vivacredit banner
Posturi de blog

Asigurarea CASCO – alege să-i oferi mașinii tale siguranță completă!

Considerat până nu demult un bun de lux, mașina s-a transformat într-un mijloc de locomoție preferat de foarte mulți români. Mulți dintre șoferi consideră că mașina lor este protejată doar pe baza asigurării obligatorii auto (RCA). Ceea ce înseamnă că aceștia consideră încheierea unei asigurări de tip CASCO, drept o cheltuială în plus, care nu își justifică prețul plătit. În ciuda faptului că mașina ta este asigurată cu o poliță auto RCA, aceasta nu este protejată în foarte multe situații. Iar dacă nu-ți dorești să apelezi la cele mai bune împrumuturi online pentru a-ți achita cheltuielile legate de reparația mașinii ca urmare a zgârierii în parcare sau de fisurării ori deteriorării complete a parbrizului ori în cazul unor incidente pe care nu le-ai prevăzut, atunci optează pentru o asigurare Casco.

Ce înseamnă Casco auto pentru un șofer începător?

Așa și cum îi sugerează numele, asigurarea obligatorie trebuie încheiată fără să se mai pună la îndoială utilitatea acesteia (mai ales că acoperă daunele cu valori foarte mari, atât pentru mașină, cât și pentru șoferi și alți participanți la trafic, în caz de accident rutier). În schimb, polița de asigurare Casco nu este obligatorie, pentru că aceasta asigură mașina, ca bun personal.
Mulți dintre șoferii începători ezită să întocmească o astfel de asigurare, pentru că valoarea acesteia se calculează la experiența lor de conducători auto. În acest caz se discuta despre un preț Casco foarte mare tocmai pentru că șoferii începători și cei care nu au experiență se încadrează într-o categorie de risc mai mare, așadar se adaugă un surplus financiar pentru a acoperi acest risc.
Iar dacă te afli la volanul unei mașini puternice, cu o capacitate cilindrică mare ori această este încadrată în categoria autoturismelor de lux, atunci valoarea poliței Casco va fi și mai ridicată. La fel stau lucrurile și-n cazul în care conduci o mașină prea veche (limita permisă pentru a se face asigurarea Casco pentru mașina ta este între 8 ai 12 ani). Cu toate acestea, poți opta pentru o ofertă Casco în rate, ceea ce îți facilitează atât asigurarea mașinii tale, cât și a buzunarului.

De ce este nevoie de o asigurare facultativă auto de tip Casco?

Atunci când te gândești și la un Casco ieftin pentru autovehiculul tău înseamnă că îți iubești mașina. Pe lângă polița obligatorie Rca, asigurarea mașinii cu o poliță de tip Casco îți oferă posibilitatea de a te odihni liniștit/liniștită noaptea. O astfel de asigurare este în favoarea ta pentru că te protejează împotriva daunelor provocate de diverse acțiuni de natură exterioară voinței tale, precum furtul mașinii, a unor părți din această, a accidentelor, a deteriorării acesteia de către terți, precum și a unei game variate de avarii. Încheierea unei asigurări Casco îți oferă garanția că mașina ta este în siguranță, atunci când este în trafic sau cât este parcată.

Ce trebuie să știu despre Casco mașină?

Atunci când deții o mașină înmatriculată pe teritoriul României, în mod automat poți beneficia de posibilitatea de a opta pentru încheierea unei polițe de asigurare de tip Casco (dacă mașina nu depășește vechimea maximă admisă pentru a beneficia de o astfel de asigurare). Ceea ce înseamnă că:

*PUBLICITATE
  • Orice mașină care nu este înmatriculată și înscrisă în România nu poate deveni parte a unei asigurări opționale Casco;
    astfel de asigurare se referă la furtul (parțial sau total) al autovehiculului și la distrugerea (totală sau în parte) a acestuia;
  • Nu vei beneficia de prevederile poliței de asigurare dacă mașina este avariată din vina ta pentru că ai condus sub influența băuturilor alcoolice, fără a deține dreptul de a conduce autovehiculul, dacă acesta a fost condus de o terță persoană, care nu este specificată în contractul de asigurare sau dacă daunele/furtul sunt urmare a neglijenței conducătorului auto;
  • Dotarea necorespunzătoare a mașinii, din punct de vedere al sistemelor de protecție și siguranță va conta la creșterea valorii poliței de asigurare Casco;
  • Valoarea poliței Casco online va crește dacă asiguratul este șofer începător sau fără experiență, dacă mașina este încadrată într-o clasă superioară în ceea ce privește capacitatea cilindrică ori dacă titularul contractului stipulează că respectivul autoturism va fi condus și de către o altă persoană;
  • Istoricul pozitiv al unui conducător auto îi va aduce acestuia avantaje în ceea ce privește valoarea sumei pe care trebuie să o plătească pentru a încheia o asigurare Casco;
    mașină nouă va fi evaluată mult mai avantajos de către asigurător, pentru că are mai puțini kilometri la bord;
  • Persoanele juridice plătesc o asigurare Casco cu mult mai mare decât a unei persoane fizice.

Într-un top asigurători Casco vei descoperi că până și cele mai avantajoase oferte de asigurare vor fi încheiate cu o franșiză. Rolul acesteia este de a proteja compania de asigurări în cazul unor accidente repetate din partea asiguratului, pentru că acesta trebuie să plătească o parte din reparații, proporțional cu valoarea asumată prin contract.

Cum pot alege cel mai bun Casco?

Piața asigurărilor auto din România este bogată în oferte de asigurare facultativă, ceea ce înseamnă că ai numeroase posibilități de a opta pentru o asigurare de calitate, dar și avantajoasă din punct de vedere financiar. Alege un asigurător care își acoperă polițele de asigurare pentru că numai așa o să poți beneficia de o mașină asigurată. Încearcă (pe cât este posibil) să optezi pentru o asigurare Casco fără franșiză, pentru că ar însemna costuri suplimentare pentru tine la fiecare eveniment rutier pentru care vei solicita despăgubiri.

Renunță la încheirea unei astfel de polițe dacă deții un vehicul mult prea vechi, care depășește normele de poluare admise sau dacă ești un șofer cu un istoric negativ. Chiar dacă are o valoare foarte ridicată, încheierea unei asigurări Casco reprezintă un plus de siguranță pentru orice șofer. Poți spune că este alternativa asigurării facultative pentru locuință, dat fiind faptul că îți oferă posibilitatea de a nu plăti sume colosale pentru reparația mașinii ori atunci când aceasta a fost deteriorată de terți. Alege o astfel de asigurare Casco dacă îți dorești ca mașina ta să fie în siguranță zi de zi!