vivacredit banner
Posturi de blog

Cât de importante sunt asigurările pentru economisirea unei persoane?

Probabil că dacă te numeri printre acele persoane care consideră asigurările de orice tip (de viață, pentru mașină, pentru incendiu, pentru locuință, etc.) drept o sumă de bani “aruncată pe fereastră”, atunci o să-ți fie foarte greu să înțelegi de ce tocmai astfel de modalități “ de consum bani” sunt în realitate niște moduri de a economisi pe termen îndelungat. Gândește-te că în acest moment poți obține un credit rapid fără carte de muncă în anul 2018, ceea ce este o performanță remarcabilă, pentru că înseamnă că o societate îți va oferi bani împrumut pe baza încrederii în tine.

La fel se întâmplă și-n cazul asigurărilor pentru că în acest mod tu vei beneficia de posibilitatea de a obține despăgubiri în cazul în care vor surveni anumite evenimente neplăcute și care se încadrează în polița de asigurare. Până la urmă, nu uita că viața este atât de imprevizibilă, încât îți poate oferi surprize la care nu te aștepți, majoritatea fiind dintre cele neplăcute!

De ce am nevoie de diversele tipuri de asigurări?

Mașina ta este importantă, locuința ta este importantă și viața ta este cea mai importantă, așa că, de unde știi ce se întâmplă în următoarele ore, zile sau luni din existența ta? În cazul în care ți se întâmplă un accident în parcarea imobilului în care locuiești și mașina ta este afectată, iar tu nu ai încheiat o poliță de asigurare CASCO, nu înseamnă că vei plăti din propriul buzunar costurile de reparație? Acest lucru în condițiile în care, în cazul în care ai fi plătit o astfel de poliță de asigurare, costurile de reparație ar fi fost suportate de către societatea de asigurări.

Cu siguranță că asigurarea locuinței nu constituie ceva de interes pentru tine, chiar dacă este vorba despre PAD, o asigurare obligatorie, așa cum este cea RCA pentru mașini. Fiindcă s-au întâmplat atât de multe cazuri de dezastre naturale, în special în localitățile în care există astfel de pericole potențiale, oare nu este indicat să plătești suma de nici 100 lei pe an pentru a te proteja pe tine, interesele tale și mai ales, locuința ta? Gândește-te că în fiecare zi există cel puțin un pericol potențial care îți amenință casa, începând cu alunecările de teren, incendii sau inundații și până la acele situații în care ii poți pune tu pe ceilalți în pericol!

Asigurarea locuinței (de genul celei facultative) îți va oferi șansa, ca în cazul unor probleme create vecinilor (incendii, inundații, etc.) să te exonereze de plata unor sume foarte mari către aceștia. Nu de puține ori, în cazul persoanelor care locuiesc la bloc, s-a întâmplat să aibă loc inundații, iar respectivele apartamente să nu fie asigurate. În funcție de nivelul daunelor, contravaloarea despăgubirilor s-au ridicat și la câteva zeci de mii de lei, ceea ce, trebuie să recunoaștem, înseamnă o sumă foarte mare pentru o persoană cu venituri mici sau medii.

*PUBLICITATE

Dincolo de acest aspect, gândește-te că în situația în care vei fi provocat o inundație involuntară unei persoane care are o asigurare pentru locuința, aceasta va solicita obținerea de despăgubiri pe baza poliției de asigurare pe care o are încheiată cu societatea de asigurări. Compania îl va despăgubi pe păgubit și se va întoarce cu acțiune în regres împotriva ta, ceea ce va însemna plata sumei datorate ca despăgubire și a unor suplimente financiare, mai ales atunci când vei opta pentru plata în rate (fiindcă este una dintre soluțiile pe care le ai la îndemână în acest caz). Tot mai crezi că o asigurare de locuință nu este utilă?

La fel de esențială este și o asigurare de sănătate sau de viață, pentru că îți oferă posibilitatea de a beneficia de servicii medicale de calitate superioară sau care acoperă anumite tipuri de operații sau proceduri de intervenție. Asigurările de viață, de exemplu, îți oferă avantajul ca, în anumite cazuri, familia ta să obține beneficii financiare foarte importante, în cazul decesului tău, ceea ce poate însemna că o astfel de asigurare este precum o investiție în viitorul tău. În schimb, asigurările de sănătate îți vor oferi posibilitatea de a beneficia de avantaje medicale în diverse centre specializate.

Cu siguranță că atunci când pleci în străinătate în concediu, încheierea unei banale asigurări de călătorie nu se regăsește în obiectivul tău. Însă, de foarte multe ori, se poate întâmplă să ai parte de un eveniment nefericit în timpul călătoriei, iar costurile medicale într-o țară străină nu sunt deloc atât de ieftine. Plus că, o astfel de asigurare chiar este foarte ieftină și este raportată la numărul de zile în care ești plecat/plecată, așa că, de ce să nu te asiguri cât mai bine atunci când te deplasezi pe meleaguri străine?

Nu uita nici de asigurarea pentru bagaje, mai ales atunci când pleci în curse pe distanțe foarte lungi și în care trebuie să schimbi zborurile. O astfel asigurare îți oferă garanția că bagajele tale vor ajunge și ele la destinație, odată cu tine, iar în direcții diferite, așa cum se întâmplă în astfel de cazuri. Iar în caz de furt sau deteriorare a conținutului bagajelor, vei beneficia de despăgubiri, ceea ce nu se întâmplă în situația în care nu ai încheiată o astfel de asigurare.

Din câte se poate observa, există o multitudine de astfel de tipuri de asigurări, dintre care unele sunt foarte utile pentru existența de zi cu zi și pentru orice persoană fizică. Nu intră în discuție acele asigurări pentru persoanele juridice, care implică costuri mult mai ridicate și care oferă un alt nivel de siguranță. Atât timp cât ai încheiate astfel de polițe de asigurare, viața ta și a existența bunurilor tale sunt securizate, iar avantajele care decurg din aceste documente sunt incomparabil mai mari decât costurile pe care le-ai plăti pentru acestea, lunar, trimestrial sau anual.
Este indicat să închei cel puțin acele asigurări care sunt obligatorii dacă îți dorești măcar un nivel minim de siguranță. Pentru a beneficia de pachetul complet, atunci optează și pentru cele facultative, dar care îți oferă posibilitatea de a obține maximul de avantaje pe termen lung! Asigură-te pentru a avea parte de siguranță totală, oriunde te-ai afla tu și bunurile tale!

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă