vivacredit banner
Posturi de blog

Patru sfaturi pentru găsirea unui nou loc de muncă

Atunci când ești în căutarea unui nou loc de muncă, este foarte greu să aplici sfaturile pe care le primești din toate părțile. Ceea ce trebuie să ții minte, pe lângă faptul că trebuie să îți faci temele în ceea ce privește interviul, redactarea CV-ului, este faptul că poți apela oricând la un împrumut rapid pentru a-ți achiziționa, spre exemplu, un costum de calitate sau o rochie, elemente ce îți vor oferi o cu totul nouă imagine.

Studiază piața

Studiază piața cu atenție, înainte să poți aplica pentru un nou job trebuie mai întâi să-l găsești. În ziua de azi există foarte multe canale de recrutare disponibile, dar fiecare dintre ele se adresează unei anumite categorii. Dacă ești o persoană foarte calificată, probabil că cel mai bine ar fi să cauți mai întâi pe site-uri de recrutare ca eJobs sau rețele profesionale tip LinkedIn.

Ofertele pentru joburi mai simple le găsești mai degrabă pe OLX sau chiar în Anunțul Telefonic sau România Liberă. Explorează și canale alternative, cum ar fi grupurile de interese de pe Facebook.

*PUBLICITATE

Dacă vrei să lucrezi pentru o companie anume, verifică direct pe site-ul lor dacă fac angajări în acest moment. Fii realist în legătură cu experiența și calificările tale, nu are nici un sens să aplici pentru un job dacă nu ai nici o șansă de a fi acceptat.

Învață să ”vinzi”

Vinde-ți bine marfa. Redactează cu atenție CV-ul, nu uita să incluzi toate realizările și abilitățile tale. Scopul este să ai o versiune bună de bază, pe care să o personalizezi în funcție de cerințele fiecărui job, insistă pe aspectele care sunt importante pentru angajator. Găsești pe net foarte multe modele dar și sfaturi utile de completare a unui CV bun. Include și o poză, de regulă acest detaliu contează. Neapărat, pregătește o scrisoare de intenție și personalizeaz-o de fiecare dată când o trimiți. Fii foarte atent la greșelile de ortografie sau punctuație, orice scăpare de acest gen va face o impresie foarte proastă. Dacă aplici online, nu uita să răspunzi la întrebările din mini-interviu.

Pregătește-te bine pentru interviu

Fă-ți bine temele înainte de interviu! Multe persoane care caută un job au tendința de a neglija acest aspect esențial. Informează-te în prealabil despre companie, trebuie să cunoști măcar niște lucruri de bază despre istoricul și activitatea ei.

Mai citește o dată fișa postului pentru care ai aplicat și asigură-te că înțelegi ce vei avea de făcut, pregătește-te să fii întrebat dacă îndeplinești cerințele de acolo. Dacă știi numele persoanei care te va intervieva, caut-o pe rețelele de socializare și vezi dacă nu cumva aveți pasiuni sau cunoștințe comune, fiecare mic detaliu contează. Există mai nou și site-uri ca Glassdoor sau forumul undelucram.ro care te pot ajuta foarte mult, găsești acolo impresiile unor oameni care au trecut prin procesul de recrutare al companiei la care aplici și tu, ba chiar și întrebările de la interviu.

Fii încrezător

Prima impresie contează! Fii pregătit psihic pentru interviu, dacă ai emoții poți face chiar o simulare cu prietenii tăi. Îmbracă-te îngrijit, fii cât mai prezentabil, dacă ai nevoie de bani pentru niște haine noi ai posibilitatea de a apela la un împrumut rapid.

Fii pozitiv și deschis, firmele caută persoane capabile să lucreze în echipă și să mențină o atmosferă plăcută la locul de muncă. În timpul interviului, nu uita că recrutorul va alege și în funcție de simpatiile personale, dintre doi candidați cu aceleași competențe va câștiga acela care reușește să relaționeze mai bine.