vivacredit banner
Posturi de blog

4 aplicații utile pentru a economisi bani

Dacă ai nevoie de bani, poți întotdeauna apela o formă de împrumut rapid, ceea ce îți va oferi pe termen scurt soluția de care ai nevoie. Chiar și așa, după, pe termen lung, ai nevoie de o metodă eficientă de gestiune a banilor, mai exact, a veniturilor și cheltuielilor. Și ar fi minunat și un mod de a economisi la cumpărăturile de care chiar avem nevoie, nu?

O metodă mai bună decât un contabil, mai rapidă și, bineînțeles, mult mai ieftină. Și, pentru că suntem mereu pe fugă, putem folosi un obiect pe care-l avem tot timpul asupra noastră – telefonul mobil.

Da, pentru piața americană sau britanică există aplicații extrem de complexe, cum ar fi Mint, care permite utilizatorului să-și conecteze în aplicație conturile bancare și astfel să se introducă automat datele în program, dar deocamdată ele nu sunt disponibile în România.

Iată 4 aplicații de mobil pentru gestiunea banilor pe care ți le recomandăm:

1. Virtual Cards este o aplicație care te lasă să scanezi cardurile fizice de reducere/fidelitate pe care le ai la diferite magazine, cum ar fi Cora, Sensiblu, Pizza Dominium, etc. Dacă nu ai deja un card sau nu știai că există unul la comerciantul respectiv, poți face unul direct din aplicație.

De ce să ai cardurile în format electronic? Pentru că de multe ori devine enervant să-ți umpli portofelul de carduri și se poate întâmpla deseori să nu ai la tine exact cardul care-ți trebuia. Reducerile oferite diferă de la firmă la firmă, dar Cora de exemplu oferă uneori și 20% reducere la un produs la alegere – deci e bine să fii informat când vine momentul să cumperi ceva care chiar îți trebuia.

2. Better than Budgeting este o aplicație simplă pentru crearea unui buget lunar. Poți avea 3 categorii de intrări – venituri, cheltuieli și investiții, pe care le adaugi simplu în sistem. Un minus ar fi că poți avea o singură monedă în care sunt afișate toate cifrele, deci dacă ai de exemplu rate în euro și restul veniturilor și cheltuielilor în lei, va trebui să faci tu de fiecare dată transformarea dintr-o monedă în alta.

*PUBLICITATE

După ce ai introdus datele o perioadă, poți apoi să vezi diverse grafice ale principalelor surse de venit (util mai ales pentru persoanele care au mai multe asemenea surse de venit), categoriile de cheltuieli, categorii de investiții – de exemplu, suma totală plătită într-un an la pensia privată, etc.

3. Penny – Money Saving este o aplicație pentru economisit bani pentru un scop specific – o vacanță, un curs, un obiect pe care vrei să-l achiziționezi.

Cum funcționează? Scrii numele articolului pentru care vrei să economisești, poți să adaugi și o poză, suma pe care vrei să o strângi, data la care vrei să ai banii și cât de des poți adăuga bani – de exemplu, la fiecare salariu. Apoi aplicația îți spune ce sumă trebuie să pui deoparte de fiecare dată și îți amintește, la datele respective, să o faci. Nu mai ai nicio scuză!

4. Bluecoins este o aplicație solidă și simplă pentru bugetul de venituri și cheltuieli. Poți adăuga tranzacții în diferite monede iar aplicația face automat conversia, dacă este conectată la internet pentru a putea găsi cursul de schimb valutar. Poți să o conectezi și cu contul de Dropbox pentru a-ți exporta datele și graficele sau să primești notificări pe telefon când trebuie să plătești facturile, dacă ai versiunea premium.