vivacredit banner
Posturi de blog

5 instrumente utile pentru bugetul tău lunar

Există azi foarte multe instrumente care te ajută să planifici și să respecți un buget lunar. Găsești pe internet șabloane personalizate în format Excel, în care poți introduce manual toate cifrele pentru a avea o imagine exactă a veniturilor și cheltuielilor lunare.

Planificare

Există însă și câteva site-uri care oferă același lucru, unele dezvoltate de bănci. O alternativă este instalarea unui program specializat pentru buget, cu funcții mult mai puternice, există atât versiuni pe bani cât și unele gratuite. O alegere bună sunt aplicațiile mobile pentru buget, foarte intuitive și ușor de utilizat.

Folosește site-urile care compară prețuri

În general, același produs este disponibil în multe magazine fizice sau online, cum găsești cel mai bun preț? Unii vânzători mari, cum ar fi eMAG, includ deja prețuri de la mai mulți furnizori. Pentru a profita de prețul cel mai redus, intră pe site-uri specializate în astfel de comparații.

Ai foarte multe variante pentru produse de orice tip, câteva exemple sunt compari.ro, price.ro sau shopmania.ro. Caută produsul dorit în mai multe locuri, bazele de date ale platformelor nu sunt identice. Pentru unele bunuri sau servicii, cum ar fi de exemplu cauciucurile auto sau pachetele de vacanță, există pagini dedicate care compară prețurile de pe piață.

Nu uita nici de site-urile de reduceri

Deși mai puțin utilizate la noi, acestea sunt foarte populare în Statele Unite și vestul Europei. Nu există nici un motiv să nu profiți de ele pentru a reduce cheltuielile. Ca și în cazul platformelor care compară prețuri, există pagini de oferte generaliste sau unele specializate pe anumite domenii.

Poți găsi acolo orice, de la haine sau parfumuri oferite cu un discount important la restaurante care au promoții sau cupoane de reduceri la o spălătorie auto. Există și bănci, cum ar fi ING, care obțin prețuri preferențiale pentru clienții lor. Dacă găsești o ofertă de nerefuzat, profită de ea! Poți recurge chiar la un credit rapid.

*PUBLICITATE

Aplicațiile de tip listă de cumpărături

Desigur, poți folosi și soluția clasică de a merge la shopping cu o listă scrisă. Este totuși mai eficient să instalezi o aplicație specializată pe mobil. În acest fel, nu uiți niciodată ce ai de cumpărat și ești ferit și de tentația de a cheltui prea mult. Aplicațiile de acest gen oferă și multe alte facilități, îți arată magazinele din apropiere, calculează cele mai bune prețuri sau te anunță de oferte speciale pentru produsele pe care le cauți.

Mobile banking

Toate băncile din România au azi aplicații mobile și nu ai nici o scuză dacă nu le folosești. În primul rând, scapi de drumurile la bancă sau chiar și la bancomat. Poți să faci plăți, să configurezi achitarea automată a facturilor lunare, să efectuezi schimburi valutare sau chiar să pui banii în conturi de economii sau fonduri de investiții. Cel mai mare avantaj este însă controlul permanent asupra banilor tăi, știi mereu cât ai în cont și poți consulta un extras care îți arată exact pe ce ai cheltuit fiecare leu. În plus, poți obține un credit rapid de la banca ta, direct din aplicație!