vivacredit banner
Posturi de blog

Cum să economisești bani zilnic

Imaginează-ți cât de frumos ar fi ca de fiecare dată când îți verifici contul să vezi că ai tot mai mulți bani care se acumulează în fiecare lună. Ce ai face cu suma respectivă? Ai pleca într-un concediu mult visat și bine meritat într-o stațiune călduroasă la Marea Mediterană? Sau poate că simțul tău pragmatic ar câștiga și ți-ai dori mai degrabă să îți modifici câte ceva prin casă ori să îți schimbi mașina de spălat, care nu mai funcționează bine de luni întregi, dar pe care încă nu ți-ai permis să o înlocuiești?

Sau cât de frumos ar fi ca în momentul în care îți vine vreo factură mult prea mare la utilități, cum se întâmplă atunci când uiți să dai indexul pentru mai multe luni la rând, să nu te mai vezi nevoit să cauți cele mai bune credite România pentru a o achita, ci doar să iei din banii economisiți și să îți rezolvi problema?

Ei bine, toate acestea pot deveni realitate dacă reușești să înveți cum să pui bani deoparte. Pasul pe care trebuie să îl faci nu este unul ușor și cel mai adesea vei avea nevoie de ajutor în special la început, dar tocmai de aceea a fost creat și articolul de față. Îl poți considera ca pe un ghid ce te va ajuta să economisești bani, schimbând câteva obiceiuri pe care le ai în viața de zi cu zi.

Cum să începi să economisești bani

A economisi este de fapt mai mult o stare de spirit, ca un simț pe care trebuie să ți-l dezvolți, cu timpul, firește. Începe cu puțin și vei vedea satisfacția și fericirea pe care o vei avea la final de lună, când vei observa că ai mai mulți bani în cont, fără să trebuiască să te chinui. Ce trebuie să iei în considerare este că dacă vrei să reușești în a pune bani deoparte, nu trebuie neapărat să nu mai cheltui deloc, ci să înveți să scoți din buzunar mai puțin decât o făceai înainte. În continuare vei observa cum.

Obiceiuri simple, zilnice, cu ajutorul cărora vei economisi bani

Câteva schimbări care la prima vedere pot părea minore în obiceiurile zilnice, vor avea rezultate peste așteptări în balanța contului de la finalul lunii. Desigur că nu trebuie neapărat să urmezi fiecare dintre sfaturile ce vor fi prezentate în continuare și, totodată, nu trebuie să te rezumi doar la ele. Găsește varianta care te satisface cel mai mult și care se potrivește cel mai bine stilului tău de viață, iar apoi încearcă să o îmbunătățești de la un salariu la altul.

Folosește-te de tehnologie

În mod cert ai un smartphone, pe care cel mai probabil îl folosești pentru a primi telefoane și ca să accesezi rețelele de socializare și cam atât. Ei bine, află că există o mulțime de aplicații care te ajută să economisești bani. Aceste portofele electronice, după cum se numesc, sunt gratuite și pot veni cu multe funcții, cea mai importantă fiind aceea că te ajută să ții o evidență clară a cheltuielilor zilnice reale, pe care vei putea apoi să le analizezi.

După câteva luni în care notezi acolo absolut toți banii pe care îi scoți din buzunar, uită-te atent care dintre obiceiurile zilnice sunt cele mai costisitoare și găsește o modalitate prin care să scazi sumele respective: bei trei cafele pe zi, redu-le la două; consumi în fiecare seară două beri, sau două pahare cu vin când ajungi acasă, după muncă, renunță la unul și tot așa. Fiecare modificare pe care o faci în sensul acesta se va regăsi în suma rămasă în contul de cheltuieli, la final de lună.

Folosește-te cât poți de reducerile restaurantelor

Nu spune nimeni să nu mai mănânci în oraș, dar poți beneficia de reducerile aplicate de anumite restaurante. Astfel, de cele mai multe ori, dacă mergi într-un anumit interval orar, te vei putea bucura de mese reduse și cu 30 sau 40 %. Totodată, există site-uri specializate în cupoane de reduceri, de care vei putea beneficia și cu ajutorul cărora vei economisi zilnic sume de bani, nefiind nevoit să îți schimbi obiceiurile alimentare, ci doar orele la care mergi la restaurant.

Distrează-te ”de buget”

Exact precum restaurantele, teatrele vor avea prețuri diferite la spectacole. Astfel, cele care se joacă în timpul zilelor din cursul săptămânii vor avea prețul de acces mai mic cu până la 30 % în comparație cu cele din week-end. La fel se întâmplă și cu prețul de intrare la cinematografe, ori la biliard. Așadar, nu este nevoie să renunți la distracție, ci o poți face în continuare identic ca până acum, doar că ar fi ideal dacă ai schimba zilele și orele, dacă vrei să economisești și ceva bani.

Fă-ți shopping-ul online ceva mai dificil

O mulțime de companii specializate în comerțul electronic vin cu aplicații proprii în care îți poți introduce datele de card și când vrei să achiziționezi ceva doar apeși două butoane și gata, tranzacția este efectuată. Acest obicei este unul extrem de profitabil pentru ei, dar nu atât de benefic pentru tine.
Studiile au arătat că dacă de fiecare dată când ai vrea să faci o achiziție online ar trebui să îți introduci manual datele de securitate, vei scădea cu cel puțin 25 % valoarea cumpărăturilor. Iar această reducere ține doar de percepția cheltuielii și din faptul că îți oferi ceva mai mult timp în care să reflectezi dacă într-adevăr ai sau nu nevoie de articolul respectiv.

*PUBLICITATE
Confecționează singur cadourile

Chiar dacă nu ești foarte talentat în ceea ce privește aranjarea diverselor obiecte sau decoruri, caută pe internet și cu siguranță vei găsi idei de cadouri Do It Yourself care sunt ușor de făcut de către oricine și care, pe deasupra, sunt incredibil de ieftine comparativ cu cele de cumpărat. Și crede-ne că toate persoanele cărora le vei oferi cadouri DIY vor fi mult mai încântate de efortul și grija depusă de tine decât dacă le-ai lua un ursuleț de pluș de la supermarket.

Așadar, aducând aceste mici modificări în viața ta, care după cum observi sunt unele ce au un impact minim asupra stilului tău de viață, vei putea la finalul lunii când tragi linie să observi ceva mai mulți bani în contul curent. Deci, ce mai aștepți? Pune-le în aplicare de azi.