vivacredit banner
Posturi de blog

Este posibil să faci afaceri profitabile cu bani puțini în România?

Astăzi nu mai este atât de dificil să începi o afacere care să-ți aducă profit și pentru care să fie nevoie de o investiție serioasă de capital. Dimpotrivă, chiar și cu banii obținuți dintr-un credit rapid cu buletinul de pe Internet poți începe o astfel de afacere. Iar exemplele cele mai elocvente în acest sens sunt cele ale bloggerilor care se bucură atât de succes de imagine, cât și de unul financiar.
La fel de bine poziționate într-un top afaceri cu bani puțini se numără și canalele personale de pe platforma YouTube, vloggerii și jucătorii de e-games de pe Twitch. Mulți tineri români au reușit să obțină profituri substanțiale în timp prin intermediul unor astfel de idei de afaceri cu bani puțini. Iar primul pas pentru a reuși să le urmezi exemplul este să încerci și tu!

Cum este posibil să faci afaceri cu bani puțini?

Din moment ce multe dintre activitățile care generează venituri suplimentare sunt taxate de către stat în ceea ce privește impozitul pe profit, o să ai nevoie de o formă de organizare juridică. Taxele de la Registrul Comerțului sunt mai mici decât în anii precedent; iar dacă dorești să prestezi activități pentru care veniturile sunt obținute din străinătate, atunci poți să le declari prin completarea Declarației Unice 220.

Revenind la idei de afaceri și afaceri profitabile cu bani puțini, nu este nevoie de unele proprii, ci poți obține câștiguri însemnate prin îmbunătățirea celor care s-au dovedit a fi deja de succes. Iată ce trebuie să faci pentru a intra în afaceri de succes cu bani puțini:

*PUBLICITATE
  • Planificarea activității pe care urmează să o desfășori – este foarte important să redactezi un plan de afaceri și să ai un model financiar, iar pentru a scuti bani, caută modele planuri de afaceri și redactează-l pe cont propriu, în mod gratuit.
  • Organizarea într-o formă juridică în vederea prestării viitoarelor activități – o să poți deschide un PFA sau o societate cu răspundere limitată, astfel încât să poți fi verificat de către autoritățile fiscale ale statului. Bineînțeles, în cazul unor afaceri de familie cu bani puțini este recomandată organizarea în Întreprinderi Individuale, iar pentru cei care încasează venituri ca urmare a prestării anumitor activități, care nu necesită organizare juridică, trebuie utilizată Declarația Unică 220.
  • Obținere autorizații pentru desfășurarea unor anumite activități – dacă intenționezi să desfășori anumite tipuri de afaceri acasă cu bani puțini, care implică anumite riscuri sau necesită acordul vecinilor și autorităților specifice (obținere avize medicale, pompieri, etc.) este necesar să le obții înainte de a-ți începe activitatea. Este cazul acelor afaceri cu bani puțini la țară care implică creșterea anumitor animale sau păsări în cuști și țarcuri speciale ori la oraș, în cazul în care în locuința proprie se desfășoară activități de tip hand-made care implică folosirea unor aparate ce solicită rețeaua de alimentare, de exemplu.
  • Un nume de domeniu pentru site-ul de promovare online – va fi nevoie să investești în marca ta online în timp util; ideal ar fi să optezi printre niște prezentări profesionale, mai ales dacă ai niște oportunități de afaceri cu bani puțini. Denumirea site-ului este foarte importantă pentru că trebuie să atragă. Dacă ești în pană de idei, pe internet o să găsești diverse nume de domenii de vânzare, iar suma pentru care le poți cumpăra nu depășește 50 Lei.
  • Un site web – dacă ești la început și ai doar câteva produse sau servicii de oferit, poți merge pe varianta ieftină (un site de WordPress), ca mai apoi, pe măsură ce te dezvolți să optezi pentru un site propriu. Mai ales că astăzi îți poți crea propriul site în mod gratuit iar interfața de lucru este intuitivă și ușor de utilizat. Nu vei cheltui nimic altceva decât timp pentru a-ți construi primul site de prezentare.
  • Operațiunile de marketing ale viitoarei activități – în timp ce marketingul are o reputație de a fi foarte scump, există o multitudine de tactici și strategii cu adevărat eficiente care pot fi realizate folosind ca investiție unică timpul, iar nu banii. Marketingul de tip social media, SEO și marketingul de conținut se încadrează în această categorie – și, pentru niște afaceri mici cu bani puțini, acestea sunt tot ceea ce este nevoie.
  • Echipamentele necesare desfășurării activității – echipamentele, spațiul locativ și alte active sunt consumatoare de bani, dar nu toate activitățile au nevoie de ele. Unele exemple de afaceri cu bani puțini nu au nevoie de niciunul din aceste lucruri, ci doar de un computer sau un dispozitiv conectat la internet și multă determinare.
  • Produsele și serviciile oferite în cadrul afacerii – toată lumea trebuie să vândă ceva, ceea ce înseamnă, de obicei, o investiție inițială. Cu toate acestea, multe afaceri mici cu bani puțini pot fi realizate doar cu o investiție de timp, mai degrabă decât cu bani.

Exemple de afaceri cu bani puțini în România

Printre cele mai interesante și avantajoase afaceri care nu necesită bani foarte mulți ca investiție se numără:

  • Activitățile realizate în familie, sub forma realizării unor produse de tip hand-made (de la suveniruri care pot fi comercializate cu ocazia diferitelor târguri meșteșugărești și până la produse unicat, care sunt vândute online, pe platforme specializate);
  • Oferirea de servicii la domiciliu – orice persoană care se încadrează în categoria profesioniștilor poate să presteze astfel de servicii, mai ales în timpul liber;
  • Oferirea de servicii pe internet – este una dintre activitățile foarte profitabile, de la consultanță și asistență de tip call center până la cea de translator, redactor sau asistent personal.

Acestea sunt doar câteva exemple, dar există o mulțime de oportunități de afaceri cu bani puțini de care te poți folosi pentru a obține profit. Este foarte important să identifici în mod corect nișa și tipul de activitate în care poți dezvoltă o afacere de viitor. România este una dintre țările în care poți reuși să faci profit, fie că lucrezi de acasă, fie că prestezi o astfel de activitate în cadrul unui birou. Mulți antreprenori și tineri au reușit să aibă parte de avantaje financiare pornind de la câteva idei de afaceri cu bani puțini, care astăzi s-au transformat în adevărate surse de profit.