vivacredit banner
Posturi de blog

Viața la rulotă

Pentru a trai cât mai economic, unii oameni aleg să își părăsească locuința de la bloc și să adopte una noua pentru vară, într-o rulotă.

În străinătate acesta este un stil de viață implementat de foarte mult timp, încă din anii 1960 însă în Romania a devenit practicat doar în anii de după Revoluție. Foarte mulți pensionari își investesc economiile de o viață într-o astfel de casă ambulantă. Mulți folosesc rulota cunoscută în america sub numele de RV (recreational vehicle) cu foarte multă încredere și plăcere și nu doar gândindu-se strict la economii. Însă, în cazul în care chiar sunteți nevoiți sa reduceți din cheltuieli pe timpul verii și chiar dacă nu aveți integral suma necesară pentru a achiziționa o astfel de mașină puteți lua oricând un credit auto în acest scop.

Aceste mașini-casă sunt dotate în funcție de prețul cu care sunt scoase la vânzare și pot fi achiziționate din străinătate, uneori chiar și la mana a doua. În interiorul lor veți găsi tot ce va puteți dori. Televizoare, paturi, mese, frigider, canapele, aragaz cu butelie sau electric, toalete și dușuri interne sau externe, atașate pe exteriorul mașinii pentru vară. Fiecare mașină este dotată cu cate o cisternă de apă pentru aprovizionare și deversare și se poate conecta oricând la curent sau poate folosi bateria mașinii. Toate aceste facilitați sunt raportate direct la prețul de vânzare sau închiriere. Pentru a obține varianta dorită puteți apela oricând la un credit rapid și astfel puteți fi oricând gata de drum.

Un mare avantaj îl prezintă faptul ca aceste RV se pot achiziționa integral, în rate sau pur și simplu doar închiria pe perioada vacanțelor de scurtă sau lungă durată. Parcarea se poate face în mai multe locuri. Nu uitați că beneficiați de libertate de mișcare și aveți la îndemână multe opțiuni. O rulotă vă poate asigura accesul in locuri deosebit de frumoase în care însă turismul nu s-a dezvoltat încă. În cazul în care alegeți un loc mai izolat, acest lucru presupune o aprovizionare cat mai riguroasă din partea dumneavoastră. În schimb, în cazul în care alegeți un parc dedicat rulotelor veți plăti o taxă nu prea mare, dar veți beneficia de facilitați cum ar fi curentul electric și apa, mașini de spălat, toaletă, dușuri și chiar restaurante.

Nu doar cei de vârsta a treia apreciază acest mod de viață pe roți ci și foarte mulți tineri. Mulți aleg aceasta opțiune pentru vacanțe mai ieftine, uneori chiar și în afara tarii, alții își doresc să locuiască astfel pentru mult mai mult timp. Cei pentru care jobul nu însemnă o prezență obligatorie, zilnică la un birou, ci doar un laptop cu o conexiune la internet, acest mod de a petrece vara este mult mai ieftin și mai plăcut decât plata unei întrețineri sau a unei chirii la bloc.

*PUBLICITATE

Pentru a reduce cheltuielile, nu mânca la restaurante, gătește cât mai des in rulotă și cumpără mâncarea de la țărani sau din piețe. Acest mod de aprovizionare nu numai ca este mult mai ieftin decât la oraș însă este și mult mai sănătos.