vivacredit banner
Posturi de blog

4 moduri utile de a cheltui un împrumut rapid

Multă lume are unele prejudecăți împotriva creditelor. Este adevărat că au fost destule persoane care au avut probleme financiare mai mari după ce au contractat un împrumut, dar realitatea este că orice instrument poate fi folosit în mai multe moduri, unele pozitive, unele mai puțin.

Dacă faci un împrumut rapid pentru a-l cheltui pe lucruri inutile, cum ar fi niște haine scumpe pe care le porți doar o dată, e într-adevăr posibil să ai o problemă. Pe de altă parte, există destule moduri de a obține rezultate pozitive cu acești bani, moduri pe care le vom discuta mai jos.

1. Primul asemenea mod este dacă noul împrumut are o dobândă mai mică decât alte împrumuturi pe care le ai și îl folosești pentru a-ți refinanța vechiul credit. O dobândă mai mică înseamnă întotdeauna un cost mai mic al creditului, deci vei putea fie să-ți micșorezi ata pe care o plăteai, fie să scurtezi perioada de plată – e întotdeauna bine când reușești să plătești mai rapid datoriile.

2. Un al doilea este să folosești banii împrumutați pentru a face mai mulți bani – de exemplu, ai nevoie de niște unelte pentru a-ți oferi, contra cost, serviciile de asamblare mobilier, amenajări interioare, etc. Este o piață care crește mereu și poți să obții un ban cinstit, așa că banii vor fi bine cheltuiți. În funcție de valoarea uneltelor, e posibil să poți returna împrumutul chiar mai repede decât te așteptai dacă clienților le place munca ta și te recomandă altora, așa că toată lumea va fi fericită.

3. Tot un mod de a folosi banii pentru a face mai mulți bani în viitor este să investești în educație – un curs care te învață ceva nou, cerut pe piața muncii, îți va aduce un venit mai sigur și mai mare. La fel funcționează și o certificare sau autorizare, ceva ce știi deja dar ai nevoie să dovedești potențialilor angajatori că ai această abilitate.

Pentru anumite posturi de asemenea salariul poate fi mai mare dacă ai o diplomă de facultate sau de master, așa că poate fi o investiție bună de bani și timp să studiezi mai mult și să obții acea diplomă.

*PUBLICITATE

Pentru destule profesii, manualele și diverse consumabile neceare studiului pot costa destul de mult, chiar dacă ești pe locurile fără taxă de la facultate. Specializări precum arhitectura sau medicina sunt cunoscute ca necesitând mai mult timp și mai multe investiții pentru succesul viitor.

4. Repararea și modernizarea casei poate duce fie la economii în viitor, cum ar fi la factura de încălzire în cazul reabilitării termice, fie la un confort sporit și beneficii aduse sănătății. Multă lume nu cunoaște efectele grave pe care mucegaiul le poate avea asupra sănătății persoanelor care locuiesc în acea casă – sporii lui pot fi aspirați și pot duce la apariția astmului, alergiilor puternice, etc.; la fel este cazul caselor în care mai există suprafețe vopsite cu vopsele pe bază de plumb, care pot provoca intoxicații copiilor, sau diverse materiale care conțin azbest, dovedit a fi cancerigen.