vivacredit banner
Posturi de blog

Credit cu buletinul on Sănătatea primează!

Dacă intrii într-o disscuție despre sănătate cu oricine, vei afla că toți își doresc o alimentație cât mai sănătoasă dar nu știu cum sa combine alimentele încât sa fie benefice pentru fiecare organism în parte.

Ideea de a fii support în nutriție si alimentație este una promițătoare. Eu personal cred că oamenii, cel putin cei din România, au nevoie de acest support, punând în balanță sistemul de sănătate .

Cel mai recent studio arată că obezitatea este în plină creștere în România, cel puțin în ultimii ani. Specialistii în nutriție și alimentație sunt cei mai cautați. Aproape 8 din 10 români își doresc un om care sa le ofere support pentru a slăbi și de a ajunge să aiba un mod de viață sănătos.

Daca îți faci griji în privința bugetului de finanțare al acestei afaceri, te pot ajuta. Orientează-te către o oferta unui credit cu buletinul online. Aceasta  modalitate de finanțare este la îndemâna oricui și îți va asigura start-ul de care ai nevoie.

Înainte de asta trebuie sa ai clar întipărit în minte ce însemna cu adevărat un nutritionist. Știi ce este acest om??? Este cel care este un expert , în adevăratul sens al cuvântului, în problemele ce privesc alimentatia sănătoasă. Acesta colaborează de obicei cu serviciile medicale și cu specialiștii în nutriție . Au acces la cele main oi descoperiri în acest domeniu. Este o mare diferența între un nutritionist si un dietician. Nutritionistul se axeaza mai mult asigurarea unei alimentații sănătoase pentru a preveni anumite boli. Dieticianul în schimb lucrează cu oamenii care sufera deja de o problemă de sănătate.

Hai sa vedem de ce avem nevoie pentru a reusi într-un astfel de domeniu. Ai nevoie  de un anumit tip de exprimare, de tehnologie bazata pe informatie, de anumite documente scrise dar și acele tabele unde sunt specificate caloriile și acțiunea biologică ale alimentelor. Normal ca trebuie să ai studii superioare, dar sunt acceptate si cele medii cu condiția sa ai specializare în unul din domeniile următoare: farmacie, biologie, medicină, alimentație sau chimie. Pe lânga toate astea, daca nu ai răbdarea necesara nu vei reusi.

Oamenii care au nevoie de ajutor in aceasta direcție sunt încă reticenți, deoarece ei se așteaptă să aibe de respectat anumite reguli dure sau un meniu sărăcăcios care le poate produce o stare de anxietate, și pe lângă asta să scoata din buzunare sume substanțiale de bani. Dar tu trebuie sa poti sa le explicit ca nu este deloc așa. Trebuie sa interacționezi cu pacientul, în așa fel încât să  înțeleagă ce anume greșeste in alimentația lui. Apoi pe baza programului de lucru, ale afectiunilor pe care le are pacientul și de ce nu și de preferințele lui, poți opta pentru un program de nutritie.

Oamenii în general sunt destul de comozi , și preferă să se informeze pe diferite site-uri sau din gura unora care pur și simplu își dau cu părerea. Dar nu este deloc bine, înainte de toate fiecare om trebuie să își cunoască propriul corp, pentru că fiecare dietă este specific unui singur om, avem organisme diferite, total diferite. Așadar dacă fac asta, vor vedea și efectele negative mai devreme sau mai târziu, când recuperarea va fi una mult mai grea.

Aceasta afacere pe lângă partea financiară îți adduce ceva si mai important, pur și simplu bucuria unui pacient pe care l-ai ajutat să scada în greutate, căruia ai reușit sa îi schimbi modul de viață și i-ai redat din nou încrederea in el. Acest sentiment este unic, și crede-mă că  asta te ajuta sip e tine să vezi viața altfel.

*PUBLICITATE

 Tu în calitate de nutritionist ai obligația de a avertiza pacienții că aceste diete din popor le pot afecta grav starea de sănătate, atât cea fizica dar si cea psihică. Câteva dintre aceste afecțiuni fizice sunt : Lipsa de minerale sși vitamine. Stii ce înseamnă asta??? Un dezastru total, adică poti face ulcer, poti avea stări de oboseală frecvente, poti ajunge la chelire etc. Tu trebuie doar să ajuti oamenii sa înteleagă ca pot avea rezultatele dorite  doar cu un stil de viață sănatos, care îi va ajuta și pe partea cu pierderea kilogramelor dar pot preveni si boli cornice. Lumea trebuie sa știe ce mânâncă, si să vadă avantjul acestor mese bine puse la punct. Dintre cei care țin faimoasele diete, cred ca 9 din 10 , după perioada de dieta se întorc la acele torture si mâncăruri tip fast- food, cee ace înseamna ca nu au rezolvat absolut nimic din ce si au propus.

 Tu în calitate de nutritionist, pe lângă acest program alimentar pe care il vei da pacientului, vei fii stâlpul de sprijin, vei fii motivatia lui. Interesant nu??? Tu vei ghida drumul și -l vei “ trage de urechi” atunci când se abate de la acest drum. Cu toate astea vei fii singurul care va stii sa îl convingă că trebuie să meargă mai departe și sa nu se dea bștut la primul hop din acest nou început.

Ca și nutritionist nu ai un secret magic prin care să il ajuți, nu ești magician, ești doar conștiința pacientului care are întruchipare umană, și participă la procesul de regăsire al echilibrului alimentar.

Trebui să fii pregătit să faci o evaluare corectă asupra stării de sănătate a pacientului, a tot ce înseamnă compoziția corporală  dar si capabilitatea de a pune pe hârtie acele obiective perosnalizate. Sunt până la urmă recomandări specific pentru fiecare pacient în parte , exact așa cum afce si un antrenor în sport, numai că aici  pricipală este alimentația. Este evident faptul că acest program de nutriție este combinate cu sportul. Mișcarea are o contribuție de aproximativ 30 % în procesul de nutriție. Dar totodata trebuie sa știi ca sportul fara o alimentatie corecta nu are acele rezultate mult dorite.

Până una alta, apucă-te de treabă și ajuta oamenii să fie sănătoși. Sănătatea este pe primul loc în viața unui om.

Sfatul pe care îl poti da la început pacienților este Acela că nu există pe lume o dietă minune, exista cu adevărat doar modificări în stilul de viață pe care îl ai.