vivacredit banner
Posturi de blog

Afaceri de succes care îți permit să te bucuri de prosperitate financiară

Astăzi este din ce în ce mai simplu să îți deschizi o afacere, care să-ți ofere stabilitate financiară. Avantajele oferite de către mediul online sunt multiple, iar dacă îți lipsesc banii, cu siguranță că o să poți obține finanțare sub formă de credite persoane fizice de la creditori nebancari. Cu toate acestea nu este atât de dificil să ai parte de succes în mediul online, iar dovadă stau acele afaceri de succes în România care au pornit de la niște idei simple. Țara noastră le oferă antreprenorilor posibilitatea de a excela în afaceri de succes din sfera retail-ului (așa cum este brandul românesc Dedeman), în domeniul de IT (așa cum este BitDefender) sau în agricultură (Agricola Internațional).

Nu trebuie uitate nici domeniul construcțiilor, care au fost impulsionate puternic de programe precum Prima Casă sau cel al serviciilor. O serie de oameni de afaceri de succes din țara noastră, precum Ion Țiriac, au ajuns să fie clasați în topurile internaționale de profil, așa cum este Top Forbes. Fie că este vorba despre afaceri de succes la țară sau despre afaceri online de succes, orice persoană determinată poate reuși în ceea ce îți propune, pentru că astăzi este atât de ușor să obții prosperitatea financiară și-n România.

Afaceri care îți oferă posibilitatea de a obține bunăstarea financiară

Atunci când este vorba despre succesul în afaceri, majoritatea celor care au reușit, spun că acesta se obține cu ambiție, determinare, motivație, răbdare, asumarea riscurilor într-un mod controlat și exploatarea la maxim a tuturor oportunităților. O serie de top afaceri de succes au fost dezvoltate pornind de jos, iar ceea ce trebuie să știe toți cei care își doresc să ajungă să obțină prosperitatea financiară este că în mediul online există o multitudine de alternative care-ți permit să o obții. Iată cum poți ajunge să te înscrii în seria acelor povești de succes în afaceri care au ajuns chiar și subiect de film:

 • Alege o nișă sau un domeniu de activitate care să-ți ofere posibilitatea de a-ți construi o afacere solidă, pe niște baze reale;
 • Asumă-ți riscuri controlate, mai ales atunci când ești la începutul afacerii;
 • Ține cont de părerea celor cărora li te adresezi și caută întotdeauna să păstrezi legătura cu aceștia;
 • Împarte profitul obținut în economii și reinvestirea restului în afacerea ta, pentru a o dezvolta până la nivelul urmărit;
 • Propune-ți obiective realizabile și nu dezarma atunci când ai parte de eșecuri- trebuie să înveți din astfel de experiențe pentru a reuși mai departe;
 • Prosperitatea financiară trebuie menținută din momentul în care a fost atinsă, așa că, întotdeauna îngrijește-te să ții sub control cheltuielile inutile;
 • Afacerea ta este cea mai importantă, așa că acordă-i timpul necesar pentru a o face să ruleze fără probleme.

Urmărindu-ți cu perseverență obiectivele, o să ai parte de cele mai de succes afaceri, indiferent de domeniul în care vei alege să lucrezi. Fie că este vorba despre afaceri de familie de succes, fie că realizezi ceva pe cont propriu, asigurându-ți prosperitatea financiară, o să ai parte de posibilitatea de a te număra și tu printre acele afaceri românești de succes.

Afacerile mici sunt cheia succeselor mari!

Dacă vei analiza diversele exemple afaceri de succes o să constați că acestea au fost clădite pe baza unor idei de afaceri de succes. Cu toate acestea o să observi că mulți dintre cei care au pornit pe drumul succesului nu au avut parte de investiții financiare prea mari, ci, pur și simplu, s-au asigurat că ideea lor este cât mai bine implementată, reușind de fiecare dată să urmeze planul stabilit. Iată câteva idei de afaceri pe care le poate face orice persoană în mediul online:

*PUBLICITATE
 • Retalier specializat pe o anumită nișă de activitate – există cumpărători pentru orice, indiferent dacă este vorba despre fabricarea de mobilier pentru păpuși sau despre crearea unor alimente ecologice pentru câini. Cu un magazin specializat de comerț electronic, poți ajunge la acei clienți care caută produsele tale specifice. Poți chiar să lucrezi cu vânzătorii pentru a trimite produsele către clienți în numele tău, ceea ce înseamnă că nu o să fie nevoie să deții propria infrastructură de transport.
 • Dezvoltator de aplicații mobile – acestea sunt mai populare că niciodată și oamenii sunt dispuși să plătească bani pentru a-și gestiona viața de pe smartphone-urile lor. Dacă dispui de o idee grozavă și cunoști codificarea, îți poți crea singur aplicația. Dacă ai doar o idee bună și nu știi cum să o transformi în realitate, există o mulțime de dezvoltatori de software care doresc să colaboreze cu oameni pentru crearea de astfel de aplicații.
 • Asistență tehnică de la distanță – multe întreprinderi mici nu prevăzute în bugetul lor un post pentru un angajat IT cu normă întreagă, astfel încât, atunci când sistemele lor nu funcționează așa cum trebuie, de obicei, vor apela la un prieten sau un membru al familiei. Dacă dispui de experiență în lucrul pe computere și rețele, poți oferi servicii de asistență tehnică de la distanță unor astfel de companii.
 • Trainer de afaceri – dacă dispui o vastă experiență în afaceri și ai cunoștințe în acest domeniu, de ce să nu-ți deschizi o afacere care să-i ajute pe antreprenorii aspiranți să găsească calea către succes? Îți poți utiliza abilitățile tale pentru a ajută noii proprietari de afaceri să se bucure de succes încă de la bun început, dar și antreprenorii cu experiență să țină pasul cu cererea.

Tehnologia modernă le permite tuturor celor care vor să obțină prosperitatea financiară să-și facă munca de aproape oriunde doresc. De fapt, multe companii operează într-un mediu complet digital, reducând costurile generale și oferindu-le libertate antreprenorilor care doresc să colaboreze cu acestea pentru niște prețuri mult mai accesibile decât dacă și-ar angaja colaboratori cu normă întreagă. Astfel, poți să îți începi propria afacere în mediul digital și mai apoi să ajungi în categoria selectă a acelor afaceri online de succes despre care doar ai citit. Abordarea corectă a modului în care îți construiești afacerea îți va deschide perspectiva către obținerea succesului și a stabilității financiare pe care ți le-ai dorit!