vivacredit banner
Posturi de blog

De ce este recomandată o asigurare de călătorie și în ce condiții este utilă?

Călătoriile efectuate în străinătate implică costuri destul de mari, mai ales dacă este vorba despre o deplasare pe distanțe lungi. În plus, atunci când durata călătoriei depășește un anumit interval, riscurile devin din ce în ce mai posibile. Pentru a alege cea mai potrivită ofertă  în materie de asigurări de călătorie trebuie să știi care sunt avantajele oferite de o astfel de asigurare și ce acoperă aceasta.

O asigurare de călătorie acoperă anulările care survin în timpul călătoriei, o gamă variată de cheltuieli medicale, evacuări, pierderi sau întârzieri și îți pune la dispoziție un serviciu de asistență non-stop. Așa că, înainte de a-ți face calculele pentru vacanța ta, asigură-te din toate punctele de vedere, astfel încât să ai parte de liniște totală pe tot parcursul călătoriei.

De ce este utilă o asigurare de călătorie atunci când pleci în deplasările lungi?

Indiferent de destinația aleasă, niciodată nu știi ce se poate întâmplă și cum călătoria ta poate fi afectată de diverse probleme care nu țin de voința ta. O asigurare de călătorie îndeplinește rolul de garanție pentru că lucrurile să se desfășoare în conformitate cu planul stabilit de tine pentru desfășurarea călătoriei.
Îți oferă acoperire pentru o varietate de situații neprevăzute, așa că, dacă ai opta pentru Generali asigurare călătorie, de exemplu, beneficiile tale o să se reflecte în calitatea întregii tale călătorii. Nu uita că dacă vei călători cu familia, majoritatea companiilor de asigurări din acest domeniu oferă asigurare gratuită minorilor, ceea ce constituie un real avantaj pentru tine pe întreaga durată de desfășurare a călătoriei.

Ce acoperă o asigurare călătorie pentru beneficiar?

Iată care sunt situațiile în care vei obține beneficii inegalabile dacă ai optat pentru o astfel de asigurare:

*PUBLICITATE
 • Anularea călătoriei și a opțiunilor stabilite anterior – orice asigurare călătorie online îți oferă acoperire pentru acele costuri plătite în avans, precum cazarea, transportul și închirierea de mașini, pe care nu le poți recupera de la altă sursă (de exemplu, de la operatorul de turism de la care ai achiziționat pachetul de călătorie), în cazul în care nu mai poți merge în călătoria stabilită.
 • Cheltuieli medicale de urgență și repatriere – tratarea anumitor simptome de boală care nu implică spitalizare este ușor de realizat și pe plan local, dar rolul unei astfel de asigurări este de a-ți oferi acoperire pentru situațiile în care ai nevoie de asistență medicală de urgență în străinătate – este posibil să nu poți comunica cu medicii și va trebui cel mai probabil să plătești pentru tratamentul de care vei beneficia. Pentru o asigurare călătorie prețul nu este atât de mare în comparație cu acele cheltuieli de natură medicală pe care trebuie să le plătești în cazul unei întâmplări nefericite de acest gen. Este acoperită inclusiv repatrierea bolnavului, ceea ce înseamnă că nu trebuie să-ți mai faci probleme în ceea ce privește costurile de transport înapoi în țară.
 • Acoperirea bunurilor proprietate personală, a documentelor de călătorie și obiectelor valoroase din bagaje în caz de pierdere sau furt – unele dintre dezastrele frecvente dintr-o vacanță sunt cele legate de pierderea bunurilor personale, cum ar fi bagaje care sosesc cu întârziere, pierderea pașapoartelor sau deteriorarea obiectelor de valoare, așa cum sunt laptopurile și alte gadget-uri. O asigurare călătorie ieftină nu acoperă în totalitate toate aceste pierderi, de aceea este recomandat să optezi pentru o asigurare care să îți ofere cât mai multe avantaje.
 • Accidentele rezultate din sporturile și activitățile extreme – atunci când pleci în destinații care sunt recunoscute pentru astfel de opțiuni oferite clienților (precum sporturi nautice de vara și sporturi de iarnă, jet ski, jumping bungee și salturi cu parașuta ori zboruri cu parapanta) ideal ar fi să te asiguri. Cele mai bune asigurări de călătorie îți oferă acoperire pentru astfel de situații, în cazul în care se întâmplă accidente și tot ceea ce implică astfel de situații.
 • Asigurarea de consultanță juridică – în cazul în care ai nevoie de consultanță juridică în legătură cu călătoria ta sau ai nevoie de ajutor întocmirea unei reclamații legale în legătură cu călătoria ta, anumite asigurări de călătorie oferă și o astfel de opțiune.
 • Acoperire în caz de accidente personale, invaliditate și deces – chiar dacă nu este un gând care să te preocupe în călătoria ta, este important că o asigurare călătorie să includă și acoperirea unor astfel de cazuri (pentru deces și invaliditate accidental), urmând să obții un beneficiu dacă mori sau rămâi invalidat permanent în urma unui accident care a avut loc în timpul călătoriei.

De aceea, atunci când pleci în deplasări a căror durată de timp este mai îndelungată de 2 săptămâni sau ai optat pentru destinații cu un grad mai ridicat de pericol, asigură-te! În acest fel nu doar că te vei proteja pe tine și interesele tale, dar ii vei proteja și pe cei dragi, care te vor știi ceva mai în siguranță!

Asigurarea de călătorie nu poate împiedica apariția acestor probleme pe parcursul călătoriei, dar poate reduce semnificativ impactul financiar al acestor probleme asupra bugetului tău. Cele mai bune asigurări de călătorie sunt vândute pentru o singură călătorie sau pentru călătorii care se desfășoară la anumite termene, de obicei un an, cu opțiunea de a fi reînnoita pe termen nelimitat. Așadar, o asigurare călătorie îți oferă următoarele avantaje pe care trebuie să le iei în considerare:

 • Întreruperi ale călătoriei datorate evenimentelor care nu au fost excluse
 • Anulări (ale întregii călătorii sau numai a unor părți ale acesteia)
 • Bagaje pierdute sau întârziate
 • Nelivrarea bagajelor de către operatorul de zbor sau de către furnizorul de servicii
 • Evacuările de urgență (din cauza pericolelor fizice și a situațiilor de urgență medicale)
 • Furtul și alte infracțiuni
 • Tratamentul medical
 • Accidente mortale (inclusiv cheltuielile legate de repatrierea persoanei decedate)
 • Distrugerea accidentală

Ține minte că asigurarea pentru o călătorie unică oferă un nivel de acoperire mult mai generos pentru întreruperea și anularea călătoriei, în timp ce asigurările de călătorie anuale sunt mult mail imitate în această privință. Acest lucru este important deoarece întreruperea și anularea călătoriei se numără printre evenimentele cele mai frecvent invocate și benefice din punct de vedere financiar. Ia în calcul toate aceste aspecte și îngrijește-te din timp să semnezi o asigurare de călătorie pentru a te bucura cu adevărat de vacanța ta!