoare de peste 10.000 de lei se cer giranți sau alte garanții.

ifn credite pentru rau platniciDin cauza problemelor avute anterior cu creditele de valoare mare, mulți dintre cei care apelează la un credit IFN doresc de obicei o sumă mai mică, pentru o urgență pe care trebuie să o rezolve. Aceste persoane știu că trebuie în continuare să facă față ratelor vechilor împrumuturi și de cele mai multe ori nu au bani puși deoparte pentru urgențe, pentru că încearcă să acopere datoriile vechi și de aceea ajung să apeleze la creditele IFN pentru rău platnici.

Apelarea la un credit IFN online poate de asemenea să ajute prin faptul că o persoană aflată în situația de a fi considerată rău-platnică se simte jenată să se ducă la o bancă și să discute cu personalul bancar și să trebuiască să explice de ce a ajuns pe această listă. Desigur, trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre, dar nu e niciodată ușor să recunoaștem că am greșit, uneori că am fost pur și simplu naivi, necitind sau neînțelegând contractul de credit și neinteresându-ne de potențiale taxe și comisioane ascunse.

Realitatea e că sistemul bancar a promovat o creditare destul de puțin transparentă și responsabilă, iar majoritatea oamenilor care au făcut împrumuturi nu erau experți economiști sau experți în limbaj juridic, ceea ce a dus la multe neînțelegeri, rate mai mari decât posibilitățile de plată ale debitorului, etc.

Din asemenea motive, un credit IFN online, unde în stituția financiară nebancară nici măcar nu contactează Biroul de Credit pentru a afla dacă ai sau nu restanțe, poate fi preferat de asemenea persoane.

Alte puncte în favoarea instituțiilor financiare nebancare sunt rapiditatea răspunsului la cererea de creditare și lista mult mai scurtă de documente necesare pentru cererea de credit. Evident, una se influențează pe alta, pentru că este mult mai ușor să verifici o cerere scurtă și una sau două alte hârtii decât un întreg dosar. În plus, nici solicitantul creditului nu mai trebuie să meargă în diverse locuri și să obțină respectivele documente, scurtând și simplificând și mai mult procesul.

Un alt avantaj este că majoritatea instituțiilor financiare nebancare nici nu transmit date Biroului de Credit, deci o întârziere la plata unei sume infime nu cauzează aceleași probleme ca în cazul băncilor.

Și totuși, dacă creditul IFN pentru rău platnici este acordat unei persoane care a ajuns rău-platnică cu rea intenție? E adevărat că viața nu este perfectă și orice firmă, din orice domeniu, știe că se poate confrunta cu evenimente neprevăzute sau cu persoane rău-intenționate. De aceea există diverse tipuri de asigurări și planuri de afaceri cu sume prevăzute pentru pierderi și de aceea dobânzile sunt mai mari la instituțiile financiare nebancare decât la bănci.

O asemenea perspectivă asupra vieții ar fi foarte utilă și pentru persoanele care au ajuns în postura de rău-platnici, deoarece, după cum am menționat și mai sus, în destule cazuri acest lucru nu s-a întâmplat din rea voință ci din necunoașterea sau neprevederea unor evenimente viitoare.

Evident, nu spune nimeni că ar trebui toți să devenim experți contabili ca să înțelegem un plan de afaceri pe 10 ani conform cu normele de contabilitate din trei țări, dar ar trebui să fim cu toții foarte conștienți de două lucruri:

  • exact care ne sunt veniturile și cheltuielile și
  • nu avem cum să știm ce ne rezervă viitorul.

Exact pentru că nu știm ce ne rezervă viitorul

  • schimbări la nivel macro-economic, cum a fost criza financiară
  • modificări majore în cursul valutar, care au dus la problema creditelor în franci elvețieni
  • probleme familiale și de sănătate, care ne pot împiedica să muncim la capacitatea maximă

și multe altele asupra cărora nu avem niciun control, o idee foarte bună înainte de a ne angaja în orice investiție serioasă sau credit ar fi să studiem foarte bine piața de asigurări și să transferăm altcuiva aceste riscuri – există asigurări care plătesc rata creditului până când găsim un alt loc de muncă de exemplu, asigurări CASCO pentru a acoperi toate reparațiile necesare mașinii și multe altele, care ne pot scuti de o mulțime de bătăi de cap.

De asemenea, o imagine clară a veniturilor și cheltuielilor noastre lunare sub forma unui simplu tabel/document Excel ne poate arăta mult mai clar ce ne permitem și ce nu.

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă