vivacredit banner
Posturi de blog

Cum să ai parte de vacanțe ieftine?

Nu știi cum se face, dar toate persoanele din jurul tău postează zilnici poze pe site-urile de socializare din diversele țări pe care le vizitează, în vreme ce tu nu știi cum să îți gestionezi salariul astfel încât să poți plăti toate facturile și dările la stat.

De fiecare dată când ai încercat să îți faci vreun plan de plecare în concediu într-o țară străină, pur și simplu nu reușeai să găsești o modalitate prin care să nu cheltui peste 500 Euro de persoană, sumă care chiar îți pare cam mare. Tocmai de aceea ai început să cauți pe internet și ai dat peste un portal de finanțe, unde ai găsit câteva sfaturi despre cum să economisești bani în concedii, ce vor fi prezentate în continuare.

Pentru drumul până acolo

  • Alege în primul rând să zbori cu o companie low-cost, care operează cu prețuri foarte mici, de câteva ori mai reduse decât cele de linie. Este drept că poate nu vei avea parte de confortul și condițiile pe care le-ai văzut în filme, dar pentru un zbor de câteva ore nici nu ai nevoie de prea multe.
  • Fă-ți rezervarea din timp, de preferat cu mai bine de șase luni înainte și alege să nu zbori către destinație în week-end, pentru că prețul va fi mai mare cu câțiva zeci de Euro.
  • Dacă ai de gând să pleci cu mai multe persoane, grupați-vă câte patru și mergeți cu mașina, dacă destinația nu este prea departe. Pe lângă faptul că veți economisi niște bani, vă veți putea bucura și de vizitarea unor alte zone în afară de cea în care trebuie să ajungeți.

Pentru cazare

  • Fă-ți rezervarea din timp – la fel ca și în cazul transportului, cu cât îți vei face rezervarea mai din timp, cu atât vei reuși să obții reduceri mai mari de prețuri.
  • Nu sta la hotelurile din centru. Alegând locuri de cazare mai depărtate de centru, te vei putea bucura de prețuri mai avantajoase.
  • Alege hosteluri sau bed & breakfast. Hotelurile sunt, ca regulă generală, ceva mai scumpe față de celelalte variante de cazare disponibile. Dacă nu ai prea multe idei preconcepute legate de locul în care dormi, poți alege să înnoptezi în pensiuni sau în apartamentele închiriate de oameni, așa numitele B&B, , foarte elegante și curate, unde vei economisi cu până la 30 sau 40 % față de costul unei camere la hotel. Mai avantajos ai ieși dacă mergi pe mâna hostelurilor, unde un pat intr-o cameră mixtă nu va depăși 20-25 Euro pe noapte, indiferent de locația în care alegi să mergi.

Pentru vizitare

  • Intră pe site-urile de prezentare ale atracțiilor turistice pe care dorești să le vizitezi. Unele dintre ele vor avea costuri reduse sau chiar intrări gratuite în anumite zile ale săptămânii sau intervale orare, așa că ar fi bine să profiți de ele.
  • Discută cu turiștii care așteaptă la intrarea în muzee și așteptați să intrați mai mulți deodată, pentru a primi reducerile de grup.

Pentru transport

  • Nu lua taxiul. La fel ca și în cazul stațiunilor de la noi din țară, taxiurile sunt foarte scumpe, ca să nu mai vorbim că peste tot vei putea da de șoferi care vor încerca să te ocolească ceva mai mult, în speranța unei curse mai mari.
  • Mergi cu mijloacele de transport în comun. Acestea în general sunt foarte bine puse la punct și sunt mult mai avantajoase din punct de vedere financiar. Astfel, vei putea ajunge la destinație destul de repede.
  • Circulă pe jos. Dacă nu te grăbești foarte tare și ești un mare fan al arhitecturii clădirilor din orașele vizitate, alege să mergi mai mult pe jos. Ordonează-ți obiectivele turistice în așa fel încât să fie cât de cât grupate și mergi pe jos între ele, experimentând ce înseamnă să trăiești în orașul respectiv.

Pentru mâncare

  • Nu mânca la restaurante, înainte de a verifica meniul. Uită-te atent, pentru că anumite stațiuni te taxează doar pentru simplul fapt că te-ai așezat la masă. De altfel, cam în orice oraș din Vestul Europei se va dovedi a fi destul de scump să mănânci într-un restaurant, așa că dacă vrei să economisești bani ar fi indicat să le ocolești, pe cât posibil.
  • Alege mâncarea de tip fast-food. Nicăieri pe un sandviș sau o felie de pizza nu vei plăti mai mult de 4-5 Euro. Tot la fel, covrigei sau gogoși vor putea fi achiziționate de la tot pasul, economisind o mulțime de bani, comparativ cu cât ai cheltui în cazul unei mese într-un restaurant.
  • Mănâncă din supermarket-uri. Dacă vrei să economisești și mai mult, alege să mănânci din supermarket-uri. Așadar, seara, înainte de a intra în cameră, du-te la magazin și cumpără una dintre mâncărurile gătite pe timpul zilei, care cu siguranță va fi la preț redus și ia-ți și pâine și mezeluri, din care să îți prepari sandviciuri pentru a doua zi. În felul acesta, îți va rămâne în buzunar o sumă destul de semnificativă de bani.

Pentru băutură

Este de preferat să eviți să bei atunci când ești în altă țară. În pub-uri costul unei simple beri va fi adesea peste 5 Euro, în vreme ce pentru o sticlă de vin vei scoate fără probleme 20 Euro din buzunar. Dacă totuși vrei să te relaxezi cu un pahar în mână seara, după o plimbare istovitoare, poți alege să îți cumperi băuturile alcoolice din supermarket-uri, economisind în felul acesta o mulțime de bani.

*PUBLICITATE

Așadar, urmărind sfaturile ce au fost prezentate ceva mai sus, vei putea, fără doar și poate să vizitezi și tu acele orașe la care doar visai atunci când erai copil. Chiar dacă nu îți vei pune poze pe site-urile de socializare cum mănânci la restaurante de cinci stele, cele mai importante vor fi experiențele trăite acolo și faptul că te vei bucura de un sejur minunat, necheltuind o avere.