vivacredit banner
Posturi de blog

Cum să economisești bani în timpul călătoriilor

Chiar și atunci când plecăm în vacanță cu un buget mare, tot reușim de regulă să cheltuim toți banii și să ne întoarcem acasă lefteri sau chiar cu datorii. Sunt frecvente cazurile în care este necesar un împrumut rapid chiar după concediu, pentru a acoperi gaura. Ajungem aici pentru că în concediu suntem mereu relaxați și neatenți, iar zonele turistice sunt pline de capcane și de produse inutile pe care suntem tentați să le cumpărăm.

Pentru a face economii, este nevoie în primul rând de o planificare riguroasă a călătoriei. Alege mai întâi o destinație realistă, toți ne dorim să ajungem în locuri gen Bora Bora dar trebuie să ne și permitem acest lucru.

Analizează cât mai din timp ofertele de pe piață

Agențiile de turism oferă reduceri importante pentru rezervările făcute devreme dar și dacă preferi să călătorești individual vei beneficia de prețuri promoționale din partea hotelierilor. Prețurile biletelor de avion variază foarte mult, verifică-le cât mai des până găsești oferta cea mai favorabilă. Dacă ai un program flexibil, poți alege varianta de a aștepta până în ultima clipă pentru a beneficia de ofertele last-minute ale agențiilor de turism, care pot avea discount-uri substanțiale.

Dacă ai un buget redus, mergi în vacanță în afara sezonului de vârf, când vei plăti mult mai puțin

În anumite zone cum ar fi Grecia este chiar indicat să călătorești în septembrie, când apa este caldă dar temperatura de afară nu mai atinge valori extreme.

Caută cea mai bună cazare. Pe un portal de rezervări gen booking.com poți compara multe oferte de hoteluri din aceeași zonă și beneficia de promoții. Închirierea unui apartament este de multe ori o soluție mai convenabilă. În unele țări au luat amploare platformele care oferă posibilitatea de a închiria casa cuiva sau o parte a ei, cel mai popular site de acest tip este Airbnb.

Încearcă să respecți un buget pe zile. Chiar dacă nu vei reuși asta în fiecare zi, măcar știi că azi ai cheltuit mai mult decât trebuia și că mâine trebuie să fii mai econom pentru a compensa.

Ia de acasă cât mai multe lucruri de care ai nevoie

Vei economisi mult dacă de exemplu cumperi de la noi articolele de plajă și nu de la fața locului. Dacă fumezi, procură din țară câte pachete ai nevoie, în străinătate sunt mult mai scumpe. Ia cu tine gustări și apă pentru drum. Fă plinul de benzină acolo unde este mai ieftin, de exemplu, în Turcia combustibilul costă mult, așa că alimentează înainte de a părăsi Bulgaria. Folosește frigiderul din cameră pentru a te aproviziona de la supermarket, nu trebuie să mănânci fiecare masă la restaurant.

*PUBLICITATE

Fă-ți bine temele înainte de a pleca de acasă, află dacă sunt obiective pe care le poți vizita gratuit sau dacă există prețuri promoționale în anumite zile.

Și mai ales, nu da banii pe prostii! Tarabele și magazinele sunt pline de tot felul de obiecte și suveniruri pentru turiști, de calitate proastă și care de fapt nu-ți folosesc la nimic.