vivacredit banner
Păreri

Credius păreri

Credius este o instituție financiară nebancară (IFN) cu o abordare destul de interesantă, a cărei deviză este „Bani pentru Români Corecți”. Compania este înregistrată sub numele Credius IFN S.A. și activează pe piața din România din anul 2013. Instituția nu oferă informații despre originea fondurilor însă dispune de un capital social important, în valoare de 35.896.854 RON.

Pagina de internet a firmei are un design simplu, bazat pe numai trei culori: gri, verde și roșu. Ca și în cazul altor IFN, principalul element de pe pagină este un calculator de credit, însă Credius are de fapt două, câte unul pentru fiecare dintre categoriile importante de produse ale companiei. Credius se laudă cu faptul că împrumuturile lor ar fi mai ieftine decât altele similare și cu prezența offline destul de extinsă.

Credius are conturi pe toate rețelele sociale importante (Facebook, Twitter, Google+, Linkedin și Youtube), cu o medie de o postare zilnică pe Facebook și răspunsuri relativ lente la întrebări. Există și un blog cu texte pe teme legate de finanțele personale, însă acestea conțin destul de puține date utile, fiind mai degrabă niște reclame lipsite de transparență pentru produsele companiei. Site-ul include și o secțiune dedicată partenerilor care vând diverse bunuri și active.

Deși Credius se laudă în mai multe locuri de pe site cu cele mai ieftine credite până la salariu, în realitate nu are un asemenea produs în portofoliu și se specializează mai degrabă în împrumuturi cu valoare și durată medie sau lungă.

*PUBLICITATE

Așa-numitele credite mici pe termen scurt încep de la 600 de lei, cu un maxim de 2000 de lei și termen de rambursare în 4, 5 sau 6 luni. Toate produsele companiei au și posibilitatea de a opta pentru un sistem de rate descrescătoare, care oferă o dobândă mai avantajoasă. Creditele mari pe termen lung încep tot de la 600 de lei dar ajung până la 30000 RON, pe o perioadă între 7 și 60 de luni. Compania oferă și credite pentru pensionari, fără limită de vârstă.

Credius are și produse inovative, care nu se regăsesc în oferta altor IFN. Creditul pentru diaspora este destinat românilor care muncesc în Italia, Spania sau Marea Britanie și necesită cel puțin o lună de vechime la locul de muncă. Se pot obține 600-9000 de euro sau 500-7500 lire sterline, pe o durată între 4 și 60 de luni.

O altă facilitate interesantă, numită Pachetul Anticredit, te recompensează cu un bonus pentru rambursarea anticipată a unui împrumut. În premieră pe piața nebancară din România, Credius a instalat și automate de credit doar cu buletinul, care pot fi găsite și în supermarket-uri.

Compania are program non-stop și poate fi contactată oricând prin telefon la 031 9005 și prin email la salut@credius.ro. Sediul central se află în Voluntari, Bd Pipera nr. 1/I, bl. ADMIN D+P+M+4E, et. 3+4, intr. A, Județul Ilfov. Credius are însă o rețea extinsă de puncte de vânzare în toată țara, dintre care 13 numai în capitală. Acestea sunt de regulă amplasate în mall-uri, magazine sau centre comerciale și oferă credite pe loc.

Solicită împrumut